Varsak Meydanı`na modern şehir kimliği

7 Mayıs 2012, Pazartesi - 05:53
Varsak Meydanı`na modern şehir kimliği


Başkan Hakan Tütüncü, yapımı tamamlanan Varsak’taki Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde, bu aydan itibaren sosyal ve kültürel etkinliklerle bölge sakinlerini buluşturmaya başlayacaklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde eski belediye binası yanındaki meydanda hizmete giren kültür merkezi ve Osmanlı Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Bürokratlarından iki yatırımla ilgili bilgi alan Başkan Tütüncü,  yaptığı açıklamada; kültür merkezi, park, spor salonu, asfalt, kaldırım, sarnıç çevre düzenlemesi, meslek ve sanat kursu hizmetleriyle kötü görünümdeki Varsak meydanına modern bir görünüm kazandırdıklarını söyledi.

Osmanlı Bahçesi

Tütüncü, mezbelelik haldeki eski düğün salonunu, modern bir butik kültür merkezi haline getirmelerinin çok iyi bir hizmet olduğunun altını çizdi. Kültür merkezinin yanında çınar ağaçlarının bulunduğu 6 dönümlük alana da içerisinde fıskiyeli havuzun, oturma alanlarının olduğu güzel bir Osmanlı Bahçesi inşa ettikleri bilgisini veren Tütüncü,  parkın, dinginliğin ve sessizliğin merkezi olacağını ifade etti. 

Başkan Hakan Tütüncü, 200 kişilik çok amaçlı salonu olan ve Meclis kararı ile Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ismini verdikleri Kültür Merkezi’nde küçük çaplı sergilerin, okulların kendilerini ifade edebileceği yetenek yarışmalarının, sosyal ve kültürel amaçlı etkinliklerin düzenleneceğini kaydetti. Tütüncü, bu aydan itibaren kültür merkezinde, sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılmaya başlanılacağını da duyurdu.

Üç husus Varsak meydanında

Kepez’i inşa ederken; maddi yatırımları, kültürel ve sosyal belediyeciliği ve halkıyla gönül bağını güçlendirmiş bir belediye idaresi olmayı at başı götürmeyi amaçladıklarına değinen Tütüncü, “ İşte, modern bir şehir görünümü kazandırdığımız Varsak meydanında bu üç hususu iç içe görüyoruz.  Güzel bir yatırımla köhne noktaları şehircilik anlamında güzel bir hale getirdik. Sosyal ve kültürel belediyeciliğin en önemli olmazsa olmazlarından biri mekânlardır.  Bu kültür merkezinde insanlar kendilerini ifade edebilme imkânı bulacaklar.  Bizler buradayız. Halkımızla birlikteyiz. Halkımız etkinliklerini yaparken biz de onlarla birlikte oluyoruz.” diye konuştu.

Kültürel değerlere vefa

Başkan Hakan Tütüncü, yaptıkları tesislere isim verirken de tarihi ve kültürel değerleri asla ihmal etmediklerine işaret ederek, şunları söyledi. “ Birçok uygarlığa, medeniyete ev sahipliği yapmış Antalya’da yaşıyoruz.  Kendi tarihimizle, özümüzle, milli kimliğimizle ve milli kültürümüzle inşa ettiğimiz tesisleri harmanlayarak, bu şehre bir kimlik kazandırmak arzusundayız. Sakarya Bulvarı’nda inşa ettiğimiz kültür merkezine Erdem Bayazıt’ın, Meşe Kapısı’ndaki açık hava tiyatrosuna bayrak şairi Arif Nihat Asya’nın, Duacı Köyü’ndeki parka Kayışzade Hattat Hafız Osman  Efendi’nin, butik kültür merkezine ise Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ismini verdik.”

Yüksek ufuklu belediyecilik

Divan edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Tanpınar’ın, Antalya’da dört yıl yaşadığını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Antalya Lisesi mezunu olan yazarın, bazı eserlerinde Antalya’nın 1900’lü yıllarını anlattığını da hatırlattı.

Butik kültür merkezine Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ismini vererek, vefa duygusunu ortaya koyduklarını bildiren Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı. “Hizmetin yanı sıra, büyüklerimize hürmeti, kendi medeniyetimizin ışık insanlarının isimlerini, yaptığımız tesislerde yaşatmayı da ayrıca bir görev biliyoruz.  Bahçe yapıyoruz, adına Osmanlı Bahçesi diyoruz. Kültür merkezi yapıyoruz, simgesi Selçuklu yıldızı oluyor.  Şehitlerimize hürmet için, ilk şehit temalı parkı inşa ediyoruz.  Çok yüksek ufuklu bir belediyecilik yapıyoruz.”