Muhalefete Dokuma daveti

8 Ocak 2015, Perşembe - 09:34
Muhalefete Dokuma daveti
Başkan Hakan Tütüncü, Dokuma İplik Fabrikası\'nın geleceğini Antalyalılarla birlikte şekillendirme çabasına katkı vermesi amacıyla Ak Partili Meclis Üyeleri\'ne Dokuma’yı gezdirdi. Tütüncü, muhalefet partilerini de Dokuma\'da oluşan ortak akla katkı vermeye davet etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 488 dönüm alandan oluşan Dokuma İplik Fabrikası\'nı, şehrin ortak aklıyla Antalya kazandırmak için her kesimin fikirlerini almaya devam ediyor.

Başkan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri\'nin talebi üzerine ilçe teşkilatı ve Ak Partili Kepez Belediye Meclis Üyeleri’yle Dokuma İplik Fabrikası alanını ziyaret etti.  
Tütüncü, Ak Parti heyetine, fabrika binasını, yeşil alanları, depoları, yemekhaneyi, idari binayı gezdirdi. Tütüncü,  misafirlerine Dokuma\'nın geleceği ile ilgili çalışmaları yerinde anlattı ve onların alanla ilgili katkı ve değerlendirmelerini aldı.

Gezi sonrası bir açıklama yapan Tütüncü, Kepez Belediye Meclisi\'nin, Ocak ayı toplantısında Dokuma İplik Fabrikası\'nın park alanında fikir projesi çalışması yapması amacıyla, sivil toplum kuruluşları, üniversite, esnaf ve ticaret odaları ile siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubunun kurulmasının oy birliğiyle kabul edildiği anımsattı.

Muhalefet Dokuma\'ya katkı koysun

Tütüncü, çalışma grubunun kurulmasının ardından Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri\'nin talebi üzerine ilçe teşkilatının ana kademe üyelerine, gençlik ve kadın kolları başkanlarına ve Belediye Meclis Üyeleri\'ne Dokuma alanını gezdirdiğini aktardı.

Tütüncü, geçtiğimiz günlerde iktidara ve muhalefete Dokuma çağrısı yaptığına hatırlatarak, şöyle devam etti. \"Partimin İlçe Başkanı İşeri, davetimize olumlu cevap verdi. Talep etmeleri halinde hem CHP hem MHP’nin ilçe başkanlarıyla birlikte belediye meclis üyelerine,  Dokuma alanını gezdirmeyi arzu ederim. Muhalefet için de kapılarımız sonuna kadar açık. Muhalefet temsilcileri de gelsinler bu ortak akla katkı koysunlar. Davetimi ikinci kez yineliyorum.  Bir önceki davetimize olumlu bir cevap alamamıştık.  Ümit ediyorum ki şimdi bu talebimize olumlu bir cevap gelir ve muhalefet temsilcilerini Dokuma alanında gezdirmek nasip olur. \"

Dokuma için güç birliği oluşturalım

Başkan Hakan Tütüncü, \"Dokuma arazisi üzerinde siyaset yapılacak bir alan değil.\" uyarısını yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Dokuma arazisi hepimizin ortak bir değeri, kentin hafızası, kentin kimliğine katkı veren yapıların bulunduğu bir alandır. Bu alanı hep birlikte halka kazandıralım arayışı içerisinde olmalıyız. Güçlerimizi birleştirmemiz lazım. El ele vermemiz lazım. Gönül gönüle vermemiz lazım. Birbirimizin ellerini, birbirimizin üstüne koymamız lazım. Böylelikle bir güç birliği oluşturarak bu alanı, Antalya\'ya kazandırmalıyız.\"

Dokuma’yı Antalya’ya kazandıracağız

Başkan Tütüncü, \"Makamlar kalıcıdır ama insanlar o makamlardan gelirler ve geçerler.\" hatırlatmasını yaparak,  \"Günün birinde bizde buralarda olmayacağız. Muhalefetteki arkadaşlar da bulundukları yelerde olmayacaklar. Hepimiz bizden sonra geleceklere görevlerimizi devredeceğiz.  Dokuma\'yı geleceğe taşımak için bugün olumlu bir adım atarsak, alanı unutulmuşluktan kurtarırsak, Dokuma\'yı Antalya\'ya kazandırırsak önemli bir iş yapmış olacağız. Bu şehre değer kazandırmak isteyen bir belediye başkanı olarak Dokuma’nın üzerinden siyaset yapılmasını değil, Dokuma\'da tüm toplum kesimlerinin güçlerini birleştirmesini arzu ediyoruz. \" açıklamasını yaptı.

Ak Parti ortak akla katkı verecek

Başkan Hakan Tütüncü, Ak Parti heyetinin, Dokuma gezisinin çalışma grubunun çalışmalarına katkı sağlayacağına işaret ederek, şunları söyledi: \"Meclis üyelerimize fabrikanın tarihi hakkında bilgi verdik. Şehrin geçmiş hafızası bakımından Dokuma Fabrikası\'nın ne kadar önemli olduğunu yerinde anlattık. Meclis üyelerimiz, bu alanın Antalya için ne kadar önemli olduğunu, ne kadar büyük bir kıymet ifade ettiğini biliyorlar. Dokuma için oluşturduğumuz çalışma komisyonunda Ak Parti temsilcisi olarak Meclis Üyemiz Murat Menzilcioğlu yer alıyor.  Diğer meclis üyelerimiz Dokuma hakkındaki görüşlerini Menzilcioğlu aracılığıyla çalışma grubuna aktarabilecek. Ak parti olarak çalışma grubuna ortak akla hizmete etmeye yönelik önemli bir katkı vereceğiz. \"

Tütüncü, Dokuma problemini Antalya\'nı gündeminden kaldırmayı ve bu alanı herkesin koşa koşa geleceği,  hatıraların yaşandığı, tarihin canlandığı bir müze haline getirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
 
 “Dokuma Antalya’nın en muhteşem yeri olacak”

Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri de Dokuma ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: \" Sayın Tütüncü, Dokuma alanını Antalya halkına kazandıracağını ifade etmişti. Bu söylemini gerçekleştirmek için büyük bir gayret ortaya koyuyor. Bu gayretinde yanındayız. Bu alanı, Antalya’nın en muhteşem yeri yapacağına inanıyorum. Harika bir yer. Dokuma, Kepez\'e artı değer kazandıracaktır. Başkanımızın Dokuma\'da yapacağı çalışmalara olan desteğimiz sürecek.\"

Tütüncü’nün gayretini takdir ediyoruz

Meclis Üyesi Bahattin Bayraktar da Dokuma alanı hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: \"Dokuma\'da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.  Bu gezide Sayın Tütüncü\'nün Dokuma alanıyla ilgili ortaya koyduğu vizyonu daha iyi anladık. Dokuma alanının tahsisiyle ilgili süreci gören eski bir ilçe başkanı olarak, atılan yanlış adımdan çektiğimiz sıkıntıyı bizzat yaşadım.  Ama bugün Sayın Tütüncü\'nün, Dokuma alanını Antalya kazandırılmasına yönelik çalışması, vizyonu takdire şayandır. Ortaya koyduğu vizyona Antalya’nın sivil ve siyasi lokomotiflerini katması da önemlidir.  Çalışma grubu oluşturması, Dokuma alanını halka kazandırma niyetinin ne kadar, Antalya\'ya yüzü dönük olduğunu en güzel ifadesidir. Dokuma park alanı bittiğinde Türkiye\'nin 81 vilayetinde Dokuma\'nın konuşulacağını düşünüyorum. \"

Meclis üyelerinden destek

Dokuma Çalışma Komisyonu\'nda Ak Parti’yi temsil eden Meclis Üyesi Murat Menzilcioğlu, açıklamasında şunları kaydetti: \"Dokuma Fabrikası\'nı ilk kez gezdim. Müthiş bir heyecan duydum. Büyük ve güzel bir alan.  Bu alanda çeşitli kültürel ve sanatsal çalışmalar yapılabilir. Komisyon olarak bu alanda nelerin yapılaması gerektiği ile ilgili görüşleri dinleyeceğiz. Siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve meslek odalarıyla bir çalışma yapacağız. Komisyon çalışması tamamlandıktan sonra oluşan raporu meclise sunacağız.  Burada mevcut binaları restore ederek, müze, sanat galerisi, çeşitli sanatsal atölyeler oluşturulması gibi düşüncelerimiz var.  Komisyon çalışmasını bitirdiği zaman nelerin yapılacağı ortaya çıkacak.\"

Meclis Üyesi İsa Sarpdağ da \"Hakan Tütüncü Başkan sayesine Antalya’nın bir değeri olan Dokuma alanı Antalya’ya kazandırılıyor. Bu alanın Antalya’ya kazandırılmasıyla ilgili Sayın Tütüncü\'nün özverileri çalışmalarını hayranlıkla izliyoruz. Dokuma\'nın Antalya\'ya kazandırılması çalışmalarında Başkanımızın yanındayız. Dokuma, Antalya\'nın en önemli bir cazibe merkezi olacak. \" diyerek, Başkan Hakan Tütüncü\'ye Dokuma çalışmalarında destek verdi.
 
 
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti
Muhalefete Dokuma daveti

Benzer Haberler