Arka bahçe Kepez’i Antalya’nın vitrini yaptı

10 Mayıs 2013, Cuma - 16:47
Arka bahçe Kepez’i Antalya’nın vitrini yaptı


Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülent Özsoy, Başkan Hakan Tütüncü’nün, gerçekleştirdiği başarılı hizmetlerle arka bahçe denilen Kepez’i, Antalya’nın vitrini yaptığını söyledi.

Kepez Belediyesi’nin, bir kültür hizmeti olan ve bu yıl ikincisini düzenlediği Gönül Sohbetleri’nin sezon finalinin konuğu Bekir Bülent Özsoy oldu. Kepez Kent Konseyi Başkanı, Macaristan Fahri Konsolosu, AB uzmanı ve yazar Özsoy, sohbette en çok satanlar listesinde yer alan “Son İyi Savaş” adlı kitabını ve konsey sürecini anlattı.

Kent kültürüne katkı sağladık

Kent Ormanı Kanuni Sultan Süleyman Otağı’ndaki sohbet, neyde Ozan Köroğlu’nun, klasik kemençede Nevra Köroğlu’nun yer aldığı ve solistliğini Nilgün Karaduman’ın yaptığı icra heyetinin söylediği şarkıyla başladı. Sohbetin açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iki yıldan beri ayda bir kez düzenledikleri gönül sohbeti etkinliğinin, Antalya kent kültürüne önemli bir katkı sağladığını belirtti. Başkan Tütüncü, sezon finalini yaptıkları gönül sohbetinin 3. döneminin açılışını önümüzdeki sonbaharda yapacaklarını aktardı.

Kepez Kent Konseyi Türkiye’de ilktir

Gönül sohbetlerinin konuşmacı konuğu olan Bekir Bülend Özsoy’un, on parmağında on maharet olduğunun altını çizen Tütüncü, “Sayın Özsoy, benim de saygı duyduğum, kendisinden çok şeyler öğrendiğim değerli yol arkadaşımızdır.” dedi.

Daha sonra söz alan Bekir Bülent Özsoy da Kepez Kent Konsey’inin kuruluş sürecini ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Kepez Kent Konseyi’nin kurulması, Türkiye ölçeğinde kuruluş mantığı açısından bir ilktir. Hala tektir. Çünkü kent konseyleri, 20 yıl öncesine kadar toplumdaki sivil toplum oluşumlarının talebi üzerine kurulurdu. Antalya Kent Konseyi de böyle hayata geçti.  Kepez Kent Konseyi, Başkan Tütüncü’nün seçim vaatlerinden bir tanesiydi.”

Ağabey-kardeş gibiyiz

Kepez Kent Konsey Başkanı Özsoy, Tütüncü ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını da şu sözlerle dile getirdi: “ Geçtiğimiz aylarda Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo ile Sayın Tütüncü’yü makamında ziyaret etmiştik. Ziyaret sonrasında Szabo, bana ’Başkan ile sanki bir ağabey, kardeş, oğul gibiydiniz.” değerlendirmesini yapmıştı. Sayın Başkan’ın, bürokratlarının desteği ile Kepez’de çok güzel çalışmalar yapıyoruz.”

30 yıllık tarih birikimi kitaba dönüştü

Kent konseylerinin icracı değil, ricacı kurumlar olduğuna işaret eden Özsoy, doğu yönetim tarzının en büyük eksikliğinin kabiliyet, yetenek ve tecrübe olduğunun altını çizdi.   Yönetimde rica etmenin, anlatmanın önemine değinen Bekir Bülent Özsoy, “Bu coğrafyanın tarzında ikna olmak zaaf,  ikna etmek ise bir lüks olarak algılanır. Çok şanslıyız ki Kepez Kent Konseyi olarak bu olumsuzluğu yaşamıyoruz. “

Özsoy,  tarih ve yazarlık merakıyla ilgili soruya şu cevabı verdi: ”Son 30 yıldır yakın tarihle ilgileniyorum.  Tarih, dipsiz bir kuyu gibi insanı içine çekiyor.  Okudukça sevdim, sevdikçe de tarih birikimimi yazıya aktarmaya karar verdim.  Bir yerel gazetede, 10 yıldan bu yana  tarihle ilgili yazılar kaleme alıyorum.  Gazete yazılarımdan derlenen “Son İyi Savaş” kitabım çok satanlar listesine girdi. Şu anda ikinci baskısını çıkarmaya hazırlanıyoruz.”

Artık bir Kepezli’yim

Bekir Bülent Özsoy, konuşmasının sonunda Kepez’de yaşanan değişimle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Kent Konseyi Başkanı olduktan sonra belediyeye ilk geldiğimde beni pek kimse tanımıyordu. Yüzüme garip garip bakıyorlardı. Zaman içerisinde bakışlar yumuşadı, daha arkadaşça oldu ve sempatik hale geldi. Artık kendimi bir Kepezli gibi hissediyorum. Eskiden Kepez’e çıkıyorum, derdim. Şimdi ise Kepez’e gidiyorum, diyorum. Misafirlerimi, Kepez’de ağırlamak çok hoşuma gidiyor. Ankara’dan veya başka illerden gelen misafirlerimiz, Kepez, Antalya’nın arka bahçesidir, tezi doğru mudur, derlerdi. Kepez, eskiden Antalya’nın arka bahçesi olarak bilinirdi şimdi ise Antalya’nın vitrini oldu. Bunu başaran da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’dür.“

Konseyimiz çok başarılı

Yerel yönetimler için Kent Konseyleri’nin önemine dikkat çeken Başkan Hakan Tütüncü de sözlerini şöyle sürdürdü: “Kent Konseyi, bir kente yaşayan herkesin görüşünü, düşüncesini talebini ve isteğini belediyelere doğrudan iletebileceği en önemli kurumlardır. Ciddi bir mesai ile kent konseylerinde hizmet verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kent konseyimiz, bunu çok iyi bir şekilde yapıyor. Kurumsallaşma noktasında da önemli bir mesafe aldı. Kepez Kent Konseyimizin, kadın, gençlik ve engelliler meclislerini kurması önemli bir gelişmedir.  Süreçle ilgili en büyük hayalim, hem kent konseyimizin hem de yan meclislerin ve eğitim çalışmamız olan çocuk meclislerinin kurumsal bir yapıya kavuşmasıdır.”

Son İyi Savaş’ı herkes okumalı

Tütüncü, Bekir Bülent Özsoy’un, “Son İyi Savaş” adlı kitabıyla ilgili de şunları söyledi:
“İlk kez bir kitap, basımdan önce bana geldi ve kitapla ilgili değerlendirmem istendi. Sayın Özsoy’un bu davranışı beni onure etti. Kitapla alakalı küçük bir takdim yazısı da yazdım. 2. Dünya Savaşı ile ilgili birçok şeyi bilmediğimi ‘Son İyi Savaş’ kitabını okuyunca anladım. Çok eğlenceli, dili sıkıcı olmayan bir kitap. Herkese, bu kitabı okumayı tavsiye ederim.”

Başkan Tütüncü’nün, Yavuz Bülent Bakiler’in, “Cebeci İstasyonu ve Sen” adlı şiirini okumasıyla 2012-2013 dönemi gönül sohbetleri sona erdi.

Gönül sohbetine, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve Kepez Kent Konseyi üyeleri katıldı.