Son Haberler
- Kocagöz, “Kepez’in geleceğini inşa etmek zorundayız”
- Kepez Kitap Fuarı’nda ‘Cumhuriyet’in İlk Sabahı’na duygusal yolculuk
- Kepez Kitap Fuarı’nda kaygı ve endişe konuşuldu
- Kepez Kitap Fuarı’nın ikinci gününde yazarlar okurlarıyla buluştu
- Dr. Murat Kaplan’dan, Kepez Kitap Fuarı’nda ‘İnsan Okuma’nın tüyoları
- Kepez Kitap Fuarı “Sayfalar Değişir, Değiştirir” temasıyla kapılarını açtı
- Kepez’de kitap dolu günler 25 Nisan’da başlıyor
- Kepez’den 23 Nisan’da Sevgi Evi’ne tiyatro sürprizi
- Kepez 23 Nisan’da dünya çocuklarıyla renklendi
- Kepez’de çocukların hayalleri ödüllendirildi
Kepez’in yağmur suyu altyapısı güçleniyor
13 Ocak 2025, Pazartesi - 11:27Kepez Belediyesi Baraj Mahallesi Hasan Polatkan Caddesi ve Göksu Mahallesi Nene Hatun Caddesi’ndeki yağmur suyu sorununu drenaj hattı ile çözdü. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Kepez’de su basan bölgelerde artık su baskını yaşanmadığını bildiren Başkan Mesut Kocagöz, “Önlemlerimizi alıyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü halkımız bizim için çok değerli” dedi.
Kepez Belediyesi, 2024’ün Şubat ayında ilçede meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan su baskınlarının tekrarlanmaması için yağmur suyuna karşı mücadelesini sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin yağmur suyu altyapısını güçlendirirken mazgalları da temizleyerek su taşkınlarını önlemeye yönelik çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiriyor. Kepez Belediyesi, drenaj hattı çalışmalarını Baraj ve Göksu Mahallelerinde de gerçekleştirdi. Baraj ve Göksu Mahalleleri’nde eş zamanlı yürütülen drenaj hattı çalışmaları, özellikle yağışlarda su birikmelerine neden olan bölgede yapıldı.
BARAJ VE GÖKSU’DA DRENAJ ÇALIŞMASI
Baraj Mahallesi’nde Hasan Polatkan Caddesi ile 5808 Sokağı birbirine bağlayan drenaj hattının 140 metrelik bölümüne 800’lük borular döşendi ve çalışma tamamlandı. Göksu Mahallesi’nde ise Nene Hatun Caddesi ile 6882 Sokak arasında 200 metrelik alanda başlatılan drenaj hattı çalışmasının bu hafta içinde tamamlanması planlanıyor. Bu sayede mahallenin yağmur suyu, Suphi Türel Caddesi'ndeki drenaj hattına aktarılacak. Kepez Belediyesi ekipleri, bugüne kadar Göçerler, Şelale ve Demirel Mahalleleri’nde dere yataklarını genişleterek bitki ve atıklardan temizledi. İlçeyi ikiye bölen ve su tahliyesinde önemli rol oynayan DSİ Su Kanalı'nın bitki ve dip çamur temizliği yaptı. Hüsnü Karakaş, Güneş, Teomanpaşa, Şelale, Fevzi Çakmak ve Habibler Mahallesi’nde de drenaj alt yapı çalışmaları gerçekleştirildi.
HALKIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ
Kepez’in yağmur suyu altyapısını güçlendirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Mesut Kocagöz, geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaşanan yağışlara değinerek, Şubat ayında Kepez’de su basan bölgelerde artık su baskını yaşanmadığını ifade etti. Başkan Kocagöz, “Önlemlerimizi alıyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü halkımız bizim için çok değerli. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Benzer Haberler

Şelale Mahallesi’nde drenaj hattı yenilendi
Kepez’in yağmur suyu ve drenaj hattı altyapısı güçleniyor. Su taşkınlarının yaşandığı Varsak Şelale Mahallesi 21. Cadde’de başlatılan yağmur suyu drenaj hattı çalışması tamamlandı. Kepez Belediyesi, geçtiğimiz yıl şubat ayında yaşanan

Varsak Demirel’in su taşkını sorunu çözülüyor
Kepez Belediyesi, Varsak Demirel Mahallesi 2097 Sokak’ta yaşanan su taşkını sorununu çözmek amacıyla bölgedeki dere yatağını genişletiyor. Kepez Belediyesi, yağmurlu havalarda su

Kocagöz, sel baskınlarının önüne geçiyor
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, adaylığı sırasında yol açtığı hasarı yerinde gördüğü 12 Şubat’taki sel felaketinin ilçesinde bir daha yaşanmaması için gerekli

Kepez 21. Cadde’nin yağmur suyu problemini de çözdü
Kepez Belediyesi, Şelale Mahallesi 21. Cadde’de yoğun yağışlarda yaşanan su taşkını sorununu çözüyor. Drenaj hattındaki 400’lük borular, 1200’lük beton borularla