Kepez’in eğitim başarısı artıyor

14 Ocak 2015, Çarşamba - 10:50
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Başkan Hakan Tütüncü, yeni okul, çocuklara yönelik sosyal, kültürel tesis ve etüt merkezi yatırımlarıyla Kepez’in, eğitimdeki başarısın artmaya başladığını söyledi.

Kepez Belediyesi, kendilerini değerli hissetmeleri ve belediyecilik çalışmamalarını yerinde görmeleri amacıyla ilçedeki ortaokul öğrencilerini belediyede misafir etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda İsmail Hakkı Kaya Ortaokulu ve Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu’nun 7. ve 8. sınıflarından 50’ye yakın öğrenci, öğretmenleriyle Kepez Belediyesi’ni ziyaret etti.

“3 bine yakın öğrenciyle yüz yüze görüşüyorum”

Öğrenciler, Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli eşliğinde, nikâh salonu, zabıta, gelir, özel kalem, başkanlık makamı, park ve bahçeler, fen işleri, imar, emlak gibi birimleri gezerek, belediye çalışmaları hakkında bilgilendirildiler. Öğrenciler, daha sonra meclis salonunda, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile bir araya geldiler.
 
Başkan Tütüncü, kabulde yaptığı konuşmada öğrencilerin belediye çalışmalarını yerinde görmesinin ve belediye başkanının onlarla sohbet etmesinin önemli bir eğitim çalışması olduğunun altını çizdi. Tütüncü, çocukları çok sevdiğinin altını çizerek, “Her yıl 3 bine yakın öğrencilerimizle yüz yüze görüşüyoruz. Haftanın 3-4 günü eğitime yönelik programlar yapıyoruz.” dedi.

“Afacan bir çocuktum”

Tütüncü, bir öğrencinin, eşinizin desteği sizi mutlu ediyor mu, sorusuna, “Evde sizi destekleyen birileri olmaz ise işler zor olur. Sevgili eşim, sağ olsun çok fedakârlık gösteriyor ve böylece Kepez’e daha çok zaman ayırma imkânım oluyor.” cevabını verdi.
 
Tütüncü, bir başka öğrencinin, nasıl bir çocuktunuz, yaramaz mıydınız, bu zamanda nasıl bir öğrenci olurdunuz ve çocukluk hayallerinize ulaştınız mı, sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Çocukluğumda biraz afacandım. Biraz hareketli bir çocuktum. Ama derslerime çalışıyordum.  Derslerim iyiydi.  Şimdi öğrenci olsam derslerime çok daha iyi çalışırdım.  Çocukluk hayallerime ulaştım, diyebilirim.  İstanbul Hukuk Fakültesi’nde okumak istiyordum, başardım.  İyi bir derece ile bitirmek istiyordum, iyi bir derece ile bitirdim.  İyi bir hukukçu olmak istiyordum, iyi bir hukukçu olduğumu düşünüyorum.”

“Belediye başkanı olmanızı isterim

Başkan Hakan Tütüncü, yapmak isteyip yapamadığınız proje var mı, sorusuyla ilgili de şunları söyledi: “Yapmak isteyip de yapamadığımız proje yok. Zaman içerisinde yapacağımız pek çok proje var. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Kepez’i, çok daha güzel bir şehir haline getirmek için çok önemli çalışmalar yaptık.  Bu dönemde önemli ve özel çalışmalar yapacağız. Çocuklar için çok daha güzel bir Kepez meydana getireceğiz.”
 
Tütüncü, bir öğrencinin, ileride belediye başkanı olmak istersem neler yapmalıyım, sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: “İçinizden bir belediye başkanı çıkmasını çok arzu ederim.  Derslerinize çok iyi çalışmalı ve iyi bir eğitim almalısınız.  Daha sonra belediyecilik konusunda bir takım araştırmalar, çalışmalar yapmalısınız.”
Başkan Tütüncü,  konuşmasının sonunda Kepez’e eğitim alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili öğrencilere şu bilgileri verdi: “Kepez’de son 6 yılda eğitim alanında çok ciddi gelişmeler yaşandı.  Merkezi idarenin desteği ile yeni, nitelikli okullar yapıldı. Çok güzel etüt merkezleri hizmete girdi. Eğitime çok farklı hizmet verecek kurumlar açıldı. Öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler açtık, açmaya da devam edeceğiz.  Kepez olarak eğitimde başarı noktasında her yıl biraz daha ileriye gidiyoruz.”

Tütüncü’nün tablosunu yaptı

Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Aizirek Tureşeva, Başkan Hakan Tütüncü’yü öğrencilerle resmettiği kara kalem çalışmasını, Tütüncü’ye hediye etti.
Tütüncü, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdiği öğrencileri, Vehbi Vakkasoğlu’nun “Öğretmenin Not Defteri” adlı kitabını ve Kepez Belediye Tiyatrosu (KBT)’nun “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyununun davetiyesini hediye ederek uğurladı.
  
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Kepez’in eğitim başarısı artıyor
Kepez’in eğitim başarısı artıyor

Benzer Haberler