Demokrasi çıtamızı yükselteceğiz

17 Nisan 2017, Pazartesi - 12:38
Demokrasi çıtamızı yükselteceğiz
Referandum başarısı kutlamalarına katılan Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, yeni Türkiye döneminde daha fazla demokrasi, daha güçlü ekonomi geleceğini söyledi.
 
AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği referandum kutlamalarına katılan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, yeni Türkiye döneminde daha fazla demokrasi ve daha güçlü bir ekonomi geleceğini vurguladı.

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç ile birlikte Türk Bayrağı ile kutlama yapan Başkan Tütüncü, partililere bir konuşma yaptı.
 
Partililere teşekkür etti
 
Referandumdan çıkan ‘evet’ oylarının vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Tütüncü, tüm AK Parti Teşkilatı’nın AK Parti İl Başkanlığı önderliğinde büyük bir gayret gösterdiğini söyledi. Teşkilatın gayretlerinin arkasında partililer olduğuna işaret eden Tütüncü, gençlik kolları, kadın kolları, ana kademe ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.
 
Herkesi kucaklayacağız
 
AK Parti’nin kurulduğundan bu yana felsefesinin hiçbir seçimi başlangıç ya da bitiş olarak görmediğini anlatan Tütüncü, seçimlerin yeni bir başlangıç olarak ele alınmasını istedi. Her AK Partilinin seçimleri bu şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirten Tütüncü, “Hepimiz bu şekilde değerlendireceğiz ve Türkiye davasına gönül vermişler olarak, herkesi daha çok kucaklayarak, bize oy vermiş, vermemiş olarak herkesi sevgi çemberimizde eriterek yolculuğuma devam edeceğiz.” dedi.
 
Referandum sonucunu değerlendirdi
 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak 1982 Anayasası kabulünde sonra 18 maddeyle en kapsamlı değişikliği oyladıklarını anlatan Tütüncü, “Vatandaşlarımız bu tercih sonucu bize şu neticeyi gösterdi; ‘çok başlılığı istemiyoruz, uzun soluklu yönetim istiyoruz, koalisyonlu hükümetlerinden çok çektik.’ demiştir” diyerek çıkan sonucu değerlendirdi.
 
Demokrasimiz kökleşecek
 
Yeni Türkiye’nin çok daha güzel günlere gideceğinin altını çizen Tütüncü, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Türkiye ekonomisini düzeltecek adımları, çok daha hızlı atacak. Ülkenin demokratikleşme anlamında önemli kapılar aralanacak. Siyasi partiler yasasında güncellemeler olacak. Bu oylamayla demokrasi çıtamızı da yükselteceğiz. Demokrasimiz daha da kökleşecektir. Özet olarak Türkiye ciddi bir sıçrama ile karşı karşıya. Daha önemli fırsatlar meydana gelecek. Cumhuriyetimizin 100. yılına daha emin adımlarla gideceğiz.”
 
Sevgi çemberimiz genişletilmeli
 
Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin daha modern olacağını vurgulayan Tütüncü, ama artık kampanya sürecini bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi. Referandumun ‘evet’ oyunu veren ve vermeyenlerin arasındaki kardeşliği bozmaması gerektiğini belirten Tütüncü, “Beraberce yaşayacağız, aynı ortamı paylaşacağız. AK Parti’ye bu süreçte üzerine düşen, bundan sonraki süreçte daha iyi hizmet heyecanıyla yürümek. Halkımıza çok daha güzel bir Türkiye armağan edeceğiz. Sevgi çemberinin genişliğini daha da arttıracağız.” diye konuştu.
 
 
 
Demokrasi çıtamızı yükselteceğiz
Demokrasi çıtamızı yükselteceğiz
Demokrasi çıtamızı yükselteceğiz
Demokrasi çıtamızı yükselteceğiz
Demokrasi çıtamızı yükselteceğiz
Demokrasi çıtamızı yükselteceğiz

Benzer Haberler