Göçerler’e konforlu yaşam

18 Mayıs 2018, Cuma - 17:57
Göçerler’e konforlu yaşam
Başkan Hakan Tütüncü, Göçerler Mahallesi sakinlerine, site tarzı yapılarda ve değerli konutlarda yaşama imkânı sunacak olan imar planı revizyonunun, meclis sürecinin tamamlandığını; parselasyonunu da mahallelinin istediği şekilde yapacaklarını açıkladı.

Kepez Belediyesi, 2-B ile ilgili mülkiyet problemini çözdüğü Göçerler Mahallesi’nin yoğun gecekondu yapılaşmasını, imar planı revizyonlarıyla modern konutlara dönüştürüyor.  Bu amaçla bölgede ilk olarak imar planı ve uygulaması olmayan alanlara 7 kat imkânı getiren imar planı çalışması yapıldı.
Aynı çalışma içerisinde mahallede imar haklarının yetersiz olduğu mevcut planlı ve imarlı parsellerde vatandaş eliyle kentsel dönüşüm yapılabilmesine yönelik imar planı revizyonu hazırlandı.    
Hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı önerisi, Kepez ve Büyükşehir belediye meclislerinde onaylandı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Göçerler Mahalle Muhtarı Nadir Doğan’ın düzenlediği Bahar şenliğinde, mevcut imarlı alanlarda yaptıkları öneri imar planı çalışmaları hakkında bölge sakinlerini bilgilendirdi. 

İmar planı mecliste onaylandı, sıra parselasyonda

Başkan Hakan Tütüncü, geçtiğimiz yıl ki Bahar şenliğinde ‘Göçerler’e her yıl bir önceki yıldan daha iyi gelecek’ dediğini anımsatarak, şunları ifade etti. “Geçtiğimiz yıldan bugüne kadar bölgede yaptığımız en önemli çalışma yeni imar planı revizyonuna ilişkin düzenlemeydi.  İmar planının, Büyükşehir ve Kepez Belediye meclislerindeki prosedürlerini tamamladık.  İmar revizyonun 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlarını meclislerden geçirdik. 1\\1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonun şu an askı süreci başladı. Askı sürecinde sonra bölgede parselasyon çalışması başlayacak.”

Site tarzı yapılaşma ve daha değeri konutlar

Başkan Tütüncü, yeni imarın bölgeye ne getireceğiyle ilgili de şu açıklamayı yaptı:  “Bölgenin bir kısmında eski konut parselleri küçüktü. Küçük parsellerde yapı yoğunlukları da düşüktü. Dar yolların bulunduğu bir planlama ve arsalar tek binanın yapılmasına elverişli olduğundan ortaya küçük küçük binalar çıkıyordu. Yeni imar planıyla hem yoğunluğu artırdık hem de daha büyük imar adaları meydana getirdik. Böylece Göçerler’in her noktasından belli bir kat yüksekliğinde denizi görebilme imkânı olacak. Yoğun gecekondu bulunan ve 0.60 emsal bulunan kısımda planlama sonucu emsal 0.80’e çıkartıldı. Mahalledeki kat âdetini mevcut plandaki 2’den 7 kata çıkardık. Büyük parsellerde site tarzı yapılar inşa edilecek. Böylece Göçerler’de çok daha değerli konutlarda hemşehrimize konforlu bir yaşam imkânı sunmuş olacağız.
Planlama alanında 2 adet pazar yeri alanı yapılacak. Mevcuttaki camii alanlarının da m2’leri günümüz standartlarını sağlayacak biçimde düzenlendi. Sosyal donatı alanları da vatandaşların rahatça ulaşabileceği biçimde revize edildi. Yeşil sistem yeniden düzenlenmiş özellikle eğimin arttığı kısımlarda yer seçilerek ve sürekliliği sağlanarak tasarım yapıldı.” 

“Kentsel dönüşümü vatandaş kendi eliyle yapacak”      

 İmar planı revizyonu yaptıkları parsellerde kentsel dönüşümü vatandaşın kendi eliyle yapacağının altını çizen Tütüncü, “2B problemini, mülkiyetle ilgili diğer problemleri çözdük. Vakıf arazilerindeki mülkiyet sorunlarını çözmekte artık son aşamaya getirdik.  Şimdi Göçerler’i, yeni imar planlarıyla daha güzel hale getiriyoruz.  Biz imar planlarını yapacağız, hak sahipleri de kendi elleriyle mahallede kentsel dönüşüm yapacaklar.” ifadesini kullandı.

“Parselasyonda vatandaşın istediği yapılacak”

Tütüncü, parselasyon çalışmasında nasıl bir adım atacaklarıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Parselasyonu da imar planı gibi belediyemiz yapıyor. Belediyemizin ilgili müdürlüğü, mahallelinin istekleri doğrultusunda parselasyonu yapacak.  Belediye olarak muhtara, Göçerler Mahallesi sakinleri parselasyonla ilgili ne düşünüyor, diye sorduk. Muhtar, mahallelilerle toplantılar yapmış. Bu toplantılarda çıkan bir kanaat var. Eğer o kanaatlerde hem fikirsek mahallelinin istediği şekilde parselasyonu yapacağız. Önümüzdeki yıl bahara geldiğimiz zaman burada yapılaşmanın başladığını, site tarzı yapılaşmanın bölgeye ne kadar büyük bir artı değer kazandırdığını görmüş olacağız. Bunu birlikte başaracağız.”

\"Şehir hastanesinin yapımı başlıyor\"

Başkan Hakan Tütüncü, Göçerler Mahallesi sakinlerine Şehir hastanesi müjdesi de vererek, şunları söyledi:  “Mahalleyi ve bölgeyi çok farklı bir kalkınma hamlesine ulaştıracak adım Antalya Şehir Hastanesi’dir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin farklı illerinde Sağlık Bakanlığı tarafından Şehir hastaneleri yapıyor. Hastane, Göçerler Mahallesi’nde 1500 dönümlük araziye inşa edilecek.  Şehir hastanesinin projeleri tamamlandı ve ihale aşamasına geldi. Bu yılsonu gibi şehir hastanesinin temeli atılacak.”

Yeni imarla modern yaşam

Mevcut planda ticarete ayrılan alanlar, öneri planda yine ticaret olarak tasarlandı. Bu alanlar için emsal değeri 0,80 olarak belirlendi. Konut alanları için de emsal değeri 0,80 oldu, yapılaşma 7 kat olarak düzenlendi ve imar hakları da 5000-10000 m2 parsellerde % 5, 10000 m2 üzerindeki parsellerde % 10 oranında artış kullanacak biçimde iyileştirildi.
Yol genişlikleri de modern ve ferah ulaşım imkanı sağlayacak şekilde güney-kuzey ve doğu-batı akslarında 20 ve 35 m.lik yollar şeklinde düzenlendi. Yol bağlantıları Antalya Bulvarı ile uyumlu şekilde entegre edildi. Planlama alanında yola cepheli parsellere genişliğine göre İBZT, İBT,YZT gibi Ticari hayatı ve bölgeyi geliştirecek kullanım hakları da getirildi.
İmar planı revizyonu; Fatih, Esentepe ve Çamlıbel mahallelerini de kapsıyor.
Göçerler’e konforlu yaşam
Göçerler’e konforlu yaşam
Göçerler’e konforlu yaşam
Göçerler’e konforlu yaşam
Göçerler’e konforlu yaşam
Göçerler’e konforlu yaşam

Benzer Haberler

Çile bitti mutlu günler başlıyor

Çile bitti mutlu günler başlıyor

Kepez Belediyesi, kuruldukları günden bugüne mülkiyet problemleriyle yatıp kalkan Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe mahalle sakinlerini, tapularına ve konforlu konutlarına kavuşturuyor.  2\\B’den sonra Vakıf mülkiyeti problemi de yakın bir zamanda

Masa Dağı’na ‘vatandaş eliyle’ konforlu yaşam
Masa Dağı’na ‘vatandaş eliyle’ konforlu yaşam

Kepez Belediyesi’nin, vatandaşa kendi eliyle konutunu yapma imkânı sunan ve  Kazım Karabekir, Yavuz Selim, Çankaya, Barış ile Esentepe mahallelerinde 3 bine yakın tapu sahibini ilgilendiren


Masa Dağı’na kaliteli, konforlu yaşam geliyor
Masa Dağı’na kaliteli, konforlu yaşam geliyor

Başkan Hakan Tütüncü,  Antalya’nın seyir terası Masa Dağı’nda, beş mahallede 3 bine yakın tapu sahibine, gecekondularının yerine site tarzı beş katlı bina yapma imkânı sunan imar


“Talimatı vatandaştan alırız”
“Talimatı vatandaştan alırız”

Başkan Hakan Tütüncü, Masa Dağı’nda 5 mahalleyi kapsayan ve parselasyon uygulaması tamamlanan imar revizyonunu, bölge sakinlerinin talebi üzerine şehrin ortak aklıyla yaptıklarını