Simge proje ortak akılla yapılacak

3 Şubat 2015, Salı - 13:15
Simge proje ortak akılla yapılacak
Kepez Belediyesi, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nden sonra dev bir eseri daha Antalya’nın ortak aklıyla inşa edecek. 200 dönümlük kent parkına yapılacak olan simge eser için proje yarışması düzenlenecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seçim kampanyası döneminde vaat ettiği dev bir projeyi daha ilçe halkıyla buluşturuyor.
 
Antalya kent merkezinin panoramik izlenebildiği Masa Dağı’nda Çankaya Mahallesi’ne, 200 dönümden oluşan kent parkı ve içerisine ise dört bir yandan görülebilecek büyüklükte simge proje inşa ediliyor.  Başkan Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde olduğu gibi simge eser için de ilgili mimar ve mühendis odalarıyla proje yarışması düzenleyecek.

Simge eser için yarışma düzenlenecek

İlgili mimar ve mühendis odalarıyla yarışma projesi düzenlenmesi ve protokol imzalanması talebi, Kepez Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında görüşüldü.
Başkan Hakan Tütüncü, simge eseri, Masa Dağı\'nda,  Antalya\'nın her tarafından görülebilecek 200 dönümden oluşan bir araziye yapacaklarını söyledi.  Tütüncü, Hazine’ye ait olan arazinin, belediyeye tahsis işleminin başlatıldığını belirtti.

Antalya’ya 200 dönümlük kent parkı

Başkan Hakan Tütüncü, 200 dönümlük alanı, Kent Parkı olarak düzenleyeceklerinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Kent Parkı’nın içerisine kentin sembolü olacak simge proje de inşa edeceğiz. Simge proje, Antalya kent merkezinin dört bir yanından görülebilecek büyüklükte olacak.  Aynı zamanda 200 dönümlük alanda Antalya\'ya yeni bir şehir parkı olarak kazandıracağız.  Kent merkezi, Bey Dağları ve deniz manzarasının olduğu bir alan, Antalya\'nın yeni sosyal yaşam merkezi haline gelecek.”

Dört bir yandan görülecek

Tütüncü, simge projeyi, ilgili mimar ve mühendis odalarıyla düzenleyecekleri proje yarışmasıyla inşa edeceklerini açıkladı.  Başkan Tütüncü, “Böylece 200 dönümlük dev bir rekreasyon alanı içerisinde Antalya, güzel bir simge esere kavuşacak. Simge eser, Antalya\'nın dört bir yanından görülmesiyle de dikkat çekecek.  Aldığımız meclis kararıyla simge proje çalışmasını resmi olarak başlattık.” ifadesini kullandı.

Tütüncü’nün konuşmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’nun, ilgili mimar ve mühendis odalarıyla yarışma projesi düzenlenmesi ve protokol imzalanması talebi, oy birliği ile meclisten geçti. 
Simge proje ortak akılla yapılacak
Simge proje ortak akılla yapılacak
Simge proje ortak akılla yapılacak

Benzer Haberler