Elbeye anısına Mevlid-i şerif.

4 Eylül 2010, Cumartesi - 03:51
Elbeye anısına Mevlid-i şerif.

Yakalandığı hastalık sonucu yaşamını yitiren Başpehlivan Cengiz Elbeye Kepez’de anıldı. Kepez Belediyesi’nin düzenlediği organizasyon ile Elbeye’nin anısına Mevlid-i Şerif okundu.

Antalya’nın Başpehlivanlarından Cengiz Elbeye, Kepez’de düzenlenen Mevlid-i Şerif ile anıldı. Yakalandığı amansız hastalık sonucunda aramızdan ayrılan ‘Toros Kaplanı’ lakaplı Başpehlivan Cengiz Elbeye’nin anısına Ali Uyaroğlu Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu. Düzenlenen mevlid’e ailenin yanı sıra Kepez Belediyesi meclis üyeleri, Muhtarlar, pehlivan arkadaşları ve sevenleri katıldı. Mevlid’in sonunda katılanlara camii bahçesinde lokma tatlısı ikram edildi.

Cengiz Elbeye’nin son dönemlerin en iyi güreşçisi olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Başpehlivanlarımızdan Cengiz Elbeye, sadece güreş tutkunlarının değil, bütün halkımızın gönlünde müstesna bir yere sahip kişilikti. Bu yönüyle onu gelecek kuşaklara taşımayı belediyemiz olarak hep düşündük. Bu tür etkinliklerle de manevi yanı büyük olan bu günlerde de adını hatırlamak, onun için dua etmek ayrıca bir vefa göstergesidir. Bu akşam hep birlikte onu hatırladık. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” şeklinde ifade etti.

Benzer Haberler