BAYRAMI YENİ KONUTLARINDA KUTLAYACAKLAR 26.08.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 23:42
BAYRAMI YENİ KONUTLARINDA KUTLAYACAKLAR 26.08.2009
Bayramı yeni konutlarında kutlayacaklar

Kepez Belediyesi, TOKİ işbirliği ile Gazi Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkılanlara verilecek olan 1.etaptaki 448 konutun kura çekimi, Cumartesi günü yapılacak.

Gazi Mahallesi’nde gerçekleştirilen 1400 toplu konut projesi alanında evleri yıkılan gecekondu sahipleri, modern konutlarına kavuşuyor. Hak sahipleri, modern konutlarının anahtarını Cumartesi günü alacak, Ramazan Bayramı’nda yeni evlerinde oturacak.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Toplu Konut İdaresi İşbirliği ile 1.etapta yapılan 448 konutu, kura çekim töreniyle hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Tütüncü, kura çekim törenini, Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda Cumartesi günü saat 10.30’da gerçekleştireceklerini bildirdi.
Başkan Tütüncü, Gazi Mahallesi’nde 1400 konutluk kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan 448 konutun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Gürsel Kaya ve Mustafa Sağdur’un da bulunduğu inceleme gezisinde kura çekim töreniyle ilgili açıklama yapan Tütüncü, toplu konut projesiyle Kepez’e güzel bir şehircilik uygulaması kazandırıldığını belirtti. Kepez Belediyesi Spor Salonu’nda, Cumartesi günü yapılacak olan kura çekim töreniyle, 448 konutun anahtarını hak sahiplerine vereceklerini kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, “Vatandaşlarımızın için belki zorlu bir süreç oldu. Ama sonunda modern konutlarına kavuşuyorlar. 2. etaptaki TOKİ tarafından satışı yapılan 308 konutla birlikte Gazi Mahallesi’nde modern bir mahallenin oluştuğunu görüyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
Tütüncü, kura çekim töreniyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlara davetiye gönderdiklerini de sözlerine ekledi. Toplu konut alanında bulunan hak sahiplerinin Ramazan Bayramı’nda evlerimizde oturabilecek miyiz, sorusuna da Tütüncü, “Cumartesi günü anahtarlarınızı size teslim edeceğiz. İnşallah Ramazan Bayramı’nı da yeni konutlarınızda kutlarsınız.” yanıtını verdi.
Kepez Belediye Başkanı, toplu konut alanında inceleme gezisi sırasında Gazi Mahalle Muhtarı Mehmet Orbay ile de görüşerek mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı. Başkan Tütüncü, bir parka da giderek burada bulanan vatandaşlarla sohbet etti.
1.etapta evleri yıkılan gecekondu hak sahiplerine verilecek olan 448 konut, 8 blok ve 13 kattan oluşuyor. Yeşillendirme çalışmasının yapıldığı modern konutların bulunduğu alanda çocuk oyun parkı da yer alıyor.

Benzer Haberler