15 Temmuz mesajı

13 Temmuz 2018, Cuma - 13:13
15 Temmuz mesajı
 
Değerli hemşehrilerim;

15 Temmuz 2016 gecesi milletimiz, Devletimizi yıkmak isteyen Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) mensup hainler tarafından Anadolu’daki bin yılı boyunca hiç tanık olmadığı tarihinin en alçak ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldı.

FETÖ’nün ordu içindeki vatan hainleri sokaklara çıktı, ülkenin Cumhurbaşkanı için suikastçiler gönderildi, Milletin Meclisi bombalandı, sivil insanların üzerine tanklar sürülerek şehit edildi ve sokaklarda insanlar kurşun yağmuruna tutuldu. Ellerindeki modern savaş araçları ile milletin üstüne giderek sindireceklerini, sokakları meydanları kuşatıp kısa sürede devletimizi yıkarak ülkeye el koyacaklarını zannettiler. Ama başaramadılar.
Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milletimiz vatan ekseninde birleşti ve devletine sahip çıktı. Türkiye’nin her köşesinde milyonlar sokaklara çıkarak tanklara, kurşunlara karşı yürüdü. İnançları, vatanı, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okudu. Ölüm kusan silahlara karşı saklanmadı, darbecilerin yakasına yapıştı, modern silahlarına karşı baş kaldırdı, dimdik durdu, göğsünü siper etti ve bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterdi. Çanakkale ruhundan aldığı cesaret ve öz güvenle Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan ve vatan sevgisinden başka düşüncesi olmayan yüce milletimiz “ya istiklal ya ölüm” diyerek 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş savaşının destanını yazdı.

Bu duygularla, Milletimizin millet olma bilincini, kararlılığını canı pahasına ortaya koyduğu bu yüce gün için o gece canlarını verenleri, kanlarını akıtanları, sakat ve yetim kalanları saygı ve hürmetle selamlıyorum. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Saygılarımla.
                                                                                                                 
 

Benzer Haberler