Kepez’de zekalar yarıştı

25 Nisan 2018, Çarşamba - 16:36
Kepez’de zekalar yarıştı
 ‘Sen De Bir Dahisin Zeka Oyunları Yarışması’nın final karşılaşmaları ve ödül töreni DokumaPark’ta yapıldı. Törene katılan Başkan Tütüncü, eğitime yapılan yatırımın asla boşa gitmediğini söyledi.
 
Kepez Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kepez Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi(AİHL) işbirliği ile başlatılan ‘Sen De Bir Dahisin Zeka Oyunları Yarışması’ final karşılaşmaları ve ödül töreni ile sona erdi. Antalya genelinde düzenlenen yarışmanın finali ve ödül töreni DokumaPark’ta yapıldı. Antalya’daki 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada, çocuklar mangala, 12 taş, reversi, zeka küpü, su doku, zeka topu oyunlarında yarıştı. Finale kalan yaklaşık 400 öğrenci, Dokuma Park’ta ilk üçe girebilmek için mücadele etti. Dereceye giren 36 öğrenci bisiklet, tablet ve programlanabilir robottan oluşan hediyelerini Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün elinden aldılar.  

 “Eğitime yapılan yatırım boşa gitmez”
 
 Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu etkinlikte ileri zeka seviyesindeki çocukların tespit edilip ödüllendirilmesinin amaçlandığını söyledi. Başkan Tütüncü, “Amacımız, bu çocuklarımızı zeka seviyelerine uygun eğitim ortamlarına kavuşturabilmeyi hedefledik” dedi.
Eğitime yapılan yatırımların asla boşa gitmediğini vurgulayan Başkan Tütüncü, bu düşünceyle birçok hizmeti arka arkaya gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Hedeflerinin geleceği güçlü bir şekilde inşa etmek olduğunu belirten Tütüncü, “Çocuklarımız bu inşaatın temel taşı olacak. Öğrencilerimizin zihinlerini geliştirici projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
 
Kepez’de zekalar yarıştı
Kepez’de zekalar yarıştı
Kepez’de zekalar yarıştı
Kepez’de zekalar yarıştı
Kepez’de zekalar yarıştı
Kepez’de zekalar yarıştı

Benzer Haberler