Bisiklet yolu için pedal çevirdiler.

15 Mayıs 2010, Cumartesi - 21:07
Bisiklet yolu için pedal çevirdiler.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile 7’den 77’ye Antalyalıların, Dokuma Fabrikası’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal çevirdiği Antalya Kent Konseyi’nin 13 Geleneksel Bisiklet Turu’nda “Bisiklet yolu istiyoruz” mesajı verildi.

Kepez Belediyesi’nin, desteği ve ev sahipliğinde, Antalya Kent Konseyi’nin 13. Geleneksel 7’den 77’ye Bisiklet Turu yapıldı. Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen bisiklet turunda, bisiklet kullanımının ve bisiklet sporunun yaygınlaştırılması ile bisiklet yollarının açılmasına dikkat çekildi. İlgi gören bisiklet turuna, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya, Antalya Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt, Bisikletliler Derneği üyeleri ile 7’den 77’ye yüzlerce Antalyalı katıldı.

Dokuma İplik Fabrikası önünden başlayan bisiklet turu, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Antalyalılar da, bisiklet turuna alkışlarıyla destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Sema Nur Kurt,bu yılki bisiklet turuyla bisiklet ve yürüyüş yollarının açılmasını gündeme getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kent Konseyi’nin 13 Geleneksel Bisiklet Turu’na katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan Hakan Tütüncü de, “Bu tip etkinlikler bisiklet sporunun gelişmesine, Antalya’da yaşayan insanlarımızın bisikleti tanımalarını, doğa ile iç içe olmalarına katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi. 

13’üncüsü gerçekleştirilen 7’den 77’ye bisiklet turunun güzel bir ortamda, neşeli bir şekilde gerçekleştiğini belirten Tütüncü, Dokuma Fabrikası’nın önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar pedal çevirerek, bisiklet yolu istiyoruz mesajını ilettiklerini ifade etti.  

Tütüncü, Bir yerel yönetici olarak bisiklet yolunun ne kadar önemli olduğunu bildiğinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerimizle işbirliği yaparak Antalya’ya bisiklet yolu kazandırmanın çok büyük bir iyilik olacağını düşünüyorum. Hep birlikte bunu başaracağız. Bu çalışmada en önemli konu, ilçe belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içersinde olmasıdır. Kent Konseyi ve bisiklete yönelik sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği her fırsatta bisiklet yoluna dikkat çekeceğiz.  Son derece çevreci, son derece insancıl bir mesajı Antalyalılara iletmek için gerçekleştirdiğimiz bu buluşmaya katılanlara, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” 

Konuşmaların ardından yapılan kura çekiminde ise bisiklet turuna katılan 10 katılımcıya bisiklet hediye edildi.

Benzer Haberler