Tütüncü’den müteahhitlere tam destek

3 Mart 2017, Cuma - 09:50
Tütüncü’den müteahhitlere tam destek
Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, Kepez Müteahhitler Derneği toplantısında ilçesini modernleştiren müteahhitlere her türlü desteği vereceklerini söyledi.
 

Kepez Müteahhitler Derneği, Sakarya Parkı’nda düzenlediği toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ile Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’yü davet etti.

Davete icabet eden Başkan Tütüncü, ilçesinin modernleşmesinde pay sahibi olan müteahhitlerin hep yanında olduklarını, bundan sonra da olacaklarını vurgulayarak konuşma yaptı.
 
Kepez’e Büyükşehir desteği
 
Kepez’in kalkınmasında çok büyük katkılar koyan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel’in bürokratlarına Kepez’in sorunlarıyla ilgilenilmesi için peşin talimat verdiğini açıklayan Tütüncü, Büyükşehir bürokratlarına direkt taleplerini iletebilmelerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Türel’in Kepezli müteahhitlerin problemlerini çözülmesine katkı koyacak bu toplantıya katılmasının takdir edilmesi gereken bir davranış olduğunu belirten Tütüncü, “Türel başkanımızın buraya gelmesi, Kepez’in yapı sektörü sorunlarını çözümlendirmesi konusundaki ilgisini ve alakasını gösteriyor.” dedi.
 
Vatandaş eliyle kentsel dönüşüm
 

Kepez’de birçok kentsel dönüşüm planlamaları yapıldığını hatırlatan Tütüncü, bunların birincisinin vatandaş eliyle olan modeli olduğunu söyledi. Bu yöntemle vatandaşları müteahhitlerle oturup konuşabilecekleri bir ortam sağladıklarını belirten Tütüncü, Ahatlı ile Yenidoğan Mahalleleri’nin bu yöntemle yenilendiğini söyledi.
 
Büyük parsellerde modern yapılar
 
Günümüzde üçüncü kentsel dönüşüm uygulamalarının sürdüğünü anlatan Tütüncü, “Bunlardan birisi olan Yeni Emek Mahallesinde 4 farklı imar planı vardı.  Bu plana kimi bina 2 katlı, kimisi 3 katlıydı. Yeni imar planıyla çeşitli büyüklüklerde parseller yapıldı. Hak sahipleri istedikleri müteahhitlik firmasıyla anlaşarak, daha yüksek katkı, daha fazla sosyal ortamlar kazandıkları yeni bir yaşam merkezine kavuşuyorlar.” dedi.
 
Depreme dayanıklı binalar
 
Bu mahallelerdeki 50- 60 yıllık binaların yıkılarak yenilerin yapılacağını ifade eden Tütüncü, bunun faydalarını da üç başlıkta şu şekilde anlattı;  “Depreme karşı dayanıklı yapılaşma, kentin rantını arttırma, inşaat sektörünü hareketlendirici faaliyetlerle ekonomiye can veren çalışma oldu. Bu faydaları bundan sonra da birlikte sağlayacağız.”
 
Hizmet lütuf değil görevimiz
 

Kapanış konuşmasını yapan Başkan Türel ise, düne kadar Kepez’in Antalya’nın arka bahçesi olarak görüldüğünü, kendilerinin seçimlerde Kepez’in Antalya’nın ön bahçesi olacağını söylediklerini hatırlattı. Bu hızlı değişimin mimarlarının da Kepezliler olduğunu belirten Türel, “Sizlerin dualarıyla, destekleriyle ilerliyoruz. Kepez’in inşası konusunda atılmakta olan adımların önünü açmak bizim için lütuf değil, görevimizdir. Kepez’in bizim için ayrı bir önemi var.” diye konuştu.
Tütüncü’den müteahhitlere tam destek
Tütüncü’den müteahhitlere tam destek
Tütüncü’den müteahhitlere tam destek
Tütüncü’den müteahhitlere tam destek
Tütüncü’den müteahhitlere tam destek
Tütüncü’den müteahhitlere tam destek

Benzer Haberler