Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı

6 Şubat 2015, Cuma - 10:40
Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı
Dokuma Fabrikası’nın nasıl değerlendirileceğini belirleyecek olan Dokuma Çalışma Grubu, Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü ile bir araya geldi.
 
Dokuma Fabrikası’nın kente nasıl kazandırılacağını belirleyecek olan Dokuma Çalışma Grubu, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ile görüşlerini sunan köşe yazarlarını buluşturdu.

Fabrikada düzenlenen kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Dokuma Çalışma Grubu ve Antalya Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, fikir alışverişinde bulunmak ve yaptıklarını kamuoyuna anlatmak adına bu toplantıyı çok önemli bulduklarını söyledi. Burada yeni bir bina yapmayı yada var olan binaları yıkmayı düşünmediklerinin altını çizen Aydın, “Bu sadece komisyonun değil, Başkan Tütüncü’nün de görüşü. Dokuma Çalışma Grubu olarak başkanımızın bu görüşünü destekledik.” dedi.
 
Ortak akla müracaat ediyoruz
 
Ardından Dokuma Fabrikası’nın geçmişten bugüne olan sürecini tüm yönleriyle anlatan Başkan Tütüncü, 488 bin metrekare olan alanın hukuki sürecini ve nasıl değerlendirileceğine dair bakış açısını dile getirdi. Bölgenin tüm detaylarını köşe yazarlarına aktaran Tütüncü, bu alanın kullanımında Antalya’nın ortak aklına müracaat edileceğinin altını çizdi.
 
Herkesin bilgisine müracaat ediyoruz
 
Dokuma Fabrikası’nın Antalya’nın yekpare kalmış son büyük alanı olduğunu hatırlatan Tütüncü, “Belki bizim düşüncemiz doğru olmayabilir, belki daha parlak fikir çıkabilir dedik. Herkesin bilgisine müracaat edelim ve bu düşünceler rapora dönüşsün istedik. Ortak bir çalışma yapalım ve idaremiz de bu konuda yol gösterici olsun dedik. Burada dillendirilecek olan fikirler kayıt altına girecek ve bize yol gösterici olacak. Halkın istediği olsun istiyoruz. Ne olursa olsun bundan dönülmesin diyoruz. İyi niyetle atılan tüm adımların hoş bir karşılığı oluyor.” diye konuştu.
 
Benim düşüncem kongre merkezi
 
Fabrikanın bulunduğu alanda sadece binde 5 emsalle yapılaşma yapılabileceğini belirten Tütüncü, ancak kendilerini hiçbir bina yapmayı ve zarar vermeden 1970’lerin mekanını tekrar kazandırmak istediklerini söyledi. Var olan binaların da müze, sanat galerisine dönüştürme gibi fikirlerin bu toplantılarda belirleneceğini belirten Tütüncü, fabrikanın arkasındaki alana Türkiye’nin en büyük uluslararası kongre merkezi yapma düşüncesini ifade etti.

Burada TOKİ, AVM yapılmamasını istediklerini belirten Tütüncü, alanın ranta kurban edilmemesini istediklerini söyledi. Otellerin olduğu yerlerde kongre merkezi olmadığını ve 500- 1000 kişiye istihdam sağlayabilecek uluslararası kongre merkezinin kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirten Tütüncü, “Ama bu şehir dinamiklerinin konuştuğu, uzlaştığı bir konu olsun istiyorum. Dokuma ile ilgili bir hadisede herkes bir aktör olursa, bunun üzerinden siyaset yapmak isteyenlere,  ya da başka türlü değerlendirmek isteyenlere gün doğmamış olur. Burası şeffaf şekilde kullanılır ve gelecek kuşaklara aktarılır. Gerçekten çok büyük hatıralar var burada, gelecek kuşaklara aktarılması son derece önemli.” diyerek niyetini ifade etti.

Konuşmaların ardından Tütüncü ve grup rehberliğinde alanı gezen köşe yazarları, alanın en iyi şekilde nasıl değerlendirileceğine dair düşüncelerini ifade etti.  
Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı
Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı
Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı
Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı
Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı
Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı
Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı
Tütüncü gazetecilere Dokuma’yı anlattı

Benzer Haberler