Tütüncü Siirtli çocukları lunaparka götürdü

28 Haziran 2010, Pazartesi - 19:06
Tütüncü Siirtli çocukları lunaparka götürdü
Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde yürütülen “Yazın da Okuyorum Ülkemi Geziyorum” projesi kapsamında Siirt’in Pervari ilçesinden Antalya’ya gelen 20 öğrenci, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti. Tütüncü, Antalya’da en çok denizi seven Siirtli öğrencileri lunapark ile ödüllendirdi.   

GAP Eylem Planı kapsamında başlatılan Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde hayata geçirilen “Yazın da Okuyorum Ülkemi Geziyorum” proje kapsamında Türkiye’yi dolaşıyor.

Proje kapsamında Pervari İlçe Müftülüğü’nün açtığı Kur an Kursunda başarılı olan 20 öğrenci de Antalya’yı geziyor. Siirt’in dışında ilk kez başka bir ili gören öğrenciler, tarihi ve turistik yerlerini gezdikleri Antalya’da, ilk kez denizde yüzmenin heyecanını yaşadılar. Antalya’ya hayran kalan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti.

Öğrencileri, böyle güzel bir hizmetle buluşturanlara teşekkür eden Tütüncü, öğrencileri Kepez’de misafir etmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
Bu gezinin öğrencilere bir ömür boyu unutamayacakları güzel, hatıralar, dostluklar, kardeşlikler kazandıracağını belirten Başkan Tütüncü, öğrencilerden derslerine çok çalışmalarını isteyerek şunları söyledi: “Öğrencilik hayatınızı başarı ile bitirerek kendinize çok iyi bir gelecek kurabilme şansınız mutlaka olacaktır. Sizlerden derslerinize iyi çalışmanızı istiyorum. Temel arzumuz, toplum için, milletimiz için, insanlık için faydalı, güzel örnek alınan birer beyefendi olarak toplumda yerinizi almanızdır.”

Başkan Hakan Tütüncü, Pervarili çocukların “Yazın da Okuyorum Ülkemi Geziyorum”  projesi ile yaşadıkları dünyanın sadece kendi ilçeleri ile sınırlı olmadığını gördüklerini de ifade etti. Tütüncü, Türkiye’nin doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, 81 vilayeti ile birçok güzelliği içerisinde barındıran bir yeryüzü cenneti olduğuna dikkat çekerek, “İnşallah hepimizin, bu topraklarda yaşayan tüm insanların gayretiyle inanıyorum ki ülkemiz daha da güllük gülistanlık bir memleket haline gelecektir.” dedi.
Antalya’yı çok sevdiklerini belirten öğrenciler Tütüncü’nün, Antalya’da en çok neyi beğendiniz sorusuna da, deniz cevabını verdiler.

Başkan Hakan Tütüncü, öğrencilerin lunaparka gitme isteğini de yerine getirdi. 
Öğrenciler, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana ve Konya’nın da tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret edecekler..




Benzer Haberler

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine katılan Sanayi  ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Belediyecilik

“Engeliniz Engelimizdir” projesine muhteşem final
“Engeliniz Engelimizdir” projesine muhteşem final

Kepez Belediyesi’nin, sevgiyle, paylaşımla engellerin kaldırılmasının amaçlandığı ve Türkiye’de bir ilk olan “Engeliniz Engelimizdir”  projesi, 5 bin kişinin izlediği Emre Aydın


Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu
Kepez’de ‘Oyuncak müzesi’ coşkusu

Kepez Belediyesinin, Dokumapark’a kazandırdığı ve dünyanın en güzel müzelerinden biri olmaya aday Anadolu Oyuncak Müzesi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Gül’ün de


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın