Tütüncü’den AKMEK öğrencilerine yemek dersi

16 Aralık 2015, Çarşamba - 10:56
Tütüncü’den AKMEK öğrencilerine yemek dersi
AKMEK ziyaretinde, pasta yapımı sınıfı öğrencileriyle yemek kültürü üzerine uzun bir sohbet gerçekleştiren Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, öğrencilere birçok yemeğin nasıl daha lezzetli yapılacağı hakkında bilgiler verdi.
 
AKMEK öğrencilerinin memnuniyetini ölçmek için sık sık ziyaretler gerçekleştiren Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, hem öğretmenler, hem de öğrencilerle uzun sohbetler yapmaktan geri kalmıyor. Bir ziyaretinde bu kez pasta yapımı sınıfında oldukça fazla zaman geçiren Başkan Tütüncü, öğrencilerin kendisi için hazırladığı salata yapımına şahit oldu.
 
Yemek yapma tüyoları verdi
 
Konu yemeklerden açılınca kendisinin de iyi bir aşçı ve gurme olduğunu anlatan Tütüncü, belediye başkanı olmadan önce evde sık sık yemekler yaptığını söyledi. Şu anda yoğunluğu nedeniyle mutfağa giremediğini belirten Tütüncü, yemek yapmayı çok sevdiğini söyledi.
 
Tütüncü’den pilav dersi
 
Pilav, et, balık ve salata yapımında dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Tütüncü, “Pilav yaparken pilavın miktarı kadar su eklenmesi gerektiği söylenir. Pirinç haşlanan suyla pişiyor. O yüzden pilav yapılan tencerenin ısı iletkenliğine ve ateşin yüksekliğine göre su ayarlanmalı. Ben pilav yaparken, sürekli gözeterek su eklerim.” diye tarif verdi. Tütüncü daha sonra kuru fasulye, salata, tavada ve mangalda et ile balığın nasıl yapılacağını da anlattı.
 
Güzel görünümlü yemekler tavsiyesi
 
Eskiden ebeveynlerin tarifi üzerine yemek yapılırken günümüzde çok daha ayrıntılara dikkat edilerek yemekler hazırlandığını belirten Tütüncü, “Meslek sahibi olmak için, güzel görünümde yemekler çıkarmanız gerekli. Örneğin makarnada kolay ilerlenebilir. Tavada balık, salata çeşitleri, makarna salatasının çeşitlerini beraber yapacağız.” dedi.
 
Tütüncü’den AKMEK öğrencilerine yemek dersi
Tütüncü’den AKMEK öğrencilerine yemek dersi