Duacı’daki park sanat galerisi oluyor

11 Temmuz 2011, Pazartesi - 20:29
Duacı’daki park sanat galerisi oluyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Duacı Köyü’ndeki Kayışzade Osman Parkı’nı, sanatın her dalının yapıldığı, teşhir edildiği bir sanat galerisi haline getireceklerini söyledi. 

Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK) Duacı Köyü Şubesi’nde 2010–2011 eğitim dönemi, düzenlenen yılsonu sergisi ile sona erdi. Kayışzade Osman Parkı içerisindeki kurs merkezinde 110 kursiyerin el becerileri sergileniyor. Serginin açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Duacı Köyü Muhtarı Gül Dursun Çetin, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Duacı en güzel hizmeti alıyor

Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası’nın keman konseri ile başlayan törende bir konuşma yapan Tütüncü, göreve geldikleri günden itibaren Duacı’ya, farklı bir değer ve önem verdiklerini söyledi. Antalya’nın en güzel yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Duacı Köyü’nde yaşayanların hizmetin en güzeline layık olduğunu belirten Tütüncü, “Duacı’daki vatandaşlarımızı en güzel hizmetlerle taçlandırıyoruz ve burada belediye hizmetlerinin en güzelini yapıyoruz.” dedi.

Mezbelelik alan sanat merkezli park oldu

Başkan Tütüncü, AKMEK şubesinin bulunduğu Kayışzade Osman Parkı’nın, göreve geldiklerinde, kaderine terk edilmiş mezbelelik bir alan olduğunu hatırlattı. Tütüncü, bu alanı, hazırladıkları basit ve zarif bir proje ile köyün güzelliğine, burada yaşayanların zarafetine yaraşır bir hale getirdiklerini bildirdi. 
Başkan Hakan Tütüncü,  köy sakinlerinin, sanata destek vermelerinden dolayı da parkın içerisine köyün mimarisine uygun yapıda bir sanat binası yaptıklarını kaydetti.
Tütüncü, bu binada geleneksel Türk el sanatlarının ortaya konduğu, modern sanatlardan resmin ön plana çıkarıldığı bir AKMEK kurs merkezi açtıklarını ifade etti.

Parkın yapımında özel ilgim var

“Bu parkın her santimetrekaresinde benim özel bir ilgim vardır.” diyen Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:  “AKMEK binasının mimari projesi dâhil parkın yapımı, şahsımın özel dikkatinden ve özelinden geçmiştir. Çoğunuz buradaki çınar ağacının kaç yaşında olduğunu bilmiyordur. O çınar ağacı’nın, en az 134 yaşında olduğunu teknik çalışma sonucu tespit ettik. Bu kadar ince ayrıntıya dikkat ederek bu güzelliği meydana getirdik.”

Muhtardan kurs binası teşekkürü

Tütüncü, parka, 18. yüzyıl Osmanlı Devleti’nin hat sanatının en büyüğü olan ve Dünya hat tarihine ismini altın harflerle yazdıran Kayışzade Osman ismini verdiklerini dile getirdi.
Başkan Tütüncü, Kayışzade Osman Parkı’nı da, sanatın her dalının yapıldığı, teşhir edildiği bir sanat galerisi haline getireceklerini de sözlerine ekledi.
Duacı Köyü Muhtarı Gül Dursun Çetin de,  sosyal etkinlik ve üretkenlik açısından önemli olan AKMEK şubesini, Duacı’ya kazandırdığı için Tütüncü’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Tütüncü ve diğer davetliler, kurdeleyi keserek, yılsonu sergisini ziyarete açtı.