“Dokuma’daki başarı Antalya’nındır”

6 Mayıs 2015, Çarşamba - 13:25
“Dokuma’daki başarı Antalya’nındır”
Dokuma Fabrikası’nı, Antalyalılarla yeniden halka açmalarının Türkiye’de yönetişim adına bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “Antalyalılarla önemli bir başarıya imza attık.” dedi.

Dokuma hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Gökçen Özdoğan Enç’i, fabrika alanında ağırladı. Enç’e, Dokuma projesi hakkında bilgi veren Tütüncü, Kepez Belediye Meclisi’nde okunan Dokuma Projesi Çalışma Grubu Raporu’nu değerlendirdi.
 
Tütüncü, “Bugün çok mutlu bir günümüz.  Çünkü Dokuma Projesi Çalışma Grubu Raporunu, Kepez Belediye Meclisi\'ne sunduk. Rapor mecliste okundu. Böylece Dokuma projesinin yol haritasını belirlemiş olduk.  Dokuma raporunu çok önemsiyorum. Çünkü bu raporu, Kepez Belediye Meclisi bütün Antalyalıların fikrini almak için kurmuştu. Antalya\'daki sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, siyasi parti temsilcilerinin, akademisyenlerin önerileri ve fikirleri 11 ayrı toplantıyla alındı.” açıklamasını yaptı. 

“Biz yaparız demedik, katılımcılığı esas aldık”

Başkan Hakan Tütüncü, 488 dönümden oluşan Dokuma arazisinin, Kepez Belediyesi\'nin yüzde 99,9 hissedarı olduğu Dokuma AŞ\'nin mülkü olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Dokuma Fabrikası, Kepez Belediyesi\'nindir. Biz burayı istediğimiz gibi şekillendiririz, demedik. Böyle bir anlayışı elimizin tersiyle ittik. Bunun yerine katılımcılığı esas alan bir anlayışı benimsedik. Dokuma alanıyla ilgili Antalya\'daki herkesin fikirlerini aldık. Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın başkanlığındaki bir heyet, bu fikirleri harmanladı bir sonuç raporu hazırladı.  Dokuma Projesi Çalışma Grubu\'nun hazırladığı raporun, Antalya\'da ve Türkiye\'de yönetişim adına bir ilktir.  Bu rapor, Antalya\'da çok önemli bir yönetişim başarısı oldu.”

Kent parkı, kültür, sanat, bilim ve eğitim merkezi
 

Tütüncü, rapor sonrası Dokuma alanında neler yapılacağıyla ilgili şunları söyledi: “Dokuma alanında bitki temizliği, çevre düzenlemesi gibi çalışmalar çoktan başlamıştı. Bu çalışmalar devam ediyor. Dokuma alanında tek bir ağaç kesilmeyecek.  Yeni bir bina yapılamayacak.  Dokuma alanı, sporla, sanat, kültür ve eğitimle harmanlanarak, mevcut binalar hayata kazandırılacak.
Dokuma Projesi Çalışma Grubu\'nun çizmiş olduğu rota ile Dokuma kompleksi bilim, sanat, kültür merkezleri ve çocuklara, gençlere yönelik çeşitli eğitim, spor imkanlarıyla zenginleştirilecek. Dokuma, Antalyalıların hizmetinde olacak.  Dokuma\'da, bir şehrin dönemi, tarihi ve hatıraları yaşatılacak.  Bu hatıraların içerisinde de 238 bin m2 ‘lik yaşayan ve yaşatan bir kent parkı olacak.”

Muhalefete Dokuma teşekkürü

Dokuma’yı halka açmalarını,  “Antalyalılarla önemli bir başarıya imza attık.” Şeklinde değerlendiren Başkan Tütüncü, “Böyle bir başarıya imza atma imkânını sağlayan iktidarıyla, muhalefetiyle bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Teşekkürüm özellikle muhalefet meclis üyelerinedir. Raporun görüşülmesi sırasında çok seviyeli bir görüşme geçti. Bu görüşmelerin neticesinde de zaten muhalefet partilerinin, meclis üyelerinin bulunduğu Dokuma Çalışma komisyonunda bir fikir zenginliği yaşandı.  Muhalefet meclis üyeleri, Dokuma’yı halka açma irademize teşekkür ettiler.
Raporda önerildiği gibi Dokuma alanındaki binaların hayata kazandırılması konusunda, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olacağız. İktidarıyla, muhalefetiyle belediye meclis üyeleri de işin içerisinde olacak. Dokuma\'yı, Antalyalılarla, Antalya\'ya kazandırma konusunda bir gayretin içerisindeyiz.” ifadesini kullandı.

Ticari alana Antalyalılar karar verecek 
 

Tütüncü, Dokuma’nın 250 dönümlük ticari alan kısmının nasıl değerlendirileceği konusunda ise şu açıklamayı yaptı:  “Ticari alanda devam eden dava tamamlandıktan sonra o alanda kesinlikle bir otel, alışveriş merkezi, rezidans, toplu konut yaptırmayacağız.  Bu sözümüz rapora da işlendi. Ticari alan bütün Antalyalıların takip edeceği bir süreç olacak.  Ben yaptım oldu, anlayışının ötesinde katılımcı bir anlayışla, herkesin fikrine müracaat ederek ticari alanı Antalya\'ya kazandıracağız.”

45’lik plakların çalındığı kır kahvesi

Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma projesinde ilk olarak hangi bölümlerin hizmete açılacağıyla ilgili de şu bilgileri verdi:  “7. ve 8. aylar gibi 70 bin m2\'lik ormanlık alanı hizmete açacağız.   Dokuma’nın çevresindeki mahallelerde büyük yeşil alanlar yok.  Dokuma bölgesinde 100 bine yakın insan yaşıyor. 100 bine yakın insana 70 bin m2\'lik güzel bir kent parkı kazandıracağız.  Parkta, çocuklara ve kadınlara yönelik özel üniteler olacak.  İstiyoruz ki beyler, sabah işte iken kadınlar ve çocuklar, 70 bin m2 alanda doğa ile buluşsunlar. Akşamları da Dokuma\'yı ailelerin uğrak yeri yapmayı arzu ediyoruz.
Müdür lojmanı olarak kullanılan binayı da güzel bir kır kahvesi olarak değerlendireceğiz. Orada güzel Melih Kibar şarkıları çalınacak.  Kır kahvesi bizi 70\'li yıllara götürecek. 70\'lerin 45\'lik plaklara işlenmiş olan şarkıların çalındığı bir kır kahvesi olacak. İdare binasını da Dokuma Fabrikası ile ilgili arşivlerin paylaşıldığı Dokuma İdare Müzesi haline getireceğiz.”

Enç’e teşekkür

Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’e, Kepez’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Tütüncü,  “Teşkilatta uzun yıllar emek verdiğimiz Milletvekilimiz Gökçen Özdoğan Enç ile birlikte Dokuma alanını gezdik. Kendisi çalışmalarımızda bize büyük destekler veriyor.  Kepez\'e verdiği desteklerden ve Kepezlilerle kurmuş olduğu gönül bağından dolayı kendisine teşekkür ederim.  Ellerimizi Antalyalılara sevgiyle açıyoruz ve onlara kucaklıyoruz.” ifadesini kullandı.
  
Tütüncü Dokuma ile efsane olacak

Hakan Başkan’nın, Dokuma\'yı halkla açmakla muhteşem bir iş başardığına değinen Milletvekili Enç,  konuşmasının devamında şunları kaydetti: “ Hakan Başkan, Dokuma’nın halka açılması için ciddi bir mücadele verdi.  Kent dinamiklerini, sivil toplum kuruluşlarını, muhalefet partilerini yanına alarak, Dokuma\'yı, Antalya\'ya kazandırdığından dolayı kendisini tebrik ediyorum.  Dokuma, sadece Kepez\'in değil Antalyalıların nefes alacağı bir yer olacak.  Ak Partili belediyelerde yeşil alanla ilgili ciddi bir hassasiyet var. Hakan Başkan da bu hassasiyeti Kepez\'de yerine getiriyor. Kepez, Antalya\'nın parlayan yıldızı. Başkan Tütüncü,  Dokuma projesi il efsanesi haline gelecek.  Kendisiyle aynı partiden siyaset yapmaktan mutluluk duyuyorum. Dokuma projesi, başarılı ve çalışkan kardeşim Hakan Başkanın hayaliydi.  Hayalinin gerçek olması ve bu hayalini Antalyalılarla paylaşmasını, onların hayale ortak olmasını ve birlikte mücadele etmelerini son derece başarılı buluyorum.”

Dokuma gezisine Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri de eşlik etti.
 
“Dokuma’daki başarı Antalya’nındır”
“Dokuma’daki başarı Antalya’nındır”
“Dokuma’daki başarı Antalya’nındır”

Benzer Haberler