Esentepe Konağı adım adım ilerliyor

24 Şubat 2017, Cuma - 13:22
Esentepe Konağı adım adım ilerliyor
Mülkiyet sorunlarını çözer çözmez modern şehircilik hizmetlerini sunmaya başlayan Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, bunlardan biri olan Esentepe Amir Ateş Semt Konağı’nın inşasını teftiş etti.
 
Hemen her hafta ilçesinin dört bir yanındaki hizmet yatırımlarını teftiş eden Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, teknik kadroyla en küçük işleri bile gözden geçiriyor.

Bu kapsamda yaptığı teftişler ile birçok yanlışlığın önüne geçen Başkan Tütüncü, yapıların çok daha estetik bir kaygıyla vücut bulmasını da sağlıyor. Teknikten sorumlu başkan yardımcısı Sebahat Adanır ve ekibi ile birlikte yine bir teftiş geçekleştiren Tütüncü, Dokuma Park, Çelebi Sultan Mehmed Cami, huzurevi, Masa Dağı’nda yapılacak olan bir okul yeri ile yapım aşamasındaki Esentepe Amir Ateş Semt Konağı’na gitti.
 
Semt konaklarında zirve
 
Düzenlenen törenle 4 Aralık’ta temeli atılan ve bu yıl içinde hizmete sokulması planlanan Esentepe Amir Ateş Semt Konağı’nın her katını gören Tütüncü, yapının planlarını da inceledi. Hızlı bir şekilde çalışılan yapının semt konakları anlayışlarını zirveye taşıyacağını vurgulayan Tütüncü, “İçindeki konfor ve kalite, hem de fonksiyonlar önceki semt konaklarından çok çok fazla. Bu bölgenin sanatla buluşması noktasında çok büyük bir fırsat, iyi bir alternatif olacak.” diye konuştu.
 
Şehirleşme tamamlanıyor
 
Önceki yıllarda diğer mahallelerin ihtiyacı olan kültür-sanat yapılabilecek alanları tamamlamış olduklarını hatırlatan Tütüncü, bu bölgedeki 2B sorunları çözülmediği için bu tip hizmetlerin geç kaldığını söyledi. Mülkiyet sorunlarını ortadan kaldırınca güzel bir şehirleşme meydana geldiğini belirten Tütüncü, “Şehirleşmenin en güzel tarafı böyle yerler yapmak.” dedi.
 
Salonu 150 kişilik
 
Esentepe Mahallesi Şehit Üsteğmen Gökhan Korkut Caddesi’nde inşası süren konak, toplam inşaat alanı 1632 m2 büyülüğünde bir tesis. Geleneksel Türk mimarisindeki konak tarzında yapılıyor. Zemin artı 2 kat olan binada, muhtarlık hizmet birimi, belediye hizmet ve iletişim birimi (vezne)150 kişilik çok amaçlı salon, fuaye alanı, derslikler bulunuyor. Tesisin ihale bedeli ise 1 milyon 385 bin TL.
 
 
 
Esentepe Konağı adım adım ilerliyor
Esentepe Konağı adım adım ilerliyor
Esentepe Konağı adım adım ilerliyor
Esentepe Konağı adım adım ilerliyor
Esentepe Konağı adım adım ilerliyor

Benzer Haberler