Malatyalılardan Özal teşekkürü

7 Mayıs 2015, Perşembe - 10:15
Malatyalılardan Özal teşekkürü
Kepez’de hemşeri gecesi düzenleyen Malatyalılar Derneği üyeleri, bulvar ve spor salonuna Özal ismini veren Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü’ye teşekkür etti.
 
Hemşeri gecesi düzenleyen Antalya Malatyalılar Derneği, hemşeri oldukları 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ismini spor salonu ve bir bulvara veren Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.

Kepez’deki Şehriyar Restaurant’ta düzenlenen geceye, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü katıldı.
 
Çatal’dan teşekkür
 
Malatya’ya özel yemeklerin ikram edildiği gecenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Hakan Çatal, Türkiye’de turizm devrimini gerçekleştiren Turgut Özal’ın isminin turizmin başkenti olarak anılan Antalya’da yıllardır yaşatılmadığını söyledi. Bu feryatlarına Başkan Tütüncü’nün beklediklerinden daha kuvvetli yanıt verdiğini hatırlatan Çatal, “Antalya bir turizm şehri, ama Özal’ın adı hiçbir yerde hatırlanmıyordu. Biz bunu her yerde hatırlatıyorduk. Başkanımız Tütüncü, Özal’ın ismini hem spor salonuna, hem de bulvara verdi. Kendisine hemşerilerimizden kuvvetli bir alkış istiyorum.” diye konuştu.
 
Gönül bağımızı Özal güçlendirdi
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Özal’ın adını spor salonu ile bulvara vermekten dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Malatyalı hemşerilerimizle, Malatya dostlarla bu sofrada buluşmaktan mutluyum. Malatyalılarla gönül köprüsünü, hizmet yatırımlarımızla kurma imkanı buldum. Kültür sanat konusunda pek çok ortak projemiz oldu. Ama asıl gönül bağımızı güçlendiren, merhum Cumhurbaşkanımız Özal’ın adını burada yaşatma kararımız oldu.” şeklinde konuştu.
 
Özal, Menderes’e kardeş oldu
 
Başkan olunca Antalya’nın tamamına yönelik şehir planıyla ilgili baktığını anlatan Tütüncü, pek çok siyasetçinin, hatta birkaç ay bakanlık yapmış siyasetçilerin bile isimleri caddelerde yaşatıldığını gördüğünü söyledi. Ancak Özal’ın isminin verilmediğini de gördüğünü belirten Tütüncü, “Biz de onun şanına yakışır büyük bir bulvara ismini verdik. Açtığımız 4 km.’lik bulvara ismini verdik. Olimpik yüzme havuzunun ismini Adnan Menderes olarak vermiştik. Rahmetli Menderes’e bir kardeş olmalı diye düşündük. Antalya’nın en güzel salonuna Özal ismini verdik.” dedi. 
Malatyalılardan Özal teşekkürü
Malatyalılardan Özal teşekkürü
Malatyalılardan Özal teşekkürü
Malatyalılardan Özal teşekkürü
Malatyalılardan Özal teşekkürü

Benzer Haberler