Kepez tiyatroda

12 Aralık 2009, Cumartesi - 18:46
Kepez tiyatroda
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun hazırladığı Cem Günay’ın yazdığı, Semir Sergen’in yönettiği “Hünkar ile Mimar” adlı oyunla personelini tiyatro ile buluşturdu.

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Hünkar ile Mimar” adlı oyun,  Haşim İşçan Kültür Merkezi Antalya Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde, Kepez Belediyesi için sahnelendi. 

Cem Günen in yazdığı, Semih Sergen in yönettiği oyunu, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü eşi Ayşe Tütüncü, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ile Kepez Belediye çalışanları izledi.  Davetliler, Cihan Mimarı Koca Sinan ve dört kıtaya hükmeden Kanuni Sultan Süleyman’ın saltanat, sanat, siyaset, şiir, yazgı ve aşkla ilgili düşüncelerinin anlatıldığı oyunu ilgiyle takip etti.

Dekoru Sertel Çetiner e, kostümü Sevgi Türkay a, ışık düzeni Mehmet Yaşayan a ait olan oyunda, Orhan Özyiğit, Semih Sergen ve Handan Kılıç rol aldı.

Oyundan sonra sahneye davet edilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, oyunculara ve Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Semih Gürata’ya, çiçek takdim ederek, bu güzel oyunu Antalyalılarla buluşturdukları için teşekkür etti.

Tütüncü, Semih Sergen’in, Karamanoğlu Mehmet Bey’ gibi Türk dilinin korunması için gayret gösterdiğine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz aylarda düzenlediğimiz “Türk Dili ve Güzelliği” konulu  konferansa konuşmacı olarak katılan Semih Sergen, Halk Edebiyatı’nın ne kadar zengin ve güçlü ir edebiyat olduğunu hem öğrencilerine hem de bizlere  öğretiyor. Ondan dolayı da çok mutluyum.” dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, “Hünkar ile Mimar”  adlı oyunla Türk medeniyetinin güzelliklerini tatmanın mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Oyunda, Mimar Sinan ın, Şehzade Mustafa nın başını vuran Kanuni Sultan Süleyman ile sohbeti sırasında onun vicdanına seslenmesi anlatılıyor. Beş yüz sene önce bir gece… Cihan Mimarı Koca Sinan ve Dört Kıtaya hükmeden Kanuni Muhteşem Süleyman sarayın has odasında bir araya gelir.

Şehzade Mustafa’nın başını vuran adil Kanuni Sultan Süleyman’ın kılıcı, bu kez de Şehzade Bayezit’in başının üstünde dolanmakta ve Kanuni’nin aklı Fatih yasasında, kalbi Hürrem Sultan’a verdiği sözdedir. Tarihe mal olmuş bu iki insan, sanat, saltanat, siyaset, şiir, yazgı ve aşk  gibi pek çok şeyden konuşurlar ve akıl sahibi Koca Sinan, Kanuni’nin vicdanına seslenir. Oyun Mimar Sinan’ın da Sultan Süleyman’ın da hiç beklemediği bir şekilde sonlanır.

Halk içinde muteber nesne var hikmet gibi,  Sultan’ın hükmü hiçtir, yazgı akıbet gibi,

Benzer Haberler