Ada bazı sorununu çözecek plan kabul edildi.

9 Ağustos 2010, Pazartesi - 18:28
Ada bazı sorununu çözecek plan kabul edildi.

Kepez Belediye Meclisi’nde, on binden fazla vatandaşın çözüm beklediği ada bazındaki tapu problemini sona erdirmesi amacıyla, konut alanında 1200 m2 olan ifraz şartının, daha düşük rakamlarda yapılmasıyla ilgili hazırlanan imar planı düzenlemesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Kepez Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında,23 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında toplanan mecliste, TFF 3. Ligi’ne çıkan Kepez Belediyespor Futbol Takımı’nın, Türkiye Şampiyonu olan 19 Yaş Altı Kepez Belediyespor Futbol Takımı’nın ve Kepez Belediyespor Yıldız Bayan Hentbol Takımı’nın oyuncularının ve antrenörlerinin ödüllendirilmesi maddesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Kırkpınar’da başarılı olan Kepez Belediyesporlu pehlivanlara, 30 Cumhuriyet Altını karşılığı para ödülü verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Kepez Belediyesi, kardeş şehri Saray Bosna nın merkez ilçelerinden Stari Grad’da kültür merkezi açıyor. Kepez Belediyesi’nin, Stari Grad Belediyesi’nin tahsis edeceği alana kültür merkezi açmasıyla ilgili gündem maddesi de oy birliği ile meclisten geçti.

Kepez Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında Kepezüstü’ndeki  Kuzeykent alanında yapılaşmaya engel olan  “kanalizasyon sistemi inşa edilmeden yapılaşmaya izin verilmez” plan hükmü de kaldırıldı. Başkan Hakan Tütüncü, plan hükmünün kaldırılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın bu bölgede yoğun bir şekilde bizden yapı ruhsatı alma talebi var. Ancak ruhsat vermeye, plan hükmündeki Kuzeykent bölgesinde kanalizasyon yapılmadan yapılaşmaya izin verilemez, hükmünün bir engel olduğunu vatandaşlara söyledik. Ama vatandaşlarımızın o bölgeyle ilgili talepleri her geçen gün artıyor. Gerekli idare ile görüşmeleri yaptığımız zaman, çok yakın bir zamanda burada bir kanalizasyon yapımına yönelik yatırım çalışması olmadığını söylediler. Vatandaşlarımızın da bu bölgede yatırım yapma hürriyetlerini kısıtlamayalım, güzel bir yapılaşmanın önünü açalım, diye idare olarak bu hükmü getirme durumunda kaldık.”

Başkan Hakan Tütüncü’nün, ilçenin önemli sorunlarından olan ada bazındaki tapu sıkıntısının çözümü amacıyla başlattığı imar düzenlemesi çalışmaları da Temmuz meclisinde karara bağlandı. Yeşilırmak Caddesinin doğusu ile Düden Çayı arasında kalan ve Sütçüler, Habibler. Baraj, Beşkonaklar, Hüsnü Karakaş, Göksu, Gazi ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan alanlarda, en küçük parsel büyüklüklerinde düzenleme yapılmasına ilişkin plan notu değişikliği görüşüldü.


İmar Komisyonu hazırladığı raporda, küçük hisseli tapu almış olan çok sayıda vatandaşın bulunduğunu, bunların bir araya gelip ruhsatlı binalar yapmada sıkıntı yaşadıklarını ve bu değişiklik ile daha az sayıda hissedarlarla bunun gerçekleşebilmesine imkan sağlaması gerekçesiyle, konut parsellerinde 1200 m² olan minimum(en küçük) parsel büyüklüğünün 750m² olması konusu değerlendirilerek, uygun bulunmuştur, görüşüne yer verildi.


Ada bazındaki tapu sıkıntısının çözümü amacıyla hazırlanan plan değişikliği de CHP’nin hayır oyuna karşın AK Parti’nin ve MHP’nin evet oylarıyla kabul edildi. u maddenin kabul edilmesiyle Kepez’in önemli bir probleminin çözümüne yönelik, önemli bir adım attıklarını belirten Başkan Tütüncü,  şöyle devam etti: “İfraz şartlarını 1200 m2’den daha aşağı çekelim önerisini getirirken düşüncemiz, ifrazın daha az ortakla yapılabilmesidir. Vatandaşımızın problemini çözelim, gecekondu yapılaşmasını kaldıralım ve yapılaşmanın önünü açalım, istedik. Bu değişikle belediyemiz ne kendisine bir rant alanı oluşturma düşüncesine sahiptir ne de başkaca bir düşüncesi vardır. Konuyu meclise getirirken düşündüğümüz en temel yaklaşım bu problemi, vatandaşımızın lehine çözüp, oradaki gecekondu yerleşimini, düzgün kent yerleşimine dönüştürebilmektir. Her yönüyle vatandaşın lehine yapılan bir düzenlemedir. Bu çözüme katkı koyanlara da teşekkür ederim. “

Duacı Köyü Orman İşletme şefliği sınırları içerisinde, Atış Poligonu yapılması amacıyla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onadığı 1/5000 Ölçekli Nazım imar planına göre hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı da meclisten geçti. Kepez Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu’nun, Altınova Bölgesine ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına askı süresi içerisinde yapılan 39 adet itirazı, plan bütününü nazara alarak uygun bulmadığı kararını da oy çokluğu ile kabul etti.

Kepez Belediye Meclisi, Diyarbakır ın Dicle ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Göçerler Mahallesi’nde oturan er Cemal Yalın’ı da unutmadı. Başkan Hakan Tütüncü, şehit erin komşusu ve AK Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi İsmail Hayyar, MHP Grup Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay ve CHp Grup Szöcüsü Neslihan Gülel, terörü lanetleyerek, şehide Allah’tan rahmet, ailesine ve Türk milletine başsağlığı dilediler.

Benzer Haberler