Kepez’de dönüşüm için gün sayılıyor

13 Kasım 2016, Pazar - 11:18
Kepez’de dönüşüm için gün sayılıyor
Kepez Belediyesi’nin 5 mahalledeki imar planı revizyonunun kabulü için yapılacak referandum öncesinde, ekipler mahalle mahalle gezerek tanıtım yapıyor.
 

Modern bir şehirleşmenin önünü açma hedefiyle 5 mahallede imar planı revizyonu hazırlayan Kepez Belediyesi ekipleri, mahalle mahalle gezerek projelerin tanımını yapıyor.

Yavuz Selim, Kazım Karabekir, Esentepe, Çankaya ve Barış Mahallelerindeki revizyon planını meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, AK Parti Kepez İlçe teşkilatı ve belediye başkan yardımcıları, mahallelerde vatandaşları bizzat ziyaret ederek proje ile ilgili bilgi veriyor. Bu mahallelere giden ekipler, 4 Aralık’ta referanduma gidecek olan planlama hakkında sorusu olan tüm mahalle sakinlerine cevap verdi.
 
Ortak akıl ile hareket edilecek
 
Kepezlileri daha nitelikli konutlar ve konforlu yaşam alanlarına kavuşturmak istediklerini vurgulayan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 5 mahalle için hazırlanan planlamaları hemşerileriyle paylaştıklarını duyurdu. Kepez’in çok esaslı ve ciddi problemlerini çözerken vatandaşları da içine katarak, ortak aklı ve şeffaflığı esas almayı ilke edindiklerinin altını çizen Tütüncü, planlamaların halk tarafından kabul görmesiyle, uygulanacağını açıkladı.
 
Vatandaşın onayına sunulacak
 
Bu mahallelerdeki ev ve işyeri gibi ortamlarda düzenledikleri toplantılarla planlamaların tüm ayrıntılarını paylaştıklarını belirten Tütüncü, halk tarafından onaylanmayan hiçbir projeye adım atmayacaklarını söyledi. Dayatma yöntemiyle hiçbir yere varılamayacağını bildiklerini söyleyen Tütüncü, “Vatandaşlarımızın arazilerini daha büyük parsellerde birleştirerek, daha nitelikli, kat artışı da sağlanmasıyla daha fazla konutlara ulaşacaklar” dedi.
 
Belediye müteahhit önermeyecek
 
Kentsel dönüşümü vatandaşa dayatmanın doğru olmadığını belirten Tütüncü, referandumdan onay çıkması durumunda, inşaatları vatandaşın yapacağını da vurguladı. Belediye olarak hemşerilerine hiçbir müteahhit, mimar, firma ya da danışma şirketi gibi bir isim ya da kuruluş önermediklerini belirten Tütüncü, kendilerine sadece yeni yaşam kalitesinde konutlar önerdiklerini söyledi.
 
Takdir halka ait
 

Yenilenen mahallelerdeki konforlu binaları herkesçe görüldüğünü ifade eden Tütüncü, “Bizim sloganımız, ‘Birlikte başardık, yine başaracağız’ idi. Yenilenme sürecini de halkımızla el ele vererek yapıyoruz. Takdir halkımızındır. Referandumdan geçmezse de, zaten geçerli olan imar planları ile Kepez gelişim yolculuğuna devam edecek.” diye konuştu.
Kepez’de dönüşüm için gün sayılıyor
Kepez’de dönüşüm için gün sayılıyor
Kepez’de dönüşüm için gün sayılıyor
Kepez’de dönüşüm için gün sayılıyor
Kepez’de dönüşüm için gün sayılıyor
Kepez’de dönüşüm için gün sayılıyor

Benzer Haberler