Kepez kendini aştı

14 Şubat 2017, Salı - 10:30
Kepez kendini aştı
Başkan Hakan Tütüncü, Karayollarının yapabileceği büyüklükte bir yol olan Kirişçiler Yolu’nu, belediyenin imkânlarıyla inşa ettiğini belirterek, “Hizmet sınırlarının çok ötesinde işler yapan bir belediye haline geldik.” dedi.

Kepez Belediyesinin, 4. şehir girişi olarak Antalya’ya armağan ettiği Hamza Taş Bulvarı’nın devamındaki Kirişçiler Yolu’nda başlattığı yol genişletme çalışmasında sona yaklaşıldı.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı işçiler ve iş makineleri tarafından inşa edilen yolun genişliği 8 metreden 30 metreye çıkarıldı. İlçenin yeni mahalleleri olan kuzeydeki eski köyler ile şehir merkezi arasında önemli ulaşım hizmeti olacak Kirişçiler Yolu’nda, asfalta hazırlık çalışmalarına başlandı.

Tütüncü greyder kullandı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de önem verdiği Kirişçiler Yolu’nda devam eden asfalt hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Tütüncü, yol çalışması hakkında Fen İşleri Müdürü Ali Aslan’dan bilgi aldı. İşçilere kolaylıklar dileyen Tütüncü, bir süre greyderi kullanarak, Antalya için önemli ulaşım aksı olacak yola anısını bırakmış oldu.

4. şehir girişi

Tütüncü, yaptığı açıklamada 30 metre genişliğinde, 4,5 km uzunluğundaki Kirişçiler Yolu’nun, Antalya ve Kepez için önemli bir ulaşım aksı olacağına dikkat çekti. Açtıkları yeni yolun, şehir merkezini Varsak’ın kuzeyindeki yeni mahalle olan eski köylere ve Antalya-Burdur çevre yoluna bağlayacağını belirten Tütüncü, Kirişçiler Yolu’nun, devamındaki Hamza Taş Bulvarı ile yeni bir şehir girişi olması bakımından önemli ulaşım aksı olacağına işaret etti.

Karayollarının yapabileceği yolu belediye açıyor

Kirişçiler yolunun, büyükşehirin ya da Karayollarının yapabileceği büyüklükte olduğuna vurgu yapan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Böyle bir yolu kendi ekiplerimizle, iş makinelerimizle yapıyoruz. Bu büyük bir güç ve kudret meselesi. Yolun yapımında çalışan ekipler, iş makineleri ve ayrılan bütçe gerçekten önemli ve özel. Kepez Belediyesi artık kendi hizmet sınırlarının çok ötesinde işler yapan bir belediye haline geldi. Bu yol çalışmamız, belediyemizin nereden nereye geldiğinin açık göstergesidir.”

Nisan’da ulaşıma açılıyor

Başkan Tütüncü, kaba inşası bitme aşamasına gelen ve önümüzdeki günlerde  asfalt dökecekleri Kirişçiler Yolu’nu, Nisan ayı içerisinde hizmete açacaklarını kaydetti.  Yolun sağında ve solunda orman alanlarının bulunduğuna söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Bu orman alanlarının içerisinde de değişik noktalarda mesire alanları oluşturacağız.  Doğa ile bütünleşebilmiş bir yolu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Kepez Belediyesi, 5 milyon TL maliyetle inşa ettiği 2 geliş ve 2 gidiş olmak üzere 4 şeritli Kirişçiler Yolu’nda 35 bin ton sıcak asfaltla kullanacak.
 
Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı
Kepez kendini aştı

Benzer Haberler