Kepez\'de hamle için yarıştılar

29 Ekim 2017, Pazar - 12:06
Kepez\'de hamle için yarıştılar
Kepez Belediyesi\'nin katkıları ile \'2017 Antalya Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası\' düzenlendi. Satranç Turnuvasına 30 ilden, binin üzerinde sporcu katıldı.

Kepez Belediyesi\'nin katkıları ile Türkiye Satranç Federasyonu ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle \'2017 Antalya Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası\' düzenlendi. 27-29 Ekim tarihleri arasında Mimar Sinan Kongre Merkezi\'nde düzenlenen satranç turnuvasına rekor katılım gerçekleşti. \'2017 Antalya Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası\' ödüllü sporculara da ev sahipliği yaptı. Türkiye geneli 30 ilden de katılımların gerçekleştiği turnuvaya binin üzerinde sporcu katıldı. Yarışmacılar, 7-12 yaş grubu, A ve B açık yaş gurubu olmak üzere 14 kategoride 45 dk+30sn zaman temposunda yarıştılar.

Çocuklardan yoğun ilgi

2017 Antalya Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası\'na büyükler kadar küçüklerde yoğun ilgi gösterdi. Satranç Turnuvasında 7-12 yaş grubuna yaklaşık 800 başvuru gerçekleşti. Tıklım tıklım dolan Mimar Sinan Kongre Merkezi\'nde yarışmacılar hamle yapabilmek için ter dökerken, ebeveynlerde büyük bir merakla sonuçları bekledi. Satranç Turnuvası, turların tamamlanmasının ardından ödül töreni ile sona erecek.

Dereceye girenlere ödül

Satranç turnuvasında dereceye giren sporcuları da birbirinden güzel hediyeler bekliyor. Açık Kategori A ödüllerinde dereceye giren birinci yarışmacı bin 500 TL., ikinci bin 200, üçüncü bin, dördüncü 800, beşinci 700, altıncı 600 TL., yedinci 500, sekizinci 400, dokuzuncu 300, onuncu ise 200 TL. ile ödüllendirilecek. Açık Kategori B  ve 7-12 yaş kategorisinde dereceye giren birinciyi yarım altın, ikinciyi çeyrek altın, üçüncüyü ise gram altın ödülü bekliyor.

Tütüncü, \"Katkıda bulunmaktan mutluyuz\"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çocuklara önce düşünmeyi, sonra hareket etmeyi öğreten satrancın sabır ve düşünme gücü gelişiminde de önemli etkilerinin olduğunu vurguladı. Kepezlilere her alanda en önemli hizmeti vermek için çalıştıklarını belirten Başkan Tütüncü, Cumhuriyet\'in kuruluşunun 94\'üncü yıl dönümünde düzenlenen satranç turnuvasına Kepez Belediyesi olarak katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 
Kepez\'de hamle için yarıştılar
Kepez\'de hamle için yarıştılar
Kepez\'de hamle için yarıştılar

Benzer Haberler