Sanatı, eğitimi ve sporu buluşturan sergi

27 Nisan 2010, Salı - 22:04
Sanatı, eğitimi ve sporu buluşturan sergi
Metin Çiviler Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan ve 33 eserden oluşan resim sergisi, Kepez Belediyesi fuayesinde ziyarete açıldı. Başkan Hakan Tütüncü, serginin kurdelesini, öğrencilerle, meclis üyeleriyle, pehlivanlarla ve muhtarlarla birlikte kesti.

Kepez Belediyesi, ilçede gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal etkinliklere destek vermeyi sürdürüyor. Metin Çiviler Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler de, yaptıkları yağlı boya tabloları, Kepez Belediyesi’nin destekleriyle sergileme imkanı buldu. Öğrencilerin, 33 eserden oluşan resim sergisi, Kepez Belediyesi fuayesinde açıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, sanatı, eğitimi ve sporu da buluşturan serginin açılış törenindeki konuşmasına, belediye başkanlığı döneminde unutamadığı anlardan bir tanesini de Metin Çiviler Lisesi’nin resim atölyesinde yaşadığını belirterek başladı.

Tütüncü, “Kısıtlı imkanlarla, güzel şeyleri başarmanın azminde ve kararlılığında olan öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, öğrencilerimizdeki resim zevkini, resim yeteneği ile buluşturarak, onu sanatsal bir faaliyete dönüştürmek adına ciddi bir çaba bir sarf ettiklerini gördüm. O çabalarını görünce her türlü desteği kendilerine vereceğimi ifade ettim. Okullarda yapılan güzel faaliyetlere dikkat çekmek için de böylesi bir serginin belediyemizin fuayesinde açılmasının doğru olacağını düşündüm.” şeklinde konuştu.

Açılıştan 3 gün önce fuayeye yerleştirilen resimleri, tek tek incelediğini belirten Başkan Tütüncü, “Çok güzel resimler yaptınız. Hepinizin emeğine, yüreğine sağlık.” dedi.

Sergideki yağlı boya çalışmalarını yapan öğrencileri yetiştirdiği için Metin Çiviler Lisesi Resim Öğretmeni Sevgi Özgün’e, yeni yeteneklerin ortaya çıkmasına vesile olduğu için de Okul Müdürü Yasin Doğan’a teşekkür eden Başkan Hakan Tütüncü, gençlerin çok daha güzel ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri ve eğitim hayatlarını tamamlayabilmeleri için de ellerinde geleni yapma azim ve kararlılığı içerisinde olacaklarını ifade etti. 

“Gençlerimiz aydınlık Türkiye’nin habercisidir.” diyen Tütüncü, “Kepez’i, bir eğitim şehri haline getirebilmenin mücadelesini veriyoruz. İlçenin, kültür ve sanat şehri olma noktasında ciddi bir uğraşın içerisindeyiz. Kepez’i önemli bir spor şehri yapmak için de çaba gösteriyoruz.” İfadesini kullandı.

Mütevazi ama çok başarılı bulduğu serginin açılışında, sanatı, eğitimi ve sporu buluşturduklarını vurgulayan Başkan Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, öğrenciler, Kepez Belediyesi 6. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılan başpehlivanlar, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları ve muhtarlarla birlikte serginin açılışını yaptı.

Sergiyi gezen Tütüncü’ye, Resim Öğretmeni, tablolarla ilgili bilgi verdi. Başkan Tütüncü, 3 tane tabloyu da satın aldı. 33 eserden oluşan sergi, 30 Nisan’a kadar açık kalacak.

Benzer Haberler