Kepez’de hizmete 24 saat mesai

26 Nisan 2018, Perşembe - 17:01
Kepez’de hizmete 24 saat mesai
Kepez Belediyesi Fen İşleri, ilçe halkının asfalt talebini hızlı bir şekilde karşılayabilmek için gece de çalışıyor. Fen İşleri Ekipleri, Fatin Rüştü Zorlu Caddesi’ndeki asfalt çalışmasını akşam saat 23.00’a kadar sürdürdü.

Kepez Belediyesi, hemşehrilerinin yaşam kalitesini yükseltmek için mesai de sınır tanımıyor. Belediyenin ekipleri, alt ve üst yapı çalışmalarının zamanında tamamlanabilmesi için gece saatlerinde de mesai yapıyor.Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Fatin Rüştü Zorlu Caddesi’nde başlattığı asfalt çalışmasını,  gece saatlerinde devam ettirdi. Ekipler, caddenin Baraj Mahallesi kısmında gündüz saatlerinde başladıkları asfalt çalışmasını saat 23.00’te tamamladılar.

Tütüncü ekibiyle gece mesaisinde

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, gün içerisindeki yoğun çalışma temposunun ardından Fen İşleri ekibinin, gece mesaisine ortak oldu.
Başkan Hakan Tütüncü,  saat 22.30 geldiği Baraj Mahallesi’nde devam eden asfalt çalışmalarını inceledi, mahalle sakinleriyle sohbet etti. İşçilerine, kolaylıklar dileyen Başkan Tütüncü, Fen İşleri Müdürü Ali Arslan’dan asfalt çalışması hakkında bilgi aldı.

Kepez’e hizmet için gündüz-gece mesai

Tütüncü, yaptığı açıklamada “Kepez’de yapılacak o kadar çok iş var ki; alt yapı çalışmaları, temel belediyecilik hizmetleri o kadar fazla ki ekiplerimiz ve biz gece gündüz çalışarak hizmetleri anca tamamlayabiliyoruz.  Hizmetlerin yapılabilmesi için gündüzler yetmiyor artık geceleri de alt ve üst yapı çalışmalarını devam ettiriyoruz.” ifadesini kullandı.

Saat 22.30’da şantiye ziyareti

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gece-gündüz çalıştığına işaret eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fen İşlerimiz, hemşehrilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek, hemşehrilerimize daha güzel bir şehir armağan etmek ve en temel belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yapabilmek için büyük bir gayretin içerisindeler. Saat 22.30’da Baraj Mahallesi’ni ziyaret ettim. Hemşehrilerimle güzel bir sohbeti paylaştık. Çalışmaları inceledim.

“Baraj’ı şehirleştirdik”

Tütüncü, Fatin Rüştü Zorlu Caddesi’nin, döneminde Kepez’e kazandırıldığını anımsatarak, şunları söyledi:  “Gece saatlerinde bu caddenin. 1,5 km.lik kısmı asfaltlandı. Asfalt çalışmasıyla birlikte Baraj Mahallesi modern bir şehir görünümüne kavuşuyor. Baraj Mahallesi, Sütçüler bölgesine inşa edilen Kepez Devlet Hastanesi’nin getirdiği hareketlilikten azami düzeyde istifa etmiş ve şehirleşen yeni bir yerleşim bölgesi haline geldi. Bölgedeki yapılaşmanın önündeki her türlü engeli kaldırdık. Daha büyük ve modern konutların yapılmasının önünü açtık. Modern konutlarla bölge bambaşka bir güzelliğe kavuştu. Bölgenin alt yapı çalışmalarını tamamladık. Şimdi de yollarının kaymak gibi asfaltını da yapıyoruz.”

Kepez’deki değişimin sırrı!

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’deki değişimin sırrının ne olduğunun, kendisine sorulduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: “Değişimin, kısa sürede büyük işler yapmanın, şehrin görüntüsünü, kimliğini hızlı bir şekilde değiştirebilmenin ön önemli sebebi; bizim gece-gündüz durmaksızın çalışma heyecanımız ve gayretimizdir. Projeler üretiyoruz, ürettiğimiz projeleri hayata geçiriyoruz ve o projelerin daha iyisini yapabilmek için de kendimizle yarışıyoruz. Diğer taraftan yol, asfalt, park gibi belediyelerin yapması gereken zorunlu hizmetleri, gece gündüz çalışarak ihmal etmeden yapıyoruz.”

Demokrasi şehitleri Kepez’de yaşatılıyor

Tütüncü, Kepez’e kazandırdıkları bulvarlara güzel isimler verdiklerini, bu isimlerden birisinin de Fatin Rüştü Zorlu olduğunu kaydetti. Başkan Tütüncü, “Zorlu, Merhum Başbakan Adnan Menderes ile birlikte darağacına gönderilen 3 devlet adamından biriydi. Zorlu, Adnan Menderes’in Dışişleri Bakanıydı. Rabbim,  demokrasi şehitlerimiz Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasat Polatkan’ın mekanlarını cennet eylesin.” diye konuştu.
Çalışanlarıyla çay içen Tütüncü, mesai saati gözetmeksizin çalışan Fen İşleri personeline de emeklerinden dolayı teşekkür etti.  Başkan Hakan Tütüncü,  asfalt denetiminin ardından Mahalle Muhtarı Adnan Uç’un evine de konuk oldu.

5 bin ton asfalt

Fen İşleri Müdürlüğü 1500 metre uzunluğunda, 21 metre genişliğindeki Fatin Rüştü Zorlu Caddesi’nde 5 bin ton asfaltla kaplıyor.  Orta refüj düzenlemesinin yapılacağı bulvarın her iki yanında 3 bin m2 parke kaldırım çalışması da yapacak.
Kepez Belediyesi, asfalttan önce bulvarda, 600 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj çalışmasını da gerçekleştirmişti.
Kepez’de hizmete 24 saat mesai
Kepez’de hizmete 24 saat mesai
Kepez’de hizmete 24 saat mesai
Kepez’de hizmete 24 saat mesai
Kepez’de hizmete 24 saat mesai
Kepez’de hizmete 24 saat mesai
Kepez’de hizmete 24 saat mesai
Kepez’de hizmete 24 saat mesai

Benzer Haberler