Kepez\'in kuzeyi lisesine kavuşuyor

17 Şubat 2015, Salı - 10:09
Kepez\'in kuzeyi lisesine kavuşuyor
Kepez Belediyesi ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Çamlıbel Mahallesi`ne kazandırılan  24 derslikli Anadolu Lisesi`nin kaba inşaatı 5 ay gibi sürede tamamlandı.

Çamlıbel ile çevredeki 10 mahallenin 30 yıldır yapımını beklediği lise, 2015-2016 eğitim yılında ilk öğrencilerinin hizmetinde olacak.
 
Bölgedeki ilk lise yatırımı olan Çamlıbel Anadolu Lisesi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü\'nün, okul arsasındaki mülkiyet problemini çözmesiyle  yapılabilir hale geldi.
 
Bölgede hayvan pazarı olarak bilinen alana inşa edilen okulun temeli, 27 Haziran 2014\'te törenle atılmıştı. Yüklenici firma 5 ay gibi kısa bir sürede, 5 kattan oluşan okul binasının kaba inşaatını tamamladı. Firma yetkilileri, Temmuz ayında okulun inşasını tamamlayacaklarını bildirdiler.

Lise sözünü tuttu

Lisenin yapılmasında büyük katkısı olan Başkan Hakan Tütüncü de yaptığı açıklamada,şunları kaydetti: \"2B ile ilgili mülkiyet probleminin yaşandığı mahallelerde okul ve benzeri kamu yatırımlarının yapılamıyordu. 2B problemi ortadan kalkınca eğitim yatırımları, 2B\'nin çözüldüğü mahallelerde yapılabilir hale geldi. 2B sıkıntısından kurtardığımız Fevzi Çakmak Mahallesi’ne  100 kişilik pansiyonu olan 16 derslikli Spor Lisesi ve 24 derslikli ilkokul ve ortaokul, Çamlıbel Mahallesi\'ne de 24 derslikli Anadolu Lisesi  kazandırdık. Lise, bölge halkına bir sözümüzdü. Çamlıbel ve çevredeki mahallelere hizmet verecek olan  24 derslikli Anadolu Lisesi\'nin kaba inşaatı tamamlandı.  Dokuma bölgesindeki Çağlayan Lisesi\'ne kadar Kepez\'in kuzey tarafında bir lisesinin olmaması, o bölgedeki vatandaşlarımızın çocuklarını uzak yerlerdeki okullara göndermelerine neden oluyordu. Bu, hem aileler bakımından ciddi bir külfetti hem de öğrencileri yoran bir unsurdu. Bu olumsuzluklar lisenin hizmete girmesiyle ortadan kalkacak.\"

Kepez Belediyesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve hayırsever işbirliği ile son 1 yılda Kepez\'e 15 yeni okul kazandırıldı.
 
Kepez\'in kuzeyi lisesine kavuşuyor
Kepez\'in kuzeyi lisesine kavuşuyor
Kepez\'in kuzeyi lisesine kavuşuyor

Benzer Haberler