Duacı parkına kavuşuyor

8 Haziran 2010, Salı - 20:53
Duacı parkına kavuşuyor

Kepez Belediyesi, Duacı Köyü’nün simgesi olan su sarnıcının ve çınar ağaçlarının bulunduğu 1400 metrekarelik alanda, yeşillendirme çalışması ile kurs ve sanat galerisi binasının inşasını başlattı.


Kepez Belediyesi, şehir merkezi ile ulaşımını kısaltacak 2,5 kilometrelik yolunu asfaltladığı Duacı Köyü’ne şimdi de park yapıyor. Duacı Köyü Muhtarı Adnan Erdoğan ve köy sakinleri, su sarnıcı alanının park olarak düzenlenmesini talep etmişti. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de geçtiğimiz aylarda Duacı Köyü’nü ziyaret ederek, park talebini olumlu karşılamıştı.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de, bakımsız bir halde olan sarnıç alanını güzelleştirme çalışmasını başlattı. 1400 metrekarelik alana, köyün mimarisine uygun, sanat galerisi ve kurs yeri olarak hizmet verecek bir bina yapılıyor. Yeşillendirme çalışması ile güzelleştirilecek olan sarnıca, şadırvan da inşa edilecek.  Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, su sarnıcını canlandıracak ve köyün cazibesini artıracak park çalışmasını önümüzdeki aylarda bitirmeyi planlıyor.


Başkan Hakan Tütüncü de, yörenin mimarisine uygun bir proje çalışması ile sarnıç alanını güzelleştireceklerini belirterek, “Bu alanı, hem dinlence hem de sosyal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı bir yer olarak köy halkının hizmetine sunacağız.” dedi.



Benzer Haberler