TÜTÜNCÜ, MECLİS ÜYELERİ İLE YEMEKTE BULUŞTU. 27.05.2009

9 Ekim 2009, Cuma - 18:28
TÜTÜNCÜ, MECLİS ÜYELERİ İLE YEMEKTE BULUŞTU. 27.05.2009

Kepez Belediye Meclis Üyeleri’ne ve meclisde temsil eden partilerin ilçe başkanlarına yemek veren Başkan Hakan Tütüncü, “Hizmetleri, bütün meclis üyelerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Yönetimde şeffaf olacağız. Politik bir ayrımcılık yapmayacağız. Dürüstlükten taviz vermeyeceğiz ve adil olacağız. Meclis Üyeleri arasında ayrımcılığa girmeyeceğiz. Beytül Mal’ı, devletin kör kuruşunu peşkeş çektirmeyeceğiz. Yanlışlarımızda, hatalarımızda, uyarılara dikkat edeceğiz.”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yol arkadaşlarım, dediği Kepez Belediyesi’nin AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyeleri ile yemekte bir araya geldi. Sohbet yemeğinde bir konuşma yapan Tütüncü, siyaseti, birbirimizin yüzüne utanmadan bakacağımız bir üslupla, birbirimize karşı sevgi ve saygıyı asla elden bırakmadan yapalım, çağrısında bulundu.

Farklılıklar zenginliktir
Birbirleriyle aynı duyguları hisseden bir toplumu hayal etmediklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, “Bu anlayış eşyanın tabiatına aykırıdır. Birbirimize karşı olan duygularımız ve düşüncelerimiz çeşitli ortamlarda ifade bulduğu zaman, farklılıklarımız ortaya çıkacaktır. Farklılıklarımız da zenginliğimizdir. Temel meseleler karşısında farklı yaklaşımları ortaya koymamız, farklı düşünmemiz, bir masanın etrafında bir araya gelip, aynı ortamı paylaşıp beşer bir takım meseleleri ileriye taşımamıza engel değildir.” ifadesini kullandı.

Sırtımızda ağır bir sorumluluk var
4 yılı Antalya’da, 4 yılı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda olmak üzere 8 yıldır siyaset yaptığını anımsatan Hakan Tütüncü, siyaseti her zaman açık ve şeffaf yaptığının altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hiçbir zaman kafamın, zihnimin arkasında farklı bir düşünce, soru asla olmadı. Her zaman nasıl göründüysek, nasıl olduysak o şekilde olduk. Siyasette muradımız, milletin ekmeğini, aşını büyütmek, yüzündeki tebessümünü artırmak olmuştur. Siyaset millete hizmettir. Şimdi ateşten gömleği ben giydim. Sırtımızda ağır bir sorumluluk var. Seçim öncesinde vatandaşlarıma vermiş olduğum sözler çerçevesinde görevimi, son gününe kadar onurumla, haysiyetimle, şerefimle tamamlayacağım.”

Dürüst olacağız, ayrımcılık yapmayacağız
Yönetim anlayışında hizmette asla ve asla politik davranmayacaklarına işaret eden Kepez Belediye Başkanı, dürüstlükten de asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.
Hangi partiden olursa olsun Kepez Belediye Meclis Üyeleri arasında ayrımcılık yapmayacaklarını ifade eden Tütüncü, şunları söyledi: “Belediye encümenimizde Serhat Demir (AK Parti), Adlıhan Dere (AK Parti) ve Adnan Kabaağaç (MHP) görev yapıyor. Haftanın 2 günü encümen toplantısı gerçekleştiriyoruz. Serhat Demir, benim için ne kadar önemliyse Adnan Kabaağaç da o kadar değerli ve önemlidir. Asla bir ayrımcılığın içine girmedim, bundan sonra da girmeyeceğim. Benim gizli hesabım, emellerim yok. Ne görüyorsanız, ne söylüyorsanız sadece onu hedefliyorum, onları yapmaya gayret ediyorum.”

Teraziyi adaletli tartacağız
Kepez Belediye Meclis Üyeleri’ne, adalet anlayışımdan asla kuşku duymayın, çağrısı yapan Başkan Tütüncü, “Sizler benim yol arkadaşımsınız. İktidarıyla, muhalefetiyle sizlerden gizlediğim, sakladığım bir şey olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Teraziyi adaletli tartmanın maharetli bir iş olduğuna inanıyorum. Siyasette arkamızda güzel eserler, duygular bırakmanın önemli olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Kepez Belediye Meclisi Üyeleri’yle birlikte güzel hizmetler yapacaklarını kaydeden Kepez Belediye Başkanı, “Yolda kalana kapımızı, gönlümüz açmayı, darda olana yardım etmeyi erdem bildik. Meclis üyelerimizin de aynı duyguyu taşıdığına inanıyorum. Bu yolculukta terazimiz bir dirhem şaşmazsa 5 yılın sonunda çok daha güzel bir tabloyu Kepez’imize birlikte hediye etmenin onurunu yaşayacağız.” görüşünü dile getirdi.

Beytül Mal’ın başındayız
Tütüncü, devletin kör kuruşunu dahi peşkeş çekmeyeceklerini işaret ederek, şunları kaydetti: “Yarın hesaba çekilmeden önce de hesaba çekileceğimizi bilerek bu emaneti taşıyoruz. Encümende bir karar önümüze geldiğinde kılı kırk yarıyoruz. Çünkü Beytül Mal’ın, devlet kasasının başındayız. Harcamaların altına imza tanlar olarak, yarın bunun vebalinin bizim sırtımıza yükleneceğini gayet iyi biliyorum. Devletin kör kuruşunu zedelemeden, ziyan etmeden, başkalarına peşkeş çektirmeden, kim olursa olsun, ne olursa olsun, adaletli bir şekilde bu işi yapacağız. 5. İlkbahar Yağlı Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi’ne şunu söyledim: Yapılan bağışlar makbuzla girecek, makbuzla çıkacak. Arkamda bir utanç bırakmadan görevimi tamamlamak istiyorum.”

Şeffaf olacağım
Meclis üyelerine, hatamızda, yanlışımızda bizleri ikaz edin, diyen Başkan Hakan Tütüncü, “birlikteliğimizden güzel bir sonuç netice çıkarabilirsek kazanacak olan Kepez’dir. Zaman zaman yanlış algılamalar olabilir. Önemli olan bir araya gelip güçlerimizi birleştirmektir. Bize güvenip oy veren halkımız için bunu yapmalıyız. Düşünceniz ve inancınız ne olursa olsun sizler çok sevdiğim yol arkadaşlarımsınız. Bir yerlerde bir şeylerden şüphelenirseniz, kuşkulanırsanız belediye başkanı olarak bizzat benim yanıma gelin. İnanın şeffaf olacağım.” Şeklinde konuşmasını tamamladı.


 


Benzer Haberler