14 yıl sonra mezun olduğu sınıfta.

12 Şubat 2010, Cuma - 06:12
14 yıl sonra mezun olduğu sınıfta.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mezun olduğu Antalya İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek, hem nostalji yaşadı, öğretmenleriyle hasret giderdi hem de ziyaret sözü verdiği öğrencileri sevindirdi. 

Geçtiğimiz günlerde Antalya İmam Hatip Lisesi’nin 10-B ve 10-C sınıfından ikin öğrenci, okul dergisi için söyleşi yaptıkları Başkan Hakan Tütüncü’ye sınıflarına davet etmişti.  Daveti kabul eden Başkan Tütüncü de, 1996’da mezun olduğu Antalya İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Tütüncü’yü, öğrencilik döneminde öğretmeni olan Okul Müdürü Ali Özerten karşıladı. Öğretmeni ile hasret gideren Tütüncü, öğrencilik yıllarını yeniden yaşadı.Tütüncü, Müdür Özerten ile birlikte inşaatı devam eden okulun kültür salonunda incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulun eksikliklerinin giderilmesi için elinden geleni yaptığını söyledi.

Toplumun dinamikleri, ana taşıyıcıları sizlersiniz

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra ziyaret sözü verdiği öğrencilerin sınıflarını ziyaret etti. Ziyaretiyle söz verdiği öğrencileri sevindiren Tütüncü, öğrencilerle sohbet etti, bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Burada öğrencilere bir konuşma yapan Tütüncü, şunları söyledi: “Söz verdim, geldim. Sizlerle güzel bir nostalji yaşamak istedim. Sizler de derslerinize çok iyi çalışarak geleceğin örnek kişilerinden olma yolunda ilerlemelisiniz. Sizlerin yapacağı en önemli şey toplumumuzun kalitesini yükseltmektir. Bunu da çok çalışarak başarmalısınız.  Sizlere güveniyorum. Sizler ne yaptığını bilen, aklı başında arkadaşlarımsınız. Ülkemizin, milletimizin yarınlarını oluşturacak en önemli güçsünüz. Sizi öyle görüyoruz.  Çok başarılı olacaksınız. Toplumumuzun gelecekteki en önemli dinamikleri, ana taşıyıcıları sizler olacaksınız. Başarıyı kendinize önemli bir hedef olarak seçmenizi istiyorum. Sizler çok başarılı olursanız, ülkemizin yarınları da çok aydınlık olur.”

Karlı kaplı yollar bahara çıkar

Öğrencilere, öğretmenlerinizin, büyüklerinizin birer altın niteliğinde olan öğütlerini asla unutmayın, nasihatinde bulunan Başkan Tütüncü, “Bizler de onların öğütlerini hiç unutmadık. Bugünkü başarımızda, öğretmenlerimizin emekleri büyüktür. Ellerinden öptüğüm öğretmenlerimin hepsine teşekkür ediyorum. Lafonten’in güzel bir sözü var: ‘Karlı kaplı yollar bahara çıkarmış.’ Bazen yürüdüğümüz yollarda karlar, çamurlar olabilir. Bazen dolu, fırtına da olabilir. Ama yolda yürüyenler hiçbir zaman istikametlerini bozmazlarsa Cenab’ı Allah onları nice güzel baharlara kavuşturur.  Bunu da asla unutmayın.”
Başkan Tütüncü, ziyaret ettiği 10-C sınıfında da sıralara oturarak, bir süre Kuran’ı Kerim dersini dinledi.

Öğrencilik günlerini yeniden yaşadı

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra 14 yıl önce okuduğu sınıfı da giderek, öğrencilik günlerini yeniden yaşadı. Tütüncü’yü sınıfta bekleyen bir sürpriz daha vardı. Sınıfın öğretmeni Muzaffer Gedikoğlu, Başkan Tütüncü’nün sınıf arkadaşı çıktı. Tütüncü, hem sınıf arkadaşıyla hem de 14 yıl önce sıralarında oturduğu sınıfıyla hasret giderdi.
Öğretmenler odasında ziyaret eden Tütüncü, öğretmenlerle sohbet etti, isteklerini dinledi. ziyaretinden dolayı Tütüncü’ye teşekkür eden Okul Müdürü Ali Özerten de, yetiştirdiği öğrencisinin, genç yaşta başarılı bir belediye başkanı olmasıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Benzer Haberler