Azerbaycan’dan Antalya’ya uzanan sanat köprüsü

25 Temmuz 2018, Çarşamba - 15:58
Azerbaycan’dan Antalya’ya uzanan sanat köprüsü
Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak, sanatla iç içe yetişmesini ve engelsiz yaşamı destekleyen \'Azerbaycan’dan Antalya’ya Sanat Köprüsü Sergisi\' Agora Alışveriş Merkezi’nde açıldı. 

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Türk Ocakları ve Kepez Belediyesi’nin ortak yürüttüğü çalışma ile gerçekleştirilen Azerbaycan’dan Antalya’ya Sanat Köprüsü Sergisi, Agora Alışveriş Merkezi’nde yapılan açılış töreni ile sanatseverlerle buluştu. Törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni, Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva, Azerbaycan ve Akdeniz Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Halil Duru, Agora Alışveriş Merkezi Müdür Yardımcısı Fethi Başuslu, Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal katıldı. Törende, sergilenen eserlerin sahipleri Ramil Ahmedov ve Caferguliyev Bedbud da hazır bulundu.

Tütüncü, “Gönüllerde köprü kurduk”

Törenin açılış konuşmasını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı. Tütüncü konuşmasında sergiyi düzenleyen AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve Türk Ocakları Antalya Şube Başkanı Abdullah Uysal’a kurum ve şahısları adına teşekkür ederek Türk-Azeri kardeşliğine vurgu yaptı. Başkan Tütüncü, “Bu anlamlı günün sene-i devriyesinde gerçekleştirdiğimiz bu sergi ile iki ülkenin gönülleri arasında bir köprü daha kurduk. Şehitlerimizi rahmetle anıyor ve ressam kardeşlerimizi bu birbirinden anlamlı tablolar için tebrik ediyorum.” dedi.

Pashayeva, “Engelli toplum vardır”

Azerbaycan’ı temsil eden Milletvekili Pashayeva da,“Azerbaycan’da şöyle bir sözümüz vardır ‘Engelli insan yoktur engelli toplum vardır.’ Eğer toplum engelli insanların yeteneklerini göstermesine destek olursa onların neler yapabileceği tahmin edilemez.” sözleri ile engelsiz düşüncenin toplumda yaygınlaşması gerektiğini dile getirdi. Antalya’da “Azerbaycan’dan Antalya’ya Sanat Köprüsü Sergisi”nin açılmasına destek veren herkese teşekkür ederek sözlerine devam eden Pashayeva, 24 Temmuz’un önemine değinerek, 10 Antalyalı vatandaşın Bakü’de şehit olmasının bu törenle anıldığını ve anlam kazandığını ifade ederek tarihe de vurgu yaptı. Konuşmaların ardından törenin açılış kurdelası kesilirken, Ressam  Ramil Ahmedov Başkan Tütüncü’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmesi için Erdoğan’ın portresini verdi. AGC Başkanı Yeni’ye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na iletmesi için Çavuşoğlu’nun bir resmini teslim etti. Sergi, kötü alışkanlıklardan uzak sanatla iç içe gençlerin yetişmesini ve engelsiz yaşamı destekliyor. Sanatseverler, 24-26 Temmuz tarihleri arasında sergiyi ziyaret edebilecekler.
 
Azerbaycan’dan Antalya’ya uzanan sanat köprüsü
Azerbaycan’dan Antalya’ya uzanan sanat köprüsü
Azerbaycan’dan Antalya’ya uzanan sanat köprüsü
Azerbaycan’dan Antalya’ya uzanan sanat köprüsü
Azerbaycan’dan Antalya’ya uzanan sanat köprüsü

Benzer Haberler