GÜNDOĞDU SAĞLIK OCAĞINA KAVUŞUYOR

12 Ekim 2009, Pazartesi - 21:12
GÜNDOĞDU SAĞLIK OCAĞINA KAVUŞUYOR
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gündoğdu Mahallesi’nde, temeli kazılan, hayırseveri bulunan sağlık ocağının imar sorununu çözme sözünü tuttu. İmar planı tadilatı meclisten geçen sağlık ocağını, Kepez’e bir okul kazandıran Nihat ve Gülgün Ömür çifti yapacak.

Gündoğdu Mahallesi ile birlikte 3 mahallede 40 bine yakın kişiye hizmet verecek olan sağlık ocağı, devlet-vatandaş işbirliği ile yapılıyor.
Hayırseveri bulunan, temeli kazılan sağlık ocağı, imar sorunu nedeniyle inşa edilemiyordu. Gündoğdu Mahalle Muhtarı Muhittin Yalman, geçtiğimiz günlerde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü telefonda arayarak, sağlık ocağının imar sorununun çözülmesini talep etmişti. Tütüncü de, mahalleye giderek Muhtar Yalman’la, vatandaşlarla görüşerek, sağlık ocağının yapılacağı alanda incelemelerde bulunmuş ve “Burada 40 bin nüfusa, 3 mahalleye hizmet verecek bir sağlık ocağına ihtiyaç var. Sağlık ocağının yapılacağı alan çocuk oyun alanı gözüküyor. Parkı, başka yere kaydırmak suretiyle bu alanı kurtarabilir miyiz? Bunun çalışmasını yapacağız. Bu işi neticelendireceğiz. Teknik olarak neler yapılması gerekiyorsa yapacağız ve sağlık ocağını Gündoğdu Mahallesi’ne kazandıracağız” açıklamasını yapmıştı.
İnceleme gezisinin ardından Başkan Hakan Tütüncü, bürokratlarına sağlık ocağının imar sorununun çözümüyle ilgili çalışma yapmaları talimatını vermiş, Sağlık ocağı alanıyla ilgili yapılan plan tadilatı da Kepez Belediyesi’nin Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy çokluğu ile kabul edilmişti.
Plan tadilatı sözünü yerine getiren Başkan Tütüncü de, sağlık ocağını yapacak olan hayırsever Nihat ve Gülgün Ömür çifti, Muhtar Muhittin Yalman ve vatandaşlarla Gündoğdu Mahallesi’nde kahvaltıda bir araya geldi.
Burada bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı, Gündoğdu Mahallesi’nin, imar planlamasıyla, yapılaşmasıyla, sosyal donatı alanlarıyla ile bölgenin merkezi olabilecek potansiyelinin bulunduğunu belirtti. Tütüncü, Gündoğdu Mahallesi’nde devlet-millet dayanışmasının güzel bir örneğinin yaşandığını anımsatarak, “Kamu hizmetinin eni yi şekilde yürütülebilmesi için milletini, devletini seven hayırseverler, devletin ilgili makamlarına geliyor ve diyorlar ki, ‘biz de devletimize hizmetlerinde destek olmak istiyoruz’ burada da bu güzelliğin bir tezahürünü yaşıyoruz.” ifadesini kullandı.
Başkan Hakan Tütüncü, daha önce de Kepez’e bir okul kazandıran Nihat ve Gülgün Ömür çiftine, sağlık ocağını yapacak olmalarından dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: “Sayın Nihat ve Gülgün Ömür çifti, ilçemizi sevindiren bir kararlarını bizimle paylaştılar. Dediler ki, Gündoğdu Mahallesi’ndeki sağlık ocağı binasının yapımını üstleniyoruz. Kendilerinin yapacağı bu fedakârlık dünya durdukça var olacak ve herkese faydalı olacak. Herkesin hayır duasını alacaklar. Kepez Belediyesi olarak biz de sağlık ocağının inşasında elimizden geleni yapacağız. Tek görevimiz halkımıza hizmettir. Halkımıza hizmet etmeyi merkeze alırsak diğer her şeyin teferruat olduğun görürüz. Biz de bu şekilde hareket ediyoruz.”



Sağlık ocağı binasının yapımını üstlenen hayırsever Nihat Ömür de “El birliği bu hususlarda uğraşıp bu eseri ilçeyi hediye etmeyi bir vazife biliyoruz.” dedi.
Gündoğdu Mahalle Muhtarı Muhittin Yalman da, Başkan Hakan Tütüncü’ye, sağlık ocağı alanının imar planı sorununu çözdüğü, Nihat ve Gülgün Ömür çiftine de sağlık ocağı binasının yapımını üstlendikleri için teşekkür etti.

Benzer Haberler