Antalya Expo City 1 numara oldu

28 Şubat 2017, Salı - 13:40
Antalya Expo City 1 numara oldu
Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Tütüncü, 23-26 Mart 2017 tarihlerinde Antalya Expo Center’da düzenlenecek 7. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın (Antalya City Expo) yüzde 100 büyümeyle kendi kategorisinde 1 numara olduğunu açıkladı.
 

Aynı zamanda Kepez Belediyesi Başkanı olan Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Başkanı Hakan Tütüncü, 23-26 Mart 2017 tarihlerinde Antalya Expo Center’da düzenlenecek 7. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın (Antalya City Expo) yüzde 100 büyümeyle kapılarını açacağını açıkladı. Akra Barut Otel’de düzenlenen toplantıda, belediye meclis üyeleri, fuarın danışma kurulunda yer alan çeşitli belediyelerin bürokratları gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
City Expo 1 numara oldu
 
Göreve geldiklerinde 44 belediyenin üye olduğu AKBB’ye günümüzde 66 belediyenin üye olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, geçen yıl 70 katılımcı sayısının bu yıl 150’ye çıktığını, geçen yıl bin metrekarelik fuar alanının 7 bin 500 metrekareye çıktığını ve 3 gün olan fuar süresinin de 4 güne çıkartıldığının altını çizdi. Katılımcı sayısının da 15 bine çıktığını belirten Tütüncü, tüm bu verilerle Antalya City Expo’nun Türkiye’deki belediyecilik fuarları içerisinde bir numaralı fuar olduğunu söyledi.
 
Fuar kurulu oluşturuluyor
 
Expo City’nin dünden bugüne nasıl bu kadar büyüdüğünü anlatan Tütüncü, AKBB içinde son 3 yıldır her yıl danışma kurullarını oluşturduklarını açıkladı. AKBB’ye üye 66 belediyenin içerisinden bu işe talipli olanlar ile Antalya Expo City danışma kurulu oluşturduklarını belirten Tütüncü, “Kurulumuz 4 ay boyunca bu fuarın iyi bir şekilde neticelenmesi için emek harcadı. Fuarımız üstün bir gayretin, büyük bir emeğin üzerinde yükseliyor.” dedi.
 
Kurul kapı kapı dolaştı
 
Antalya’da ve Türkiye’de her yıl pek çok fuar düzenlendiğini ama bu kadar ciddi bir disiplinle, danışma kurullarının oluşturulduğu, fuarın gelişmesi için Türkiye’nin karış karış dolaşıldığı ikinci bir fuarın varlığından haberdar olunmadığını ifade eden Tütüncü, “Bu yıl da yine fuar danışma kurulumuz, Türkiye’deki bütün yerel belediyeler birliklerini tek tek ziyaret ederek gerekli davet görüşmelerini yapmışlardır. Türkiye, Marmara, Çukurova, İç Anadolu, Ankara, Doğu Anadolu, ve Ege Belediyeler Birlikleri ile Türk Dünyası Belediyeler Birliği, İzmir, Manisa, Aydın, Trabzon ve Rize Belediyelerine gidildi. Belediye başkanlarıyla, bürokratlarıyla, yetkilileriyle bu fuarın tanıtımı gerçekleştirmiş ve onlar bu fuara davet edilmiştir. 10 ayrı belediyeler birliğinin yanı sıra, Antalya ilçeleri ile birlikte komşu şehirler Isparta, Burdur, Muğla ziyaret edildi.” diye konuştu.
 
Çok çalışarak hazırlanıldı
 
Fuarda, özellikle Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika\'dan belediye başkanları ve heyetler halinde ağırlanarak Türkiye’deki belediyelerle protokol görüşmeleri sağlanacak. Şehircilik noktasında Türkiye’de en iyi fuarın bizim fuarımız olmasının konuşulduğunu, ardından da çok çalışarak fuarı bu seviyeye ulaştırdıklarını belirten Tütüncü, “İftiharla söylemek isterim ki, bugün geldiğimiz noktada, Türkiye belediyecilik fuarları içerisinde Antalya City Expo bir numaralı fuardır.” dedi.
 
Belediyecilik hizmetlerinde sınır yok
 
Belediyeciliğin insanların yaşamlarını kolaylaştırma sanatı olduğunu vurgulayan Tütüncü, belediyecilikte yapılan işin standardının olmadığını söyledi. Hangi alana girilirse dipsiz bir kuyu ile karşılaşıldığını dile getiren Tütüncü, “Çok geniş bir alanda hizmet verdiğimiz gibi, belediyeciler olarak en önemli ihtiyacımız şehirleri geliştiren çağın getirdiği son teknolojilerini görmek. Böylece şehirlerimiz için daha iyisini hayal edebilmeliyiz.” dedi.
 
Tecrübeler paylaşılacak, yeni teknolojiler görülecek
 
Çeşitli seminerleri de içeren fuarın belediyecilerin tecrübelerini artırması ve gelişmeleri yakinen takip etmesini sağladığını belirten Tütüncü, şöyle konuştu; “Belediyelerimiz kurulacak stantlarda hangi hizmetleriyle ön plana çıkmak istiyorsa bu fuar da aslında onlar sergileniyor. Her yıl bizim düzenlediğimiz fuarlar içinde ifade ediyorum, son 3 yılda her yıl izleyicisi katılımcı sayısında ciddi bir artış meydana gelmiştir. Geçtiğimiz yıl 15 bin kişi bu fuarı ziyaret etmiştir. Bilindiği gibi profesyonellerin katıldığı, tamamıyla belediyecilerin belediye bürokratlarının katıldığı bir fuarda 15 bin sayısı çok büyük bir sayıdır. İstanbul’da, Ankara’da bile düzenlenen kimi fuarlarda, 2 bin 500- 3 bin profesyonel katılımcının katıldığı göz önünde bulundurulduğunda, 15 bin çok ciddi bir sayıdır.”
 
Fuarın Antalya’ya katkısı
 
Bu fuarın Antalyalılara olan direkt katkısından da söz eden Tütüncü, “Biz Antalya’yı bir kongre ve fuarlar şehri haline getireceksek, Türkiye’nin en dinamik gücü olan belediyelerin başkanlarına Antalya’yı çok iyi tanıtmalıyız diye düşünüyoruz. Bu fuar buna da hizmet ediyor. Antalya’yı Türkiye’nin ve dünyanın belediyecilerine tanıtma imkanımız oluyor. İşte bu sebeple bizim bu fuarı geliştirmemiz noktasında çok önemli bir etken olmuştur.” diye konuştu.
 
İnovasyon temalı
 
Fuarda bu yıl, inovasyon ve akıllı şehir teknoloji temasında düzenlenecek. Belediyelerin akıllı şehir uygulamalarında getirilen yeni soluk inovasyon ele alınacak, ufuk açıcı seminerler düzenlenecek.
 
Belediye hizmetleriyle ilgili tüm malzemeler fuarda
 
Fuarda, belediye ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park-bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi ürünler sergilenecek.
 
 
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu
Antalya Expo City 1 numara oldu

Benzer Haberler