Son Haberler
- Başkan Kocagöz, “Kepez’i beraber yöneteceğiz”
- Kepez’den Emek’in ilk parkına estetik dokunuş
- Başkan Kocagöz personelinin yüzünü güldürdü
- Başköy’ün çocuklarına çim sahası müjdesi
- Başkan Kocagöz'ün konuğu Erhan Adem
- Başkan Kocagöz yas lokmasını paylaştı
- Böcek ve Kocagöz’den ‘ hizmet’ mesajı
- Kepezli çocuklar uzayı gözlemliyor
- Kepez’in sultanları netleşiyor
- Spor yaparken sosyalleşiyorlar
Kepez Ekmek hem kaliteli üretiyor hem de yardım ediyor
26 Ekim 2009, Pazartesi - 20:06Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi, yeni yönetimiyle birlikte tesisleşmeye ve personel eğitimine önem vererek üretim kalitesini artırıyor. Kepez Belediyesi`nin bir iştiraki olan halk ekmek fabrikası, önce insan sağlığı ve hijyen anlayışıyla ürettiği sağlıklı, kaliteli ekmeği, uygun fiyatta tüketiciye sunuyor.
1996 yılında hizmete giren Kepez Ekmek
Kepez Ekmek, sağlıklı ve kaliteli ekmek üretimini de ISO sertifikasıyla belgelendirdi. Kepez Ekmek, geçtiğimiz günlerde ISO 9001:2008 Genel Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi aldı.
Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi Müdürü Ramazan Feten de Antalya halkı için sağlıklı, kaliteli ekmek üretimi yaptıklarını belirterek, kaliteden ve hijyenden ödün vermeden üretimlerini devam ettireceklerini söyledi. Feten, Kepez Ekmekin, Kepez Belediyesinin bir işletmesi olmadığının altını çizerek, Kepez Ekmek, Kepez Belediyesinin kurmuş olduğu bir vakfın iktisadi işletmesidir. Kepez Ekmekin gerçek sahipleri, burada çalışanlardır, Antalya ve Kepez halkıdır. dedi.
Ramazan Feten, sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyattaki ekmek üretimiyle unlu mamuller üreten işletmelere örnek olmayı amaçladıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: Ürettiğimiz ekmeği uygun fiyatta, tüketiciye sunduğumuz için ekmek fiyatlarını dengede tuttuğumuzu düşünüyorum. Fırıncılar arasındaki rekabetten dolayı maliyetinin altında ekmeğimizi satıyoruz. Mahallelerde kurduğumuz 120 büfe ile ürettiğimiz unlu mamulleri, halkımıza ulaştırıyoruz. Marketlere ve bakkallara çok az ekmek veriyoruz. Fırıncılarımız, ortak bir noktada buluşup gerçek değerinde ekmeği satmaya başlarlarsa marketlerden de çekilebiliriz.
Feten, Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfının karı değil, sosyal yardımlaşmaya önem veren bir işletme olduğunu vurgu yaparak, Vakfın elde ettiği karları soysal amaçlı kullanıyoruz. Fakir-fukara ihtiyaç sahibi insanlarımıza bedava ekmek veriyoruz. İhtiyaç sahiplerine verdiğimiz fişle istedikleri büfeden ekmeklerini alabiliyorlar. İhtiyaç sahiplerine aynı ve nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Kazandığımız paraları da Kepez, Antalya halkının ihtiyaç sahipleri için kullanıyoruz. Kar edelim, bu parayı da şurada kullanalım, diye bir anlayışımız asla yok. şeklinde konuştu.
Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Fırın İktisadi İşletmesi Müdürü Ramazan Feten, Antalya halkının kaliteli, hijyenik ekmek yemesi için çalıştıklarını kaydederek, Kepez Ekmek Fırınında, normal, kepekli, çavdarlı, mısır ekmeği, Isparta ekmeği, köy ekmeği, simit, poğaça gibi ünlü mamullerin üretimini yaptıklarının bilgisini verdi.
Feten, 6 ay önce göreve geldiklerini hatırlatarak, kar elde etmeyen işletmenin ekonomik durumunu düzelterek, daha kaliteli ekmek üretimi yapabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Ramazan Feten, ekmek büfelerinin fiziki şartlarını da iyileştireceklerini sözlerine ekledi.