Kepez hizmet kalitesini tescilledi

22 Ekim 2009, Perşembe - 17:17
Kepez hizmet kalitesini tescilledi
Kepez Belediyesi, ISO 9001: 2008 Kaliteli Yönetim Sistemi sertifikasını yeniledi, OHSAS 1801: 2007 İş ve İşçi Sağlığı Yönetim Sistemi sertifikasını da Türkiye’de alan 4’üncü, Antalya’da ilk belediye oldu.

Kepez Belediyesi, insana hizmet kalitesini, ISO sertifikası alarak taçlandırdı. Kepez Belediyesi, süresi dolan ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve OHSAS 1801: 2007 İş ve İşçi Sağlığı Yönetim Sistemi sertifikasını alabilmek için başvuru yapmıştı. ICC Eğitim ve Belgelendirme Vakfı ile birlikte Körfez ve KB Danışmanlık,  Kepez Belediyesi çalışanlarına yönelik 6 aylık bir eğitim çalışması yaptı. Eğitim çalışmasının ardından Kepez Belediyesi,  ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve OHSAS 1801: 2007 İş ve İşçi Sağlığı Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandı. Kepez Belediyesi, OHSAS 1801: 2007 belgesini Türkiye’de alan 4’üncü, Antalya’da ilk alan belediye oldu. ISO belgelerinin alınmasıyla ilgili Kepez Belediyesi hizmet binası fuayesinde tören düzenlendi. Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit’in de katıldığı törende bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, göreve geldikleri günden itibaren kamu yönetiminin kalitesini, halka hizmet etme yolunda her geçen gün artıracaklarını, vatandaşın hizmet memnuniyetini de büyüteceklerini söylediklerini anımsattı. Tütüncü, kamu hizmetini birlikte yaptıkları personelinin eğitimine önem verdiklerine işaret ederek, “ISO normlarına göre eğitimlerimiz tekrarlandı, yenilendi. Kalite belgesini alıyoruz. Bu şu demektir: Kepez Belediyesi’nde artık kamu hizmeti, uluslararası standartlarda verilecektir. Personelimiz, halkımıza hizmetkâr olma noktasında gerçekten dünyanın modern memleketlerinde gibi bir kaliteyi yakalamış olacak.” şeklinde konuştu.

Başkan Hakan Tütüncü, OHSAS 1801: 2007 İş ve İşçi Sağlığı Yönetim Sistemi belgesini, Türkiye’de 4’üncü, Antalya’da ilk alan belediye olduklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de, bu sertifikayı alan 4’üncü belediyeyiz. Bununla birlikte belediyemizin üretmiş olduğu iş ve özellikle işçi sağlığı belli bir standartta bağlanmış ve bu standartların üzerinden yapmış olduğumuz çalışmalar denetlenebilir hale gelmiştir. Bu çalışmaların özünde şu vardır: Biz kamu görevlerini millet adına güç kullanarak, millete kabadayılık, efendilik yapanlar olarak görmüyoruz. Biz kamu gücünü, millete hizmet etmek olarak görenlerdeniz. Kamu yetkisi, halkımızdan istenir. Seçilmişler de halkın hizmetkarıdır. Biz de Kepez halkının hizmetkarıyız.”Tütüncü, bürokratlarıyla, personeliyle açıklığı ve şeffaflığı temel ilke edindiklerini bildirerek,  “Belediyede gizlediğimiz, sakladığımız hiçbir bilgi ve belge yoktur. Her şey milletin gözü önünde oluyor. Her şeyin hesabını verebilir bir yönetici anlayışı ile yapıyoruz. Attığımız bütün adımların temelinde acaba biz bunun hesabını halkımıza, milletimize verebilir miyiz, anlayışı vardır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı devam ediyoruz.” diye konuştu.

Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, törendeki konuşmasında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ISO sertifikalarını alarak, kaliteli hizmette kendisini halkına karşı sorumlu hale getirdiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Sayın Başkan diyor ki, ben bundan sonra hizmet ederken şu şu kurallara dikkat edeceğim. Ne kuralları? Bunlar kamu kurumlarının niçin var olduğunu ortaya koyan kurallardır. Kamu kurumları, insanımıza hizmet etmek için vardır. Ama nasıl hizmet? Hizmetlerin en güzeli olarak. Herkese eşit, adaletli, hürmetkar ve saygılı bir hizmet anlayışı. Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Hizmet insanla, ekiple yapılır.  Sayın Başkan, sertifikayı alarak ben bu hizmetleri yapacağım ama yaparken hiçbir arkadaşıma zarar getirmeyeceğim, insanca muameleyi çalışanlarıma yapacağım, diyor. Böyle bir anlayışla Türk insanına hizmetkar olmak herhalde her yiğidin harcı değildir. Yiğit olan Belediye Başkanımızı ve çalışanlarını tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından ICC Eğitim ve Belgelendirme Vakfı adına Mert Avcılar ISO sertifikalarını, Başkan Hakan Tütüncü’ye takdim etti. Tütüncü, eğitim faaliyetini gerçekleştiren Körfez Danışmanlık adına Oktay Omaç’a ve KB Danışmanlık adına Kutay Çakır’a teşekkür plaketi verdi. ISO sertifika törenine AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Kepez Belediye Meclis Üyeleri, meslek odalarının, ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları da katıldı.


Benzer Haberler