Kepez Meclisi şehidine sahip çıktı

3 Eylül 2010, Cuma - 00:20
Kepez Meclisi şehidine sahip çıktı

Kepez Belediye Meclisi, Kepez Belediyespor Kulübü’ndeki futbol ve hentbol takımlarının ulusal başarılarını ödüllendirirken, Diyarbakır da şehit olan ve Göçerler Mahallesi’nde oturan Jandarma Er Cemal Yalı’nın isminin bir yere verilmesi de gündeme alındı.
Eylül Meclisi’nde Seyhan Caddesi üzerindeki 47 dönümlük yeşil alan’ın  mülkiyet probleminin takas yoluyla çözümü de görüşüldü.


Kepez Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında 15 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis, Kepez Belediyespor Kulübü’ndeki hentbol ve futbol takımlarının ulusal başarılarının ödüllendirilmesi talebini oy birliği kabul etti. Kabul edilen kararla Spor Toto 3. Ligi’ne çıkan Kepez Belediyespor’a 75 bin TL, 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu olan Kepez Belediyespor 19 Yaş Altı Futbol Takımı’na 30 bin TL,  Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonu olan Kepez Belediyespor Hentbol Takımı na 14 adet dizüstü bilgisayar ödül verildi.


Eylül meclisinde Kepez Belediyesi Spor Salonu’nun doğusunda ve batısında yer alan ve imar planında yeşil alan olarak gözüken 47dönümlük alan üzerindeki mülkiyet sıkıntısının çözümüyle ilgili ilk adım da atıldı. Arazi üzerindeki özel mülkiyetlerin takas yöntemiyle belediye’ye devri önerisi gündeme getirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çirkin bir görüntünün oluştuğu 47 dönümlük alanı, imar planındaki şekliyle yeşil alana çevirmek istediklerini söyledi. Bölgeye güzellik kazandıracak yeşil alan çalışmasını, arazideki özel mülkiyetlerden dolayı yapamadıklarını belirten Tütüncü, “ Mülkiyetlere malik olunmasıyla ilgili, belediye olarak bir çalışma yapalım, istedik. Yıllar yılı devam eden kangrenleşen bir problem alan 47 dönümlük araziyi, 3 mahalleye ciddi manada prestij kazandıracak bir alan olarak görüyoruz.” ifadesini kullandı.


Gülveren Mahallesi’nde Hürriyet Caddesi üzerindeki mezbelelik, insanların moloz döktüğü, geceleri güvenlik zafiyetinin yaşandığı 35 dönümlük alanı, yeşillendirerek, ışıklandırarak güzel bir park haline getirdiklerini hatırlatan Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:   “Gerekli anlaşmalar sağlanabilirse,  spor salonun her iki yanındaki alanların mülkiyeti, Kepez Belediyesi’ne geçirilebilirse o alanda bir prestij park çalışması mümkün hale gelecek. Yapabilirsek Kepez’e bir güzellik, o bölgeler için mahallede yaşayanlar için güzel bir ortam olacak. Tapu kütüklerinde var olan maliklerle anlaşmayı sağlamak suretiyle buranın belediye üzerine intikalini gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Hayırlı bir karar alınır. Onun ardından hayırlı bir süreç neticelenirse nefes alınabilecek bir alanı Kepez’e kazandırmış olacağız.”


Konunun müzakere edilmesinin ardından gündem maddesi oy birliği ile Mülkiyet Değerlendirme Komisyonu’na havale edildi.


Kepez Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında şehidini de unutmadı. Diyarbakır ın Dicle ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen ve Göçerler Mahallesi’nde oturan Jandarma Er Cemal Yalın ın ismi Kepez’de yaşatılacak. Şehidin isminin bir yere verilmesi teklifi, İsim Değerlendirme Komisyonu’na havale edildi.





Benzer Haberler