Tütüncü hizmetlerini gazetecilere tanıttı

5 Ağustos 2010, Perşembe - 00:01
Tütüncü hizmetlerini gazetecilere tanıttı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalyalı gazetecilere, 15 ayda yaptığı hizmetleri otobüs gezisi ile yerinde tanıttı. Gazeteciler, 15 ayda yapılan hizmetleri başarılı bulduklarını ifade ettiler. 

Başkan Hakan Tütüncü’nün, 15 aylık görev süresinde yaptığı çalışmaların yerinde görülmesi amacıyla başlattığı hizmet tanıtım gezisine, Antalyalı gazeteciler ile devam edildi. Yaklaşık 4 saat süren hizmet tanıtım gezisine,Antalya’daki yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşlarında çalışan 40’a yakın gazeteci katıldı. Kepez Belediyesi hizmet binası önünden başlayan gezide gazeteciler, Mehmet Akif Ersoy, Güneş, Hüsnü Karakaş, Baraj, Habibler, Yeni Emek, Kütükçü, Ulus, Yeşiltepe,Yükseliş, Çankaya, Şafak, Gülveren Mahalleleri ile Varsak bölgesinde ve Duacı  Köyü’nde park bahçeler ve fen işlerinde yapılan hizmetleri yerinde gördü.

Başkan Yardımcısı Osman Yılmaz, Park Bahçeler Müdürü Sebahat Adanır ve diğer teknik personelin de yer aldığı hizmet tanıtım gezisinde Başkan Tütüncü, park, yeni yolların açılması, asfaltlama çalışmaları ile eğitim, sağlık, kültür, spor ve sosyal belediyecilik alanında yaptılan hizmetlerle ilgili gazetecileri bilgilendirdi.

Başkan Hakan Tütüncü de, tapuları verilen 2 bin 300 adet gecekonduyu olaysız bir şekilde hak sahiplerinin rızası ile yıkarak, 60–70 metre genişliğinde 90 km yeni yol açtıklarını söyledi. Yeni açılan yolların yüzde 80’ninin asfaltlanmasının tamamlandığını belirten Tütüncü, Ekim ayına kadar yeni açılan yolların tamamını asfaltlayacaklarını ifade etti. Asfalt hizmetiyle Kepez’in, modern şehirlerdeki yollara kavuştuğunu anlatan Tütüncü, 15 ayda 143 kilometresi sıcak asfalt, 145 kilometresi sathi kaplama asfalt olmak üzere, 288 km asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti.

15 ayda 185 bin m2 yeşil alanda, 26 parkı ilçeye kazandırdıklarını dile getiren Başkan Tütüncü, daha önceki dönemlerde yapılan ve hizmet veremez hale gelen Adnan Menderes, Fatih Sultan Mehmet, İsmet İnönü ve Turgut Özal Parklarını da vizyon projelerle yeniden inşa edeceklerini kaydetti.

Masa Dağı’na, Antalya’nın cazibe merkezi olacak muhteşem bir seyir terası yapacaklarına değinen Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl içerisinde 10 park inşa edeceklerini, daha önceki dönemde yapılan 33 parkın tadilatının da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Başkan Tütüncü, 140 bin m2 alandan oluşan ve yapımı 90 günde tamamlanan Kent Ormanı mesire alanını da gazetecilere gezdirdi. Medya çalışanları, muhteşem bir Antalya manzarasına sahip olan Kent Ormanı’na hayran kaldı. Tütüncü, gazetecilere Kent Ormanı’ndaki Osmanlı Otağı’nda, Bosna Kahvesi ikram etti.
Hizmet tanıtım gezisi Tek Sarnıç Mesire alanındaki restoranda, gazetecilere yemek ikramı ile sona erdi.

Burada geziyi değerlendiren Tütüncü, Kepez Belediyesi’nin, 15 ayda hizmet sınırları içerisinde hem güzel işler yaptığını hem de yıllar yılı süren problemlerin çözümüyle ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getirdi.  Son derece problemli bir ilçe olan Kepez’in, sıkıntılarını çözme noktasında önemli mesafeler aldıklarının altını çizen Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu gezi ile yapılan hizmetleri yerinde göstermek ve tanıtmak, gazeteciler vasıtasıyla da kamuoyu ile paylaşmak istedik. Yaklaşık 4 saat süren hizmet tanıtım gezisinde yaptığımız çalışmaların yüzde 40’nına yakın bir kısmını tanıtabildik. Gezide bugüne kadar çözülemeyen birçok sorunun çözüldüğünü, güzel adımlar atıldığını, 15 ayda da hizmet noktasında önemli mesafeler alındığını gördük. Bu da bizlere mutluluk verdi.”

Başkan Hakan Tütüncü, bundan sonraki süreçte de Kepez’de güzel işlere imza atmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Antalya’nın, Kepez’in önemli problemlerini çözmek suretiyle yeni bir şehrin inşasına katkıda bulunmayı arzuluyoruz. Gazeteciler, bu gezide 70 metrelik bulvarların açıldığı bir Kepez’i gördüler. Çok güzel asfalt çalışmalarının yapıldığı, yeni yolların açıldığı, imar planında var olan ve yıllardır açılamayan yolların, evlerin yıkılarak açıldığını, parkların yapıldığını, güzel vizyon projelerin Antalya’ya kazandırıldığını gördük. Bundan sonraki süreçte de aynı heyecanla, kararlılıkla vatandaşlarımıza hizmet edebilme noktasında her türlü gayreti göstereceğiz. Bir yıl sonra gazetecilerle buluştuğumuzda yapmış olduğumuz gezinin neticeleri çok daha farklı bir şekilde görülecektir.” diye konuştu.

Tütüncü, katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür etti.
Gazeteciler de, yapılan hizmetleri yerinde görülmesi adına gezinin son derece yararlı geçtiğini belirterek, 15 ay gibi bir sürede şaşılacak kadar çok başarılı hizmetlerin yapıldığını ifade ettiler.




Benzer Haberler