Kepezli boksör Avrupa şampiyonu.

31 Temmuz 2010, Cumartesi - 16:31
Kepezli boksör Avrupa şampiyonu.
Milli formayla ringe çıkan Kepez Belediyesporlu Adem Furkan Avcı, Bulgaristan ın Yanbol kentinde sona eren 8. Avrupa Öğrenciler Boks Şampiyonası’nda 54 kiloda altın madalya kazandı.

Kepez Belediyespor Kulübü, sporda Antalya’ya bir ilk daha yaşattı. Futbolda TFF 3. Ligi’ne çıkan, 19 yaş altında Türkiye Şampiyonu olan Kepez Belediyespor, şimdi de Avrupa Şampiyonası’nda İstiklal Marşı’nı okutmanın gururunu yaşıyor.  Bulgaristan ın Yanbol kentinde yapılan Avrupa Okullar Boks Şampiyonası nda 54 kiloda 1. kürsüne çıkan isim Kepez Belediyesporlu Adem Furkan Avcı oldu.

Antalya’nın gururu olan Avcı, Milli takım formasıyla çıktığı ringde, Azeri rakibine 2-1 üstünlük sağlayarak Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, şampiyon boksörü makamında kabul etti. Ziyarette Adem Furkan Avcı’nın Avrupa Şampiyonu olmasında büyük emekleri olan Antrenörleri Emin Günerhan, Deniz Tahincioğlu ile birlikte Kepez Belediyespor Kulübü Boks, Bisiklet, Taekwondo, Karete, Wushu Branşları Şube Sorumlusu İsmail Ulusoy da yer aldı.

Avcı’nın Avrupa Şampiyonu olmasının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Tütüncü, şampiyon olan boksörü, antrenörlerini başarıdan dolayı tebrik etti. Adem Furkan Avcı gibi gençlerin spordaki başarılarının kendilerini umutlandırdığını belirten Başkan Tütüncü,  “Umutlanmamızın en önemli nedeni, şampiyon olan boksörümüzün, bu spora ilgi duyacak olan gençlere örnek olmasıdır.”dedi. 

Tütüncü,  Avcı’nın bundan sonra başarılırını daha da ileriye taşıyacağına inandığını ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Başarının olduğu her yerde olmazsa olmaz bir kaide vardır: O da disiplindir. Bir sporcu da disiplin ile birlikte olması gereken en önemli karakter ahlaktır. Ahlaki değerlere, disipline bağlı kaldıkça Adem Furkan Avcı’nın daha güzel başarıları elde edeceğine inanıyorum. Biz de belediye olarak Avcı gibi başarılı sporculara her türlü desteği, katkıyı sağladık, bundan sonrada sağlamaya hazırız.” 

Konuşmasını ardından Başkan Hakan Tütüncü, Avrupa Şampiyonu olan boksöre, antrenörlerine eşofman takımı ve spor ayakkabısı hediye etti.

 



 

Benzer Haberler