Daha modern Kepez için ek bütçe onaylandı

8 Mart 2017, Çarşamba - 13:27
Daha modern Kepez için ek bütçe onaylandı
Sürekli gelişen Kepez’in taleplerinin karşılanması için talep edilen 20 milyon liralık ek bütçe, Kepez Belediyesi Meclisi’nden oy birliğiyle geçti.
 

Baş döndürücü bir hızla gelişen- kalkınan Kepez’in ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli 20 milyon 153 bin liralık ek bütçe, Kepez Belediyesi Meclisi’nin Mart ayı devam toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni açılan ve açılacak olan birimlerde istihdam edilecek personel için 10 milyon lira, emekli edilen 40 sürekli işçinin kıdem tazminatı olan 5 milyon lira, kamulaştırmada kullanılacak 3 milyon lira ve yeni makinaların alımı için harcanacak 2 milyon lirayı kapsayan ek bütçe ile birlikte, Kepez Belediyesi’nin 2017 yılı toplam bütçesinin 270 milyon 653 bin lira olacağı açıklandı
 
Belediyenin öz kaynaklarınca karşılanıyor
 
Bir meclis üyesinin sorusu üzerine bu bütçede borçlanma, var olan borçların yapılandırılması olmadığını açıklayan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ek bütçenin de Kepez Belediyesi’nin öz kaynaklarınca karşılanacağını duyurdu. Belediyenin kara deliklerini kapatma gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen Başkan Tütüncü, “Ne mutlu bize ki, yaptığımız ek bütçe kara delikleri kapatma, borçlandırmaları yapılandırmak anlamında değil, Kepez’in büyümesine tanık olduğumuz bu süreçte daha da büyütmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duymamızdan dolayı bir değişikliktir.” dedi.
 
Kendi ayaklarımızda durabiliyoruz
 
Herhangi bir borçlanmanın söz konusu olmadığını vurgulayan Tütüncü, “Kendi öz kaynaklarımızla bu 20 milyon liralık kısım finanse edilecek. Yine denk bir bütçe olacak. Kendi ayaklarında durabilen, çok önemli projeler gerçekleştiren bir belediyeyiz.” dedi.
 
Kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmek amaçlandı
 
Ek bütçede kullanılacak paranın nereye gideceğini de ayrıntılarıyla açıklayan Tütüncü, düzenledikleri devam meclisinin nedenlerini de şu sözlerle izah etti; “Genelde devam meclislerimizi komisyonların toplanmasıyla aynı günde neticelendiriyorduk. Önemli bir konu olmasından dolayı, komisyonlarımızda konunun yeterince tartışılması ve kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesini arzu ettiğimizden dolayı, devam meclisini bugüne erteledik. 2017 bütçemizi hazırlarken, 2016 yılının 7’inci, 8’inci ayından itibaren çalışma başlıyor. Belediyecilikte bazı gelişmeler çok hızlı olabiliyor. Bütçemiz hazırlanırken ve Büyükşehir Belediyesi’nin onayına gönderirken, yeni bir karar aldık. Alınan karar neticesinde ek bütçe yapıyoruz.”
 
İki ekskavatör ve bir silindir alınacak
 
Makine parkının modernizasyonu ve sayısı bakımından Türkiye’nin en iyilerinden birinin Kepez Belediyesi olduğunu anlatan Tütüncü, yine de ilçedeki 2B sorunu çözülen yerlerdeki yapılaşmanın hızına yetişebilmek için 2 ekskavatör ile 1 silindir ihtiyacı doğduğunu söyledi. Yeni yerleşim yerlerinin altyapı ihtiyaçlarını karşılarken diğer mahalleleri ihmal edemeyecekleri için 2 milyon liralık iş makinesi yatırımı yapmak durumunda olduklarını belirten Tütüncü, yeni yollar gibi işler için bu araçların gerekliliğini ifade etti.
 
Kamulaştırmaya 3 milyon lira
 
Ek bütçe gereksiniminin en önemli sebeplerinden birisin de kamulaştırma olduğunu belirten Tütüncü, hem kamulaştırma bekleyenlerin, hem de buralarda yapılacak yeni hizmet yatırımlarından yararlanacakların mutluluğu için 3 milyon liraya gereksinim duyulduğunu söyledi.
 
Emekliliği gelenler emekli ediliyor
 
Emekliliği gelmiş 40 sürekli işçinin kıdem tazminatı ödenmesine gerekli para için bütçenin yeterli olmadığını izah eden Tütüncü, “Emekliliği gelmiş 40 süreli işçimizi emekli ettik. Sadece engelli işçilerimize pozitif ayrıcalık tanıdık. Emekli işçi arkadaşlarımızın kıdem tazminatı için 5 milyon lira gerekiyor” dedi.
 
Yeni personel için 10 milyon lira
 
Hem emeklilerin yerini doldurmak, hem eksik kadroları güçlendirmek, hem de yeni açılan ve açılacak hizmet birimlerinin personel ihtiyacını karşılamak için 10 milyon lira bütçe gerektiğini izah eden Tütüncü, Kepez’in büyümesiyle paralel olarak daha fazla işgücü gerektiğini söyledi. Yeni alınacak personelin ağırlıklı olarak yatırımcı birimler olan Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde istihdam edileceğini belirten Tütüncü, “Büyüyen, gelişen yerlerde yatırımları tamamlamak ve hızlandırmak için yeni personellere ihtiyaç var. Yeni alınacak personeller, emeklilerin boşluğunu dolduracaktır. Bu da ilçemizde daha fazla yeşil alan, daha fazla yol demektir.” dedi.
 
Az personelle çok iş yaptık
 
Göreve geldikleri döneme göre çok daha az personel ile çok daha fazla icraat gerçekleştiğinin de altını çizen Tütüncü, “Geldiğimizdeki personel sayısı ile bugüne baktığımızda, çok ciddi başarı grafiği var. Bugün daha az personel ile daha ciddi yatırımlar yaptık. Az personel ile çok iş yapan bir belediyeyiz. Az personel ile çok iş yapan belediye olarak, yasal limitlerin çok altında olduğumuzu belirtmek isterim.” diye konuştu.
 
Yeni birimlerde istihdam yapılacak
 

Ağız ve diş sağlığı merkezi gibi hizmet vermeye başlayacak Kepez Belediyesi Sağlık Birimi, yeni semt konakları gibi yeni sosyal hizmet alanlarının oluşturulduğunu hatırlatan Tütüncü, yeni alınacak personelin bir kısmının da buralarda istihdam edileceğini söyledi.
Daha modern Kepez için ek bütçe onaylandı
Daha modern Kepez için ek bütçe onaylandı
Daha modern Kepez için ek bütçe onaylandı
Daha modern Kepez için ek bütçe onaylandı
Daha modern Kepez için ek bütçe onaylandı
Daha modern Kepez için ek bütçe onaylandı
Daha modern Kepez için ek bütçe onaylandı

Benzer Haberler