Şelale Mahallesi’ne ASM açıldı

15 Ağustos 2018, Çarşamba - 16:47
Şelale Mahallesi’ne ASM açıldı
Belediye Sağlık Merkezi ile örnek teşkil eden Kepez Belediyesi, her mahalleye Aile Sağlığı Merkezi(ASM) kazandırılması çalışmasına bir yenisini daha ekledi. Varsak Şelale Aile Sağlık Merkezi düzenlenen açılış töreni ile vatandaşların hizmetine girdi. 
 
Kepez Belediyesi, ilçe sakinlerinin sağlık standartlarını yükselten hizmetlerine devam ediyor. Kepez Belediyesi’nin katkıları ile tamamlanan Varsak Şelale Aile Sağlık Merkezi(ASM) törenle açıldı. Şelale Mahallesi’ndeki Aile Sağlık Merkezi’nin açılışına, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ASM Aile Hekimi Dr. Gül Betül Günay, Muhtar Hüseyin Karaman ve mahalle sakinleri katıldı.
 
Yeni ASM’ler açılacak
 
Varsak Şelale Aile Sağlık Merkezi’nin açılışında konuşan Muhtar Hüseyin Karaman ile Dr. Gül Betül Günay, ASM’nin açılmasına katkı koyan Kepez Belediye Başkanı Hakan  Tütüncü’ye teşekkür etti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de konuşmasına Kepez’deki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde büyük emeği geçen başkan yardımcısı Dr. Mustafa Özsoy’a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kepez’deki bir çok mahalle de ASM’lerin hizmete gireceğini müjdeleyen Başkan Tütüncü, ASM kurmanın devletin görevi olmaktan çıktığını, ASM’lerin devlet desteğiyle aile hekimlerince kurulduğunu söyledi.
 
 
‘Görevimizmiş gibi hareket ediyoruz’
 
ASM’lerin kuruluşunu belediyenin sorumluluk alanı gibi değerlendirme yaptıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, “Böylesi ortamda bu bizim vazifemiz değil.  Mahallede sağlık ocağı açacak durumda değiliz. ASM’leri donatmak bizim görevimiz değil, diyerek kenara çekilmedik. Belediye olarak, ASM açma konusunda üstün gayret sergiledik. Vatandaşlarımıza hastalandıklarında şifaya daha yakın olsunlar diye gayret gösteriyoruz” dedi.  
 
Engelleri aştık
 
ASM açılması konusunda başvuran muhtar heyetine uygun bir arazi bulunması konusunda kalıcı bir bina inşa edebileceklerini söylediğini belirten Tütüncü, ama mülkiyet dokusunun buna müsaade etmediğini söyledi. Her zaman yürüdüğümüz yolda engel çıkabileceğini, ama bu engellerin aşılmak için var olduğuna inandığının altını çizen Tütüncü, “Aile hekimlerimizin hizmet verebileceği farklı bir mekan hazırlayalım istedik. Belediyemizle müşterek çalışma sürdürdük, el ele verince güzel bir ASM’ye kavuşmuş olduk” diye konuştu.
 
Örnek çalışmalar yapıyoruz
 
Mahalle sakinlerinin talebini yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Tütüncü,  belediyenin her alanda Kepezlilerin yanı başında olmaya devam edeceğini söyledi. Sağlık alanında önemli hizmetleri ortaya koymaya devam edeceklerini belirten Tütüncü, “Görülmemiş çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Belediyemiz sağlık alanında son derece örnek çalışma yapan bir belediye haline geldi” dedi.
 
 
Şelale Mahallesi’ne ASM açıldı
Şelale Mahallesi’ne ASM açıldı
Şelale Mahallesi’ne ASM açıldı
Şelale Mahallesi’ne ASM açıldı

Benzer Haberler