Kepez Konya kültürünü tanıtıyor

29 Aralık 2014, Pazartesi - 11:41
Kepez Konya kültürünü tanıtıyor
Başkan Hakan Tütüncü, Şeb-i Arus anma etkinliği düzenleyerek ve yaptıkları eserlerde Anadolu Selçuklu mimarisine yer vererek Konya kültürünün Antalya’da tanıtılmasına destek verdiklerini söyledi.

Antalya Konyalılar Derneği’nin, Aralık ayı “Bamya Çorbası” günü etkinliğinin konuğu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü oldu. 

Dernek binasındaki etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, Konyalılar Derneği ve Konyalılar ile aralarında sarsılmaz bir bağın oluşması için elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğini belirtti.  Tütüncü, “Konyalılar ile aramızda müstesna birlik ve beraberlik oluştu.” dedi.

Şeb-i Arus anma etkinliğini Antalya’ya taşıdık

Tütüncü, 4 yıldır Konyalılar Derneği ile Şeb-i Arus anma etkinliği düzenlediklerini anımsatarak, şöyle devam etti: “Dernek ile birlikte 17 Aralık Şeb-i Arus anma etkinliklerini Antalya’ya taşıdık. Antalya’ya, farklı bir kültürün gelmesini sağladık. Hz Mevlana ile Konya ve Konyalılık, kentte farklı bir zeminde tanıtılsın istedik. İyi niyet zeminde attığımız bu adım, her yıl büyüdü ve farklı bir noktaya geldi. Bu şehrin hatırasında ve hafızasında her 17 Aralık’ta Hz Mevlana’nın vuslatının anılmasını ve Konya kültürünün Antalya’da tanıtılmasını arzu ediyoruz.
Mevlana bizim için büyük bir değerdir. Değerlerimizi yaşatabildiğimiz sürece önemli işler yapmış oluyoruz. 4 yıldır geleneksel hale getirdiğimiz Şeb-i Arus anma etkinliği ile Hz.Mevlana\'nın kültürel bir öğe olarak şehir hayatına kazandırdık.”

Antalya Selçuklu şehridir

Konuşmasında Antalya’nın bir Selçuklu şehri olduğuna vurgu yapan Başkan Hakan Tütüncü, “Konyalılarla tarihi bağımızın olduğu bu coğrafyada birlikte yaşamaktan, beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. Konyalılar bize huzur veriyor. Antalya ve Konya ili birbiri ile Anadolu Selçukluları’ndan bugüne çok farklı iletişim halinde olmuştur. Aslında aynı bütünün birbirinden ayrılmaz iki parçasıdır.” ifadesini kullandı.

Kepez’in eserlerinde Selçuklu mimarisi

Tütüncü, yaptıkları eserlerde Selçuklu motiflerini ve anlayışını bilinçli bir şekilde ön plana çıkardıklarının altını çizdi. Tütüncü, şöyle devam etti: ”Her ne kadar Anadolu Selçuklularının merkezi Konya olsa da Antalya da bu devletin en önemli şehirlerinden birisidir. Antalya bir Selçuklu şehridir. Antalya’nın Selçuklu şehri olduğunu bu kente ifade eden çok yok.

Binlerce Antalyalı Konya’ya götürüldü

Kurumsal olarak yaptığımız kültür ve sanat çalışmalarının merkezine Türk tarihlerinin en büyük devletlerinden biri olan Anadolu Selçuklularını yerleştiriyoruz.”
Tütüncü, 5,5 yıldır kültür turları kapsamında binlerce Antalyalıyı, Konya’ya götürerek, Hz Mevlana ile buluşturduklarını kaydetti.
 
Dernek Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz de Şeb-i Arus anma etkinliğini düzenlemesinden dolayı Tütüncü’ye, Mevlana tablosu hediye etti.

Kepez Belediye Meclis Üyesi İsmail Avşar, Ak Parti Kepez Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan’ın da hazır bulunduğu etkinliğe, çok sayıda Antalya’da yaşayan Konyalılar da katıldı.
 
 
 
Kepez Konya kültürünü tanıtıyor
Kepez Konya kültürünü tanıtıyor
Kepez Konya kültürünü tanıtıyor
Kepez Konya kültürünü tanıtıyor
Kepez Konya kültürünü tanıtıyor
Kepez Konya kültürünü tanıtıyor
Kepez Konya kültürünü tanıtıyor
Kepez Konya kültürünü tanıtıyor

Benzer Haberler