Yürüyüşlerimiz Ücretsizdir!
Moryer Yaylası - Karadere Karçukuru - Feslikan Yaylaları

Moryer Yaylası - Karadere Karçukuru - Feslikan Yaylaları

Antalya ilimizn batısındayükselen beydağları bölümünün tunç ve bakırlı dağlar bölgesinin eren dağı kuzeyinde ve feslikan yaylasının batısında olan mor yer yaylası. Ekibimiz.feslikan yaylasına antalyadan yaklaşık 50 km asfalt yolla gelerek.. Karboğazı mevkiisniden inmiş olarak toplanan ekibimize daha öncede verilen bilgileri yineleyerek çevre hakkında bilgilendirilmiş. Ve ekşp halinde karboğazından geçerek yükseklikler yaklaşık 1780 m. Lerde kar çukuru yaylasında mola vermiştir. Güzel havada geçen etkinliğimizde tunç yani bereket dağı ile eren dağı hakkında bilgi verilmiş. Ekonomik bitki türleri tanıtılarak yaylalar hakkındada bilgilerndirlerek,karadere mevkisine hareket edilmiştir. Burdaki kumanyalarımmızı tadarak bakırlı dağımızın doğusunda ilerleyen parkurumuz. Tübitak gözlem evi hakkında ve çevre hakkında bilgi verilerek mor yer yaylasına varılmıştır. Araçlarımızla antalya iline dönülmüştür. Moryer Yaylası - Karadere - Karçukuru - Feslikan Yaylaları  12 Km.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Tufa Yaylası - Katran Yaylası - Çitdibi  Mahallesi

Tufa Yaylası - Katran Yaylası - Çitdibi Mahallesi

Antalya ilimizden yaklaşık 50 km asfalt yolla gidlerek batı yöne doğru feslikan yaylasında iinilere güzel bir havada. Eren dağı ile bereket dağı manzarası eşliğinde,güneye doğru ve tufa yaylası eşliğinde katran yaylasına patikayla gidilip,zaman zaman mola verilerek etkinlik hakkında verilen bilgiler doğrultusunda manzaralar eşliğinde katran yaylasında yemek molası verildi. Belediyemizin dağıttığı kumanyalarla katran yaylası çınarlı çeşme başında cinli çayı ve ormanları seyrederek yemeğimizi yedik. Yayla ve rota hakkında bilgi verilerek,tek sıra halinde antik kent gezilerek. Orman yolundan çitdibi mahallesine inilmiştir. Araçlarımıza binerek antalya ilimize dönülmüştür.

Tufa Yaylası - Katran Yaylası - Çitdibi  Mahallesi 9km

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Saklıkent (Doyran Yaylası) - Kar  Çukuru Yaylası

Saklıkent (Doyran Yaylası) - Kar Çukuru Yaylası

BU ETKİNLİĞİMİZ HAVA MUHALEFETİ DOLAYSIYLA ERTELENMİŞTİR. BİR ARA BAŞKA BİR ETKİNLİKLE DEĞİŞEBİLİR.

Saklıkent (Doyran Yaylası) - Kar  Çukuru Yaylası 9 Km

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Katran aralığı Yarbaş Çandır Mahallesi

Katran aralığı Yarbaş Çandır Mahallesi

Antalya ilimizden  batıya bakıldığında, beydağları grubunun  kıyı beydağları silsilesinin,söğüt cuması alakır vadisi bereket dağı ve yarbaş çandır mahallesinin sınırlarında olup,bereket dağının güney eteklerinde görülen ve genellikle sedir ağaçlarının yaşama alanı olarakta görülen.katran aralığı,kirazlı -otseki yaylalarından geçilerek,yarbaş çandır mahallesinde son bulacak doğa yürüyüşümüz. Bir kaç tane dere geçilerek,genellikle güneye bakan yüzeylerden geçilerek etkinlik son bulacaktır.tamamı orman yoludur.inişli ve çıkışlıdır.
Sonbaharın en güzel renklerinin görüldüğü alanımızda fotoğraf molaları ve görsellikler için mollalar verilecektir. Antalya ilimizn görselliği ve kuş bakışı görüntüleri burda farklılık gösterecektir.
Sedir,çınar,kızılçam ile ardıç ağaçları orman asil ağaçlarından olup burda görülecektir.
Sayfamızın hava durumu bölümünde haftalık etk günlerinin hava durumu verilmiştir. Hava durumunu kontrol ederek,mevsim şartlarına göre iç ve dış katman giysilerinizi alınız. 
Mutlaka,
2016 nisan ayına kadar sırt çantanızda olması gereken mevsim şartları malzemeleri şunlardır.
Panço veya yağmurluk.
İç yedek giysileriniz,çoraplarınız.
Eldiven,,bere,çorap.şapka.
Rahat bir sırt çantası su almayacak olmalıdır.
İki adet büyük boy çöp torbası.
Rahat ve su geçirmezi olan doğa ayakkabısı.
Üst giysiniz sizi üşütmemeli ve bulunursa goretex olmalıdır.
İçme suyunuz ve aparatif yiyeceklerinizi unutmayınız.
Ayrıca anılarınızı yaşatmak ve yarınlara belediyemizin hizmetlerini bırakmak için ve ailenizle paylaşmanız için fotoğraf makinelerinizi alınız.


Katran Aralığı - Yarbaş Çandır Mahllesi 9km
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Karain Mağrası

Karain Mağrası

Karain Mağarası, Türkiye'nin en büyük doğal mağaralarından biridir. Denizden yüksekliği 430-450 metredir. Antalya'nın 30 km kuzeybatısında eski Antalya-Burdur karayoluna 5–6 km uzaklıkta bulunan Yağca köyü sınırları içinde bulunur. Antalya-Burdur karayolunun 13. Km'sinde Karain işaret levhasından sola dönülerek Karain Mağarası yoluna girilir. Antalya'ya uzaklığı 27 km'dir. 1946 yılından beri kazılar yapılmaktadır. Yapılan kazılardan, bölgenin günümüzden 500.000 yıl kadar önce de yerleşim merkezi olarak kullanıldığı sonucuna varılmıştır. Türkiye'nin içinde insan yaşamış en büyük mağarasıdır. Buluntular mağaranın hemen yakınında bulunan Karain Müzesi'nde veantalya Müzesi'ndeki tarihöncesi bölümde sergilenmektedir. Karain Mağarası, Anadolu ve Yakın Doğu tarihi açısından önemli bir paleolitik merkezdir. Mağara paleolitik, neololitik, kalkolitik, eski tunç gibi protohistorik çağlarda ve klasik çağda insanlar tarafından sürekli bir biçimde iskan edilmiştir. Karain Mağarası'nda yapılan kazılarda elde edilen arkeolojik buluntular alt paleolitikten geç Roma dönemine kadar görülen yerleşim izleri ile Anadolu arkeolojik çalışmalarında önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Klasik dönemlerdeki kullanım daha çok Adak Mağara (tapınak) niteliğinde olup, mağara alnı ve dış duvarları üzerinde Grekçe kitabe ve nişler bulunmaktadır. Yeryüzünde bilinen paleolitik mağaraların çoğu sadece bir dönemi temsil ederken Karain alt, orta ve üst olarak kesintisiz bir katmanlaşma göstermekte ve bu katmanlardan elde edilen veriler, özellikle Avrupa ve Yakın Doğu arasındaki bağlantılar ve göç yolları hakkında fikir vermesi açısından önem taşımaktadır. Karain'den ele geçirilen Anadolu'da bilinen en eski insan kalıntılarının yanı sıra mağarada ortaya çıkarılan taşınabilir sanat ürünleri Anadolu sanatının ilk örnekleridir. Mağaraya giriş paralıdır. Ayrıca, verdiği bitki ve hayvan kalıntıları ile Batı Akdeniz'in eski çevresinin ortaya konmasında önemli bir rol üstlenen Karain, çevresindeki diğer mağaralarla birlikte doğal ve kültürel özellikleri dolayısıyla karma sit olarak Dünya Miras Listesi'ne önerilmektedir. Mağaradaki kazılar hala devam etmektedir.

RAHAT BİR PARKURDUR. HERKES KATILABİLİR. DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE BÜYÜLENECEĞİZ,  BU DOĞAL GÜZELLİĞİ SAHİPTİR. MEVSİM ŞARTLARINA GÖRE GİYİNİNİZ. FOTOĞRAF MAKİNELERİNİZİ UNUTMAYINIZ. MÜZE KARTI OLANLAR GETİRSİN. GETİRMEYENLER GİRİŞ BEDELİ OLARAK.10 TL ÖDEMEK ZORUNDA KALACAKLARDIR.

NOT: ÜCRETLİ ÖREN YERLERİNİN GİRİŞ ÜCRETİ YÜRÜYÜŞE KATILACAK OLAN KİŞİYE AİTTİR.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Termosos Antik Kent  ve yenice han  Kültür Gezisi

Termosos Antik Kent ve yenice han Kültür Gezisi

Termessos Pisidia bölgesinin "Milyas" olarak anılan güneybatı bölümünde, bugün "Güllük" adını taşıyan Solymos Dağı'nın dorukları arasındaki vadide, Anadolu'nun en eski halklarından Luvi'lerin soyundan gelme Solym'ler tarafından kurulmuş önemli bir antik kenttir. Orman içinde korunan ören yerlerinin en çarpıcılarından biri olup, aynı adı taşıyan Milli Park içinde yer alır. Güllük Dağı (Termessos) Milli Parkı; bitki örtüsü ile bölgenin botanik, içlerinde soyu tükenmekte olanların da bulunduğu pek çok hayvanı barındırma özelliği ile de açık hayvanat bahçesi görünümündedir. Antalya-Korkuteli karayolunun 24. km.den sola tırmanan özel yolla, Güllük Dağı'ndaki kalıntılara ulaşılabilir. Şehrin tarih şahnesine çıkışı Büyük iskender'in İ.Ö.333'de kenti kuşatması ve Termessos'luların güçlü bir savunma yaparak kenti teslim etmemesiyle olmuştur, iskender'in ölümünden sonra kent Ptolemyler tarafından alınmıştır. İ.Ö. 189 yılında komşu şehir isinda'yı zapteden Termessos'lular İsinda halkının şikayeti üzerine Anadolu'daki Roma kuvvetleri komutanı Manlius Vulso tarafından cezalandırılmışlardır. Büyük ihtimalle aynı tarihlerde Termessos ile Likya birliği arasında bir savaş da söz konusu olmalıydı. İ.Ö. 71'de Roma ile arasında "dostluk ve ittifak" bulunan Termessos'un işlerinde bağımsız olduğu ve kendi kanunlarını kendileri yapacakları konusu da Roma senatosunca kabul ve tasdik edildiği bilinmektedir. Ö. 36'dan 25'e kadar Galatia'lı Amyntas'ın Pisidya'nın diğer kentleriyle Termessos'u da yönetmiştir.

Roma İmparatorluk döneminde ise şehrin bağımsızlığını koruduğu bastığı sikkelerden anlaşılmaktadır. Şehrin Bizans döneminde ve sonraki devirlerdeki durumu hakkında hiçbir bilgimiz bulunmamaktadır. Termessos kenti terk edildikten sonra yeni bir yerleşmeye tanık olmadığı gibi deprem ve doğal tahribin dışında oldukça sağlam ve iyi korunmuş örenyerlerinden biri olarak gösterilebilir. Şehrin kalıntıları, Antalya-Korkuteli karayolu üzerindeki Yenicekahve yakınında bulunan Hellenistik Devir suru ile başlar ve Güllük Dağının zirvesine kadar devam eder. Otoparktan sonra şehre tırmanan patika takip edildiğinde, sağ yanda İmparator Hadrian devrinde yapılmış ion düzenindeki tapınağın basamak ve anıtsal girişine rastlanır. Aşağı şehir surları ve su kaynağının bulunduğu alandan güneye doğru tırmanmaya devam edilirse, solda yer yer birinci katı ayakta kalmış Gymnasium'a ulaşılır. Birçok oda ve salondan oluşan yapının güneybatısında, arkalarında dükkânlar bulunan sütunlu cadde yer alır. Hemen yakınında kanalizasyon şebekesinin mükemmelliğini gösteren kanallar hala görülebilir.
Düzlüğe çıkıldığında, orman gözetleme noktasına giden patikanın solunda şehrin birçok resmi yapısının bulunduğu alana ulaşılmış olur. Düzlükteki ilk kalıntı agoraya aittir. Batısındaki portiko veya stoa, II. Attalos zamanında (İ.Ö. 159-138) inşa edilmiş olup Dor düzenindedir.

Agoranın doğusunda, yamaca yaslanmış olan ve Antalya Körfezi'ni görebilen konumdaki tiyatro yer alır. Tiyatronun yaklaşık 100 m. güneybatısında çatı yüksekliğine kadar ayakta duran meclis binası bulunmaktadır. Agoranın doğusundaki düzlükte ise birbirine geçişli 5 adet sarnıç, derinlik ve genişlik açısından benzersizdir. Şehrin güneybatısında, "Kurucunun Evi" olarak adlandırılan Roma tipinde fevkalade güzel bir villanın kalıntıları yer almaktadır. Cephe duvarı Dor düzeninde olan ve 6 m. yüksekliğe erişen yapı, kapısının sol tarafındaki kitabeden dolayı 'Kurucunun Evi" adını almıştır. Termessos, çok sayıda tapınağa ve çok geniş mezarlık alanlarına sahiptir. Mezarlarının çeşitliliği ve bezemeleri oldukça zengindir. Bunlardan Büyük İskender döneminin önemli komutanlarından Alcetas'ın mezarı (I.Ö. 319) ve diğerleri şehir tarihine ışık tutmaları açısından da önemlidir. Anıtsal mezarların yanında çok sayıda savaşçılıklarını betimleyen kalkan motifli lahit, mezarlık alanında oldukça geniş bir yer kaplar. Antalya Müzesinde Termessos'a ait en ilginç eser "Lahitler Salonu"nda sergilenen "Köpek Lahdi"dir. Stefanos adlı köpeğe sahibesi tarafından yazılmış şiirsel kitabe benzersiz olmasıyla ayrı bir önem taşır.
GİRİŞ ÜCRETİLİDİR. KLÜTFEN ÜCRETİNİ GİRİŞTE ÖDEYİNİZ......

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Tahtalı Dağı Etekleri Tekirova (Cuma Yeri ) Kemer-Beydağları Rotaları

Tahtalı Dağı Etekleri Tekirova (Cuma Yeri ) Kemer-Beydağları Rotaları

       Antalya ilimizden batıya bakıldığında ilk görülen sıradağları, kıyı Beydağlarımızdır. Antalya körfezimizi adeta koruyan ve kollayan bir kale gibi görünmektedir. bu görünen dağların güney tarafında ve en uç tepesinde teleferik bulunan ve mayıs sonuna kadar kar görünen 2665 m. yükseklikteki Olympos yada teke dağları bölümünün en yüksek dağı olan tahtalı dağıdır. bu dağımızın güney eteklerinden başlayan yürüyüşümüz, tamamı orman yaşamı içinden ve panoramik Akdeniz görünümlü ve Tekirova  panoramasına bakan patikalı bir yürüyüştür. Cuma yeri mahallesine kadar toplam 7 km. doğa yürüyüşü yapılacaktır.

                                                                                                               İyi yürüyüşler dileriz.

      

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Dağ Beli - Antik Yol

Dağ Beli - Antik Yol

                           DAĞ BELİ ANTİK YOL

ANTİK roma dönemine ait olan ve yaklaşık 2000 yıl öncede döşendiğini anlatan bilim adamları pamfilya yani Antalya ilimizin roma dönemindeki adı olan ve günümüze kadar gelen Antalya ilimize açılan ve kuzeyinde bulunan antik yol bir giriş ve ticaret yoludur. hiç bir teknik malzeme kullanmadan yapılan bu yol. döşeme altı boğazı olup döşeme altı ilçemiz sınırlarında olan döşeme altı ovasına inmektedir. Kovanlık köyüne daha yakındır. 8 km.lik bu yol tamamen taş döşeme olup, kuzeyden güneye doğru ve hakim bir tepede ve giriştedir. Farklı bir coğrafya ve farklı bir yürüyüş parkurumuzdur. Zaman kaldığı taktirde Ariassos antik kenti gezdirilecektir.

    Mevsim şartlarını göz önüne alarak yağış ve soğuk havaya karşı giyimlerinizi unutmayınız.




                                                                                                                      İyi yürüyüşler dileriz.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Kemer Beydağları Rotası Kemer Göynük

Kemer Beydağları Rotası Kemer Göynük

Kemer Beydağları Rotası Kemer Göynük 09km

-----------------------------------------------------------------------------------

Antalya’nın batısında dağları denize en yakın olanı kıyı beydağlarının en güzel rotalarından olup tamamı orman içi ve patikalardan oluşmaktadır. kıyı Beydağlarının Kemer ilçemize yakın olan ve göynük-değirmendere mahallesinde bitecek olan bu parkur farklı bir coğrafyadan bize yardımcı olacaktır. O rmanlık ve makilikten oluşmaktadır.

       Mevsim şartlarına göre giyimlerinizi alınız.                                                                                                                                                                                            İyi yürüyüşler dileriz.

 

 

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Cebel Ovası, Han Gediği, Susuz Ovası

Cebel Ovası, Han Gediği, Susuz Ovası

CEBEL OVASI, HAN GEDİĞİ, SUSUZ OVASI
-
        Antalya ilimizin batısında yükselen beydağlarının,kıyı beydağları arkasında bulunan ve dağın öte yüzü yada kuran bölgesi olarakta bilinen, bakir ve ziyaret edilmemiş,doğa severler tarafından bilinmeyen ama yüz yıllar önce hem göç yolu hemde likya döneminin ticaret ve ulaşım yolu olarak ta kullanılan,korkuteli sınırları içersinde olan,cebel ovası--han gediği ve antik yol-susuz köyleri rotalarını keşfedeceğiz siz doğa severler ile. tamamen makilik olan ama susuz  alanları olan,yazır-datköy-imecik mahallelerinin (köyler) yayla yaşamı ve keçi çobanlığının bulunduğu alan olup,pırnar meşesi-ardıç ve meşe ağaçlarının yaşama alanı olup yürüyüş parkurumuz,bazen yayla yolu bazen patikalar ve bazende antik döşeme yolundan oluşup panoramik görüntüsü ile yaklaşım 8 km. ile susuz ovasına yürüyüşümüz gerçekleştirilecektir.

Lütfen, mevsim şartlarını göz önüne alarak,iç ve dış katman giysilerinizi alınız,rahat ve altı lastik tabanlı doğa yürüyüş ayakkabısı alınız-rahat sırt çantası olmalıdır.
ilaç kullananlar ve hastalık sorunu olanlar lütfen doktorunuza danışmadan gelmesinler.

Cebel--- verimsiz toprak.
Han gediği-daha önce geçit olan alan olup dinlenme yeri.
Kuran--iki bölgeyi ayıran yükselti..

                                                                                                      İyi yürüyüşler dileriz. 
 


Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Kozarası Bostan Alanı

Kozarası Bostan Alanı

KOZARASI BOSTAN ALANI

     Kıyı Beydağları bölümünün arka bölgesinde bulunan ve pek bilinmeyen alanlardan olup, ala kır vadisine ve merkezi Beydağları bölümüne panoramik bakan yüzüyle farklı bir bölge ve farklı bir alan, Koz arası yaylası Kemer ilçemizin ve gödene mahallemizin yaylalık olarakta kullanılan alan, doğu ve güneşin doğduğu yüze, gün ile başlayıp, kaplan dağının etrafına yerleşmiş ve ahşap Yörük mezarlarının örnek olarak bulunan mevkilerde yerleşik alandır. kızıl çam ve meşelik yaşama alanıdır.
tamamının bir kısmı orman yolu olup kaplan dağının etrafında bir daire çizerek patikalardan ve yüz asırlık tahıl ambarlarının ziyaretiyle panorama seyrederek yaklaşık 8 km. bir doğa yürüyüşü yapılacaktır.
Altı lastik tabanlı doğa ayakkabısı ve mevsim şartlarını göz önüne alarak giysileriniz olmalıdır.
Hasta olupta dr. izni olmayanlar lütfen doktorlarına danışsınlar, vakit kalırsa,dönüşte, akdeniz panoramalı bir otel parkında çay molası verilebilir.

                                                                                                                 İyi yürüyüşler dileriz.
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Karaöz - Gelidonya Likya Yolu

Karaöz - Gelidonya Likya Yolu

Karaöz - Gelidonya Likya Yolu 11km

       Ulusal likya yolu olarakta bilinen ve dünyanın 10 yürüyüş yollarından olan bu yürüyüş yolları, ülkemizde Antalya ve Muğla sınırlarında kullanılmaktadır. Antalya bölgemizden geçen ve panoraması çok güzel olan ve mart ayında burada olan ve bazıları endemik olan, çiçeklerin özelliği bakımından zenginleşen görüntüleri görülmektedir. Akdeniz bölgemizin en güney ucundaki gelidonya fenerinin özellik ve panoraması bakımından farklı görüntüsü ve sulu ada manzaralı görselliği çok güzel anılar bırakacaktır. Orman yolu deniz manzaralı olup bir kısmı patikalardan oluşmaktadır.Yaklaşık gidiş geliş 15.km’dir.

                                                                İyi yürüyüşler dileriz.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Burunucu (Serik) - Çakış Baraj - Karakaya Mahallesi

Burunucu (Serik) - Çakış Baraj - Karakaya Mahallesi

Burunucu (Serik) - Çakış Baraj - Karakaya Mahallesi 9km
**********************************************************
bu rotamız.antalya ilimizin serik ilçesine bağlı ve kuzeyinde bulunan değişik florası olan burunucu--çakış barajı sırtlarında yürüyeceğiz.
alışa gelmişin dışında olan florsaı bakımından zengin olan bu rotamız,panoramik,serik ovası ve taşağıl bölgesinin tamamını almaktadır.yürüyşümüz tamamı orman yolu olup inişli ve çıkışlıdır. rahat bir rotadır. her doğa severin katılabileceği bir parkurdur.
lütfen.
hasta olanlar doktorlarına danışmadan gelmesinler,
rahat bir doğa spor ayakkabısı ve rahat bir sırt çantası alınmalıdır,
mevsim şartlarına göre giyininiz.
güzel etkinlikler dileriz.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Ovacık - Gedelma

Ovacık - Gedelma

Ovacık - gedelma 10 km test yeni yazı
*****************************************
Likya yoluda denilen, tamamı orman yolu ve patikalardan oluşan harika bir rotadır.
rahat bir parkur olup yaklaşık 10 km. dir.
Ovacık mahallesinden başlayan rotamız--yaylalardan geçerek Kemer-Kuzdere bölgesi gedelma denilen mevkiide bitecektir.
rahat spor ayakkabısı altı lastik tabanlı olmalıdır. rahat sırt çantası ve mevsime göre giyinilmesi rica olunur.

Liderin verdiği bilgilere dikkat edip kurallara hassasiyet gösterilmesi önemle rica olunur. 



İyi yürüyüşler dileriz.


Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

 - Beydağları - Hisar Çandır--karabalçık--tavşan beleni. etk.

- Beydağları - Hisar Çandır--karabalçık--tavşan beleni. etk.

Şakayıklar Zamanı - Beydağları - Hisar Çandır
************************************************
ETKİNLİĞİMİZ, HİSAR ÇANDIR MAHALLESİNİN KARABALÇIK MEVKİİSİNDEN BAŞLAYARAK,EKİZCE YAYLASINDAKİ  BAHÇESİNDEN GEÇİLEREK,PALAMUTLU MEVKİİSİ VE TAVŞAN BELENİNDE BİTİŞİ SAĞLANACAKTIR. ÇINAR AĞAÇLARININ YANINDAKİ ÇINARLI DERENİN GÜRÜL GÜRÜL AKAN SUYUNUN ÇEVRESİNDE BÜYÜLENECEĞİNİZ TAMAMI ORMAN İÇİ ORMAN YOLLARI VE PATİKALARDAN OLUŞMAKTADIR.
SEDİR-ÇINAR-ARDIÇ VE KIZIL ÇAM AĞAÇLARI ORMAN ASİL AĞAÇLARIDIR RAHAT BİR DOĞA  YÜRÜYŞ PARKURUDUR HER DOĞA SEVER YÜRÜYEBİLİR.
LÜTFEN LİDERİNİZİN VE ARTÇILARINIZIN DİREKTİFLERİNE UYUNUZ 
MEVSİM ŞARTLARINA GÖRE GİYİNİNİZ.
ALTI LASTİK TABANLI AYAKKABI İLE RAHAT BİR SIRT ÇANTASI ALINIZ.
LÜTFEN ÇÖPLERİNİZİ DOĞAYA BIRAKMAYINIZ.




İYİ YÜRÜYÜŞLER DİLERİZ.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

Akçaisa- Kaşçaağız Yaylası --kozlu çukur.

Akçaisa- Kaşçaağız Yaylası --kozlu çukur.

Elma Yanı Yaylası Menekişler

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

ÇALIŞ TEPE--KEMER DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

ÇALIŞ TEPE--KEMER DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

KEMER İLÇEMİZİN SINIRLARINDA OLAN VE KEMER İLÇEMİZİ VE AKDENİZİMİZİN MAVİ SULARINI PANORAMİK GÖREN VE TAMAMI ORMAN  İÇİ VE PATŞKALARLA YÜKSELEN BİR DOĞA YÜRÜYÜŞ ROTASIDIR. BEYDAĞLARI KEMER ROTALARIDA ADI GEÇER.
RAHAT BİR ROTA OLUP,YAKLAŞIK SIFIR NOKTADAN BAŞLAYIP YAKLAŞIK 400 M. ÇIKILIP ORMAN YOLUNDAN TEKRAR KEMER İLÇEMİZİN BAŞLANGIÇ ROTASINA İNİLECEKTİR.
GÜZEL ETKİNLİKLER DİELRİM.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

KEMER KİRİŞ ÇALIŞTEPE

KEMER KİRİŞ ÇALIŞTEPE

         Yürüyüşümüz Kemer'den başlayacaktır. Çam ve sandal agaçları içerisinde keçi patikası takip edilerek Çalıştepe zirvesine çıkılacaktır.Tepeden 360 derece manzara ile piknik yapıldıktan sonra dairesel bir rota izlenerek başlangıc noktasına ulaşılacaktır.(Arazi:keçi patikası-traktör yolu)

 


                                                                                                                                                                                                                                                          GÜZEL YÜRÜYÜŞLER DİLERİZ.
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

AŞAĞIKARAMAN KAPUZBAŞI

AŞAĞIKARAMAN KAPUZBAŞI

 


GÜZEL YÜRÜYÜŞLER DİLERİZ.
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

GİZLİ CENNET ŞELALESİ MANAVGAT

GİZLİ CENNET ŞELALESİ MANAVGAT

     

Manavgat gizli cennet şelalesi yürüyüşü
 
Yürüyüşümüz Manavgata bağlı Halitağalar köyünden başlayıp çam ve sandal ağaçlarıyla kaplı orman yolu izlenerek gizli cennet(değirmendere) şelalesinde son bulacaktır.Yürüyüş sonrasında şelale yanında bulunan restoranda boş zaman verilecektir.
Değirmendere şelalesi eski göc yolu üzerinde bulunmaktadır.Osmanlı zamanında üzerinde bir değirmen olduğu bilinmektedir.Eski su değirmeninin taşı hala selale etrafında görülmektedir.Bulundugu eşsiz cografya, biyo çeşitliliğe ev sahipliği yapmaktadır.1960 larda keşfedilen şelale,ulaşımın sağlanmasından sonra yerli ve yabancı misafirlerin ilgisini çekmektedir.
 
Parkur uzunlugu :9 km
Arazi:Traktör yolu
Çıkış:40m iniş :30m​






GÜZEL YÜRÜYÜŞLER DİLERİZ.

 

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

TERMESSOS YÜRÜYÜŞ YOLU

TERMESSOS YÜRÜYÜŞ YOLU


TERMESSOS ANTİK ŞEHRİ VE KARAİN MAĞARASI
 
Bu hafta Türkiye'nin en iyi korunabilmiş antik sehirlerinden olan Termessos'u keşfediyoruz.Araçla  Antalya'ya 30 km uzaklıkta olan Termessos milli parkına gidiyoruz.Yürüyüşümüz otoparktan başlayıp antik tiyatro,hamamlar,tapınaklar,sarnıçlar gezildikten sonra 1150 m yükseklikteki yangın kulesine çıkılacaktır.Farklı bir patika takip edilerek Nekropol(mezarlık) içinden otoparka dönülecektir.Piknik yapıldıktan sonra dönüş yolunda  isteyenler ile Karain Mağarası ziyaret edilecektir.Antik şehrin anlatımı rehberimiz FIRAT SOLAK tarafından yapılacaktır.


NOT:Termessos giriş ücreti:5TL,

Karain mağarası giriş ücreti:5 TL'dir.


Yürüyüş Ayrıntıları
.ÇIKIŞ:255 M.
İNİŞ:255M
ARAZİ:dik iniş-çıkışlı kayalık patika
Uzunluk:7km​
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

KARACAÖREN TAHTA YARIMADASI (HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE YÜRÜYÜŞÜMÜZ İPTAL EDİLMİŞTİR !!!)

KARACAÖREN TAHTA YARIMADASI (HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE YÜRÜYÜŞÜMÜZ İPTAL EDİLMİŞTİR !!!)

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

PERGE ANTİK KENT- KURŞUNLU ŞELALESİ

PERGE ANTİK KENT- KURŞUNLU ŞELALESİ

            Bu hafta Antalya'nın incisi,Antik Pamfilya'nın başkenti Perge'yi keşfediyoruz.Geniş Roma caddeleri,çeşmeleri,hamamları ve iyi derecede korunmuş tiyatrosu ile antik çağdaki zenginliğini bugüne taşmıştır.Perge'nin tarihini rehberimizden dinliyor antik şehri ziyaret ediyoruz.
 
Aracımızla tekrar buluşup,seralar içinde bulunan Yurtpınar koyüne hareket ediyoruz.Yürüyüşümüz köyün içinden başlayıp inişli çıkışlı bir rota izleyerek Kurşunlu Şelalesi'nin aktığı deltaya ulaşmaktadır.Deltadan çok az kullanılmış,çalılarla kaplı bir patika izlenerek Kurşunlu Şelalesine varmaktadır..Kurşunlu Şelalesinden bir süre boş vakit verildikten sonra,Antalya'ya geri dönülecektir.
 
Rota Bilgisi
 
Uzunluk:6-7km
Çıkış:60m
iniş:120m
Arazi:Orman yolu ve yoğun çalı kaplı patika.
 
Perge giriş ücreti:25 tl (müze kart ya da İşbankası Maximum kart sahipleri kartlarını ve tc kimlik kartlarını göstererek girebilirler)
 
Kurşunlu Şelalesi giriş ücreti:6 tl
 
***Perge'yi ziyaret etmek istemeyen katılımcılar,ziyaret edenleri beklemek durumundadır.(Ziyaret süresi 1.5-2 saat olacaktır)
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

KARACAÖREN TAHTA YARIMADASI

KARACAÖREN TAHTA YARIMADASI

Karacaören yürüyüşü bilgisi aşağıdaki gibidir,
 


 
Bu hafta Antalya-Isparta yolu üzerinde bulunan Karacaören Baraj Gölüne gidiyoruz.Karacaören-1 Barajı, Isparta ve Burdur'da Aksu Çayı üzerinde, sulama, taşkın kontrolü ve elektrik enerjisi üretimi amacıyla 1977-1990 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
 
Yürüyüşümüz göle hakim, yarımada etrafını çevreleyen orman yolu üzerinde olacaktır.Toplamda 9 km olan rota Karacaören Köyü'nde,yarımadanın en yüksek noktası olan Bayraktepe'de bitecektir.7 den 70e herkesin katılabileceği kolay bir rotadır.
 
Uzunluk:9km
Çıkış:175m
İniş:60m
Arazi:orman yolu
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

DÜZLERÇAMI MEVKİİ GÜVERUÇURUMU

DÜZLERÇAMI MEVKİİ GÜVERUÇURUMU



Bu hafta da  bol oksijenli bir yürüyüş bizi bekliyor.7'den 70'e herkesin katılabileceği,yaklaşık 8 kmlik bu rota da düzlerçamı içinde,çoğunluğu orman yolu üzerinden olacaktır.



İyi Yürüyüşler Dileriz.



Toplanma Alanı: Yürüyüş tarihinde sabah saat 08:00 de ERDEM BAYAZIT KÜLTÜR MERKEZİ önü

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

TERMESSOS ANTİK KENTİ- KARAİN MAĞRASI

TERMESSOS ANTİK KENTİ- KARAİN MAĞRASI




Bu hafta da  bol oksijenli bir yürüyüş bizi bekliyor.7'den 70'e herkesin katılabileceği,yaklaşık 8 kmlik bu rota da düzlerçamı içinde,çoğunluğu orman yolu üzerinden olacaktır.



İyi Yürüyüşler Dileriz.





Toplanma Alanı: Yürüyüş tarihinde sabah saat 08:00 de ERDEM BAYAZIT KÜLTÜR MERKEZİ önü

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

LYROBOTON KOME ANTİK KENTİ-DUACI MEVKİİ

LYROBOTON KOME ANTİK KENTİ-DUACI MEVKİİ

Bu hafta Antalya'nın unutulmuş kültürel mirası olan Lyrboton Kome antik kentini keşfediyoruz.Lyrboton Kome antik kentine çıkıyoruz.Şehir kalıntılarından, kiliseler,hamam,zeytinyağı işlikleri ve konutlar iyi koruna gelmiştir.Antik kentin tarihini rehberimizden dinledikten sonra yoğun kızıl çam ormanı içerisinden yürüyüşümüze devam ediyoruz.Çoğu orman yolu olan rotayı takip ederek Duacı yolu üzerindeki seyir terasına varıyoruz.

 
****ROTA BİLGİSİ****
Uzunluk: 9 km
İniş:65m
Çıkış:210m
Arazi:Orman yolu



GÜZEL YÜRÜYÜŞLER DİLERİZ.




Toplanma Alanı: Yürüyüş tarihinde sabah saat 08:00 de ERDEM BAYAZIT KÜLTÜR MERKEZİ önü
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

VAKIF ZEYTİNLİĞİ (ÇİFTLİĞİ)

VAKIF ZEYTİNLİĞİ (ÇİFTLİĞİ)


NOT: YÜRÜYÜŞ ROTAMIZ YAKIN OLMASI NEDENİYLE İSTEYENLER ARAÇLARIYLA KATILIM SAĞLAYABİLİRLER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

       

Bu hafta Antalya'nın en büyük yeşil alanı Vakıf Zeytinliği keşfine gidiyoruz. Yürüyüşümüz 25000 ağacın yeşillendirdiği,2.630.000 metrekare alana yayılmış Vakıf zeytinlik alanından  bir keşif yürüyüşü yapacağız.


****ROTA BİLGİSİ****
Uzunluk: 5-6 km
Arazi:düz orman yolu tanıtım yürüyüşü

GÜZEL YÜRÜYÜŞLER DİLERİZ




Toplanma Alanı: Yürüyüş tarihinde sabah saat 08:00 de ERDEM BAYAZIT KÜLTÜR MERKEZİ önü
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

ALACASU,PHASELİS-TEKİROVA

ALACASU,PHASELİS-TEKİROVA




Yürüyüşümüze Tekirova yakınlarındaki Alacasu koyundan başlıyoruz.Sahil rotasını izleyerek Phaselis'e varıyoruz.Phaselis antik kentini gezdikten sonra Tekirova'ya doğru devam ediyoruz.
 
Uzunluk:7-8km
Phaselis'te ihtiyaç duyulabileceği için Müze kartlarınızı yanınıza alınız.


Güzel yürüyüşler dileriz.
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

DUACI- LYRBOTON KOME ANTİK KENT

DUACI- LYRBOTON KOME ANTİK KENT

Bu hafta Antalya'nın unutulmuş kültürel mirası olan Lyrboton Kome antik kentini keşfediyoruz.Lyrboton Kome antik kentine çıkıyoruz.Şehir kalıntılarından, kiliseler,hamam,zeytinyağı işlikleri ve konutlar iyi koruna gelmiştir.Antik kentin tarihini rehberimizden dinledikten sonra yoğun kızıl çam ormanı içerisinden yürüyüşümüze devam ediyoruz.Çoğu orman yolu olan rotayı takip ederek Duacı yolu üzerindeki seyir terasına varıyoruz.

 
****ROTA BİLGİSİ****
Uzunluk: 11 km
İniş:65m
Çıkış:210m
Arazi:Orman yolu

Lütfen, mevsim şartlarını göz önüne alarak,iç ve dış katman giysilerinizi alınız,rahat ve altı lastik tabanlı doğa yürüyüş ayakkabısı alınız-rahat sırt çantası olmalıdır.
ilaç kullananlar ve hastalık sorunu olanlar lütfen doktorunuza danışınız.




GÜZEL YÜRÜYÜŞLER DİLERİZ.


Toplanma Alanı: Yürüyüş tarihinde sabah saat 08:00 de ERDEM BAYAZIT KÜLTÜR MERKEZİ önü
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

KAVUKÇU DAMLARI- ESENYURT MAHALLESİ

KAVUKÇU DAMLARI- ESENYURT MAHALLESİ


Lütfen, mevsim şartlarını göz önüne alarak,iç ve dış katman giysilerinizi alınız,rahat ve altı lastik tabanlı doğa yürüyüş ayakkabısı alınız-rahat sırt çantası olmalıdır.
ilaç kullananlar ve hastalık sorunu olanlar lütfen doktorunuza danışınız.


GÜZEL YÜRÜYÜŞLER DİLERİZ.




Toplanma Alanı: Yürüyüş tarihinde sabah saat 08:00 de ERDEM BAYAZIT KÜLTÜR MERKEZİ önü

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

CEBEL OVASI- AVDAN SUSUZU

CEBEL OVASI- AVDAN SUSUZU

-
        Antalya ilimizin batısında yükselen beydağlarının,kıyı beydağları arkasında bulunan ve dağın öte yüzü yada kuran bölgesi olarakta bilinen, bakir ve ziyaret edilmemiş,doğa severler tarafından bilinmeyen ama yüz yıllar önce hem göç yolu hemde likya döneminin ticaret ve ulaşım yolu olarak ta kullanılan,korkuteli sınırları içersinde olan,cebel ovası--han gediği ve antik yol-susuz köyleri rotalarını keşfedeceğiz siz doğa severler ile. tamamen makilik olan ama susuz  alanları olan,yazır-datköy-imecik mahallelerinin (köyler) yayla yaşamı ve keçi çobanlığının bulunduğu alan olup,pırnar meşesi-ardıç ve meşe ağaçlarının yaşama alanı olup yürüyüş parkurumuz,bazen yayla yolu bazen patikalar ve bazende antik döşeme yolundan oluşup panoramik görüntüsü ile yaklaşım 10 km. ile susuz ovasına yürüyüşümüz gerçekleştirilecektir.

Lütfen, mevsim şartlarını göz önüne alarak,iç ve dış katman giysilerinizi alınız,rahat ve altı lastik tabanlı doğa yürüyüş ayakkabısı alınız-rahat sırt çantası olmalıdır.
ilaç kullananlar ve hastalık sorunu olanlar lütfen doktorunuza danışınız.

Cebel--- verimsiz toprak.
Han gediği-daha önce geçit olan alan olup dinlenme yeri.
Kuran--iki bölgeyi ayıran yükselti..
 


GÜZEL YÜRÜYÜŞLER DİLERİZ.




Toplanma Alanı: Yürüyüş tarihinde sabah saat 08:00 de ERDEM BAYAZIT KÜLTÜR MERKEZİ önü

 
 
Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

KARAKUYU AKKOÇ KÖYÜ

KARAKUYU AKKOÇ KÖYÜ

11 Km 









İyi Yürüyüşler dileriz.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

ULUPINAR- YANARTAŞ LİKYA YOLU 10 KM

ULUPINAR- YANARTAŞ LİKYA YOLU 10 KM





NOT: TARİHİ VE ÖREN YERLERİNE GİRİŞ ÜCRETİ KATILIMCIYA AİTTİR.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

ARİASSOS ANTİK KENTİ, DÖŞEME BOĞAZI ANTİK YOLU 10 KM

ARİASSOS ANTİK KENTİ, DÖŞEME BOĞAZI ANTİK YOLU 10 KM






NOT: TARİHİ VE ÖREN YERLERİNE GİRİŞ ÜCRETİ KATILIMCIYA AİTTİR.

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

KEMER DEĞİRMEN DERE TOROS YOLLARI 13 KM

KEMER DEĞİRMEN DERE TOROS YOLLARI 13 KM

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.

BURUNUCU ÇAKIŞ BARAJI  SERİK 12 KM

BURUNUCU ÇAKIŞ BARAJI SERİK 12 KM

Detay ve Online Başvuru İçin Tıklayınız.


Yürüyüşlere Katılacaklara Önemli Hatırlatma


                                                 

DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE KATILACAKLARIN DİKKATİNE!


Doğa bize güzellik ve yaşama alanı vermektedir, doğamızı korumak ve yarınlara bırakmamız gerekir. çöplerimizi kesinlikle bırakmamalıyız. Doğaya saygı-insana saygıdır.

Mevsim şartlarını göz önüne alarak iç ve dış katman giysilerinizi alınız.

Öğlen yiyeceğinizi aperatif ve hafif yiyecekler alınız. Suyunuzu ve özel yiyeceklerinizi alınız.

Özel ilacınız varsa alınız. Ayrıca, hasta olan doğa severler doktorlarına danışmadan yürüyüşe başvurmayınız.

Ayakkabılarınız doğaya uyumlu olmalı ve altı lastik tabanlı olmalıdır.

İç giysileriniz yedekleri olmalıdır.

Bıçak, düdük ,çöp poşeti, kalem, kağıt, kibrit yada çakmak ağrı kesiciler, bandaj, havlu ve peçeteniz olmalı,fotoğraf makinenizi unutmayınız.

Etkinliklerimize alkol getirilmemesi önemle rica olunur. Sigara içenlere ise sadece kontrollü olarak, öğlen arası yemek molasında izin verilmektedir.

                                                     
Lider ve artçı arkadaşların uyarıları dikkate alınmalıdır.

Doğa her zaman insanı yeniler, doğaya saygı ve sevgi olmalıdır. Asla doğadan her hangi bir parça koparılmamalı ve alınmamalıdır.

Doğada gürültü veya har hangi birini rahatsız edecek hareketlerde bulunmamanız gerekir.

Lütfen belediyemizin kurallarına ve belirtilen hareket saatlerine uyulması önemle rica olunur.

                                                          İyi yürüyüşler dileriz.