Kepez meclisinden İsrail saldırısına kınama

4 Haziran 2010, Cuma - 23:37
Kepez meclisinden İsrail saldırısına kınama
Kepez Belediyesi Haziran meclis toplantısında Filistin halkına yardım götürmek üzere yola çıkan gönüllülere yönelik saldırı ve İskenderun`da askerlerimizin şehit edilmesi kınandı. Ak Parti,Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi imzalı yayınlanan bildiride saldırının insanlık dışı olduğu vurgulandı. 


Kepez Belediyesi meclis toplantısında , “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” sloganı ile Filistin’e gitmek üzere yola çıkan gönüllülere yapılan İsrail askeri saldırısı İskenderun`da askerlerimizin şehit edilmesi kınandı. Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak imzası ile hazırlanan bildiriyi Meclis Üyesi İsmail Hayyar okudu.


Bildiride; “Kepezimizde üç gün boyunca misafir ettiğimiz, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” adı ile birçok millet ve dine mensup kişilerden oluşturulan ve zulme uğramış Filistin Halkına yardım götürmekten başka hiçbir amacı olmayan, yardım gönüllüsü insanlara,  İsrail Devletinin, Uluslararası sularda devlet toprağı sayılan gemilerde, seher vaktinde kalleşçe yapmış olduğu terör saldırısını nefretle, lanetle kınıyoruz. Bu terörist saldırıda şehit olan din kardeşlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.Aynı saldırıda yaralanan kardeşlerimize de Allahtan acil şifalar diliyoruz.


Yine aynı gün ve aynı saatlerde, İskenderun da, tek gayeleri vatan müdafaası olan ve milletimiz için nöbet tutan Kahraman Mehmetçiklerimize yapılan hain saldırıyı da aynı şiddetle ve nefretle kınıyoruz, Şehitlerimize Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.


Her iki saldırının da aynı ana denk gelmesini manidar bulunduğu vurgulanan bildiride: “Terör nereden ve kimden gelirse gelsin, her türlü terörü lanetliyoruz. Yüce Türk Milleti, ülkemize ve milletimize kastedenlere karşı, ırk, mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin, Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı yapmadan Tek Yürek Ve Tek Yumruk Olarak, Nasıl Çanakkale’de Gerekli Cevabı Vermişse, Ülkemize Yönelebilecek Her Türlü Tehdide Karşı Ve Her Zaman Ve Her Yerde Yine Tek Yürek Ve Tek Vücut olarak, birlik ve beraberlik içerisinde gerekli cevabı vereceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hiçbir zulüm payidar olamaz.

“Yurtta Sulh Cihanda Sulh” şiarımızdır. Türk milleti tarihin her devrinde olduğu gibi mazlumun yanında olmaya devam edecektir. Hem ülkemiz içerisinde ve hem yurt dışında Milletimize ve Askerimize karşı yapılan terör saldırıları nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin almış olduğu kararları destekliyoruz.

Hem İsrail Devletinin saldırısında,  hem de Askerlerimize yapılan saldırı nedeniyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizin, Bütün Siyasi Partilerin, Basın Yayın organlarının ve tüm halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde olmasından dolayı minnet ve şükran duyuyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, hiç kimsenin ülkemize ve milletimize kastetmeye yeltenemeyeceğini bir kez daha gösterdik. Devlet yetkililerimizin ülkemiz onuru için vermiş olduğu mücadeleyi sonuna kadar  kararlılıkla sürdüreceklerine yürekten inanıyoruz” denildi. 

Benzer Haberler