Kepez yeniden inşa ediliyor

30 Haziran 2010, Çarşamba - 21:28
Kepez yeniden inşa ediliyor
Kepez Belediyesi, 26 mahallede başlattığı yeni yol açma çalışması ile Antalya’nın varoşu denilen Kepez’i yeniden inşa ediyor. Kepez’de şu ana kadar 59 km yeni yol açılırken, açılan yolların asfaltlanmasına da başlandı. 

Kepez’de yeni yollar açılıyor, mahalleler hizmetle buluşuyor. Kepez Belediyesi, imar planında olmasına rağmen 16 yıldır açılamayan yolların açılması için adeta seferberlik başlattı. Yeni yol açma çalışmaları nedeniyle Kepez, doğusundaki Varsak bölgesinden batısındaki Ünsal Mahallesi’ne kadar şantiyeye döndü.

Araçların tamamı arazide

Fen İşleri Müdürlüğü’nün 176 personeli, araç parkındaki, dozerlerin, greyderlerin, kamyonların, asfalt sericilerin, silindirlerin tamamıyla kapalı olan yolları açmak için çalışıyor. Şu ana kadar 26 mahallede 59 km yeni yol açıldı. Alt yapı çalışması tamamlanan yolların asfaltlanmasına da başlandı. Yeni açılan yollarla birlikte Kepez, 50–60 metrelik yolların olduğu bulvarlara kavuşmuş oldu.

Kepez’de çıkmaz sokak kavramı tarih oluyor

Türk turizminin başkenti Antalya kent merkezinin, varoşu olarak görülen Kepez, yol açma hizmetiyle yeniden inşa ediliyor. Yeni açılan yollarla mahalleler hizmete kavuşurken, Kepez’de çıkmaz sokak kavramı da tarih oluyor. Yeni yollarla hem sokaklar buluşuyor, hem de mahalleler şehirleşme açısından düzgün bir görünüm kazanıyor.

Tütüncü yol medeniyettir dedi yolları açtı

İlçede 50–60 metrelik yolların açılması Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün kararlı duruşu sayesinde gerçekleşti. Yol medeniyettir anlayışıyla hareket eden Tütüncü, göreve geldiği günden itibaren, gecekondular nedeniyle, yıllardır açılamayan yolların sıkıntısının çözümü için mahalle muhtarları, bürokratları ile birlikte ciddi bir çalışma gerçekleştirdi. Alt yapı ve teknik planlamaların tamamlanmasının ardından Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kapalı yolları açmak için harekete geçti.

Yeni yollar vatandaşın memnuniyetiyle açıldı

Açılan yeni yollar üzerindeki gecekondular da hak sahiplerine tapuları verilerek yıkıldı. Yıkımlar ve yol açma çalışması hiçbir olay yaşanmadan gerçekleşti. Yeni yolların açılmasını da hem vatandaşlar hem de muhtarlar verdikleri dilekçelerle dile getirdiler.
Başkan Hakan Tütüncü, kimseyi üzmeden, kırmadan, incitmeden, memnuniyet meydana getirerek yol açma çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Kepez’in kentleşmesi için yolları açıyoruz

“Bir şehrin imar planında var olan yolları açmazsanız, oraya altyapıyı, elektriği, suyu ve çeşitli hizmetleri götüremezsiniz. Yeri gelir rahatsızlanan kişi, ambulans sokağa giremediği için ölebilir. Yeri gelir, itfaiye araçları yol olmadığı için müdahale edemez, evler yanabilir.” hatırlatmasını yapan Tütüncü, Kepez’in kentleşmesi için ve gelişmesi için 16 yıl önce imar planlarına konulan ana arterleri açmaya karar verdiklerini belirtti. Şu ana kadar 59 km yeni yol açtıklarını kaydeden Tütüncü, yol açma çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi. 

26 mahallenin yolları açık

Yeni yollar, Fevzi Çakmak Mahallesi, Güneş Mahallesi, Kültür Mahallesi, Teomanpaşa Mahallesi, Varsak Demirel Mahallesi, Zeytinlik Mahallesi, Çankaya Mahallesi, Gazi Mahallesi, Hüsnü Karakaş Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Ünsal Mahallesi, Varsak Karşıyaka Mahallesi, Yeni Emek Mahallesi, Altınova Sinan Mahallesi, Duraliler Mahallesi, Göçerler Mahallesi, Habibler Mahallesi, Santral Mahallesi, Altıayak Mahallesi, Varsak Menderes Mahallesi, Baraj Mahallesi, Düdenbaşı Mahallesi, Göksu Mahallesi, Sütçüler Mahallesi ve Şelale Mahallesi’nde açıldı. 




Benzer Haberler