Kepez Ekmek hem kaliteli üretiyor hem de yardım ediyor

26 Ekim 2009, Pazartesi - 20:06
Kepez Ekmek hem kaliteli üretiyor hem de yardım ediyor
ISO sertifikası alarak kalitesini tescilleyen Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi, sağlıklı ve uygun fiyattaki ekmek üretimiyle piyasada dengeyi sağlarken, karıyla da ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi, yeni yönetimiyle birlikte tesisleşmeye ve personel eğitimine önem vererek üretim kalitesini artırıyor. Kepez Belediyesi`nin bir iştiraki olan halk ekmek fabrikası, önce insan sağlığı ve hijyen anlayışıyla ürettiği sağlıklı, kaliteli ekmeği, uygun fiyatta tüketiciye sunuyor.

1996 yılında hizmete giren Kepez Ekmek te, elektronik makinelerde, hijyenik koşullarda günde 50 bin adet ekmek üretimi yapılırken, ihtiyaç duyulması halinde bu üretim 100 bine çıkarılabiliyor. Kaliteli ve sağlıklı ekmekler de, mahallelerde kurulan büfelerle vasıtasıyla halka ulaştırılıyor. Hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı halk ekmek fabrikasında, gıda mühendislerinin gözetiminde ekmek üretiliyor.
Kepez Ekmek, sağlıklı ve kaliteli ekmek üretimini de ISO sertifikasıyla belgelendirdi. Kepez Ekmek, geçtiğimiz günlerde ISO 9001:2008 Genel Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi aldı.

Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi Müdürü Ramazan Feten de Antalya halkı için sağlıklı, kaliteli ekmek üretimi yaptıklarını belirterek, kaliteden ve hijyenden ödün vermeden üretimlerini devam ettireceklerini söyledi. Feten, Kepez Ekmek’in, Kepez Belediyesi’nin bir işletmesi olmadığının altını çizerek, “Kepez Ekmek, Kepez Belediyesi’nin kurmuş olduğu bir vakfın iktisadi işletmesidir. Kepez Ekmek’in gerçek sahipleri, burada çalışanlardır, Antalya ve Kepez halkıdır.” dedi.

Ramazan Feten, sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyattaki ekmek üretimiyle unlu mamuller üreten işletmelere örnek olmayı amaçladıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: “ Ürettiğimiz ekmeği uygun fiyatta, tüketiciye sunduğumuz için ekmek fiyatlarını dengede tuttuğumuzu düşünüyorum. Fırıncılar arasındaki rekabetten dolayı maliyetinin altında ekmeğimizi satıyoruz. Mahallelerde kurduğumuz 120 büfe ile ürettiğimiz unlu mamulleri, halkımıza ulaştırıyoruz. Marketlere ve bakkallara çok az ekmek veriyoruz. Fırıncılarımız, ortak bir noktada buluşup gerçek değerinde ekmeği satmaya başlarlarsa marketlerden de çekilebiliriz.”
Feten, Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nın karı değil, sosyal yardımlaşmaya önem veren bir işletme olduğunu vurgu yaparak, “Vakfın elde ettiği karları soysal amaçlı kullanıyoruz. Fakir-fukara ihtiyaç sahibi insanlarımıza bedava ekmek veriyoruz. İhtiyaç sahiplerine verdiğimiz fişle istedikleri büfeden ekmeklerini alabiliyorlar. İhtiyaç sahiplerine aynı ve nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Kazandığımız paraları da Kepez, Antalya halkının ihtiyaç sahipleri için kullanıyoruz. Kar edelim, bu parayı da şurada kullanalım, diye bir anlayışımız asla yok.” şeklinde konuştu.

Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi Müdürü Ramazan Feten,  Antalya halkının kaliteli, hijyenik ekmek yemesi için çalıştıklarını kaydederek, Kepez Ekmek Fırını’nda, normal, kepekli, çavdarlı, mısır ekmeği, Isparta ekmeği, köy ekmeği, simit, poğaça gibi ünlü mamullerin üretimini yaptıklarının bilgisini verdi.

Feten, 6 ay önce göreve geldiklerini hatırlatarak, kar elde etmeyen işletmenin ekonomik durumunu düzelterek, daha kaliteli ekmek üretimi yapabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Ramazan Feten, ekmek büfelerinin fiziki şartlarını da iyileştireceklerini sözlerine ekledi.