Kepez’de Su Festivali

7 Haziran 2018, Perşembe - 15:56
Kepez’de Su Festivali
Kepez Belediyesi’nin katkıları ile Ersoy İlkokulu /Ortaokulu tarafından, Uluslararası ‘Su Kaşifi Projesi’ kapsamında, DokumaPark’ta ‘Su Festivali’ düzenlendi.

Merkezi İngiltere’de bulunan GAP (Global Action Plan) tarafından yürütülen ve son 2 yıldır Türkiye’nin 1’nci olduğu su tasarrufu üzerine yapılan bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Su Kaşifi Projesi’ kapsamında ‘Su Festivali’ düzenlendi. Kepez Belediyesi’nin katkıları ile Ersoy İlkokulu /Ortaokulu tarafından, düzenlenen Su Festivali’nde, suyun canlıların yaşamı için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekildi.  
 
Projeye 2017 yılında katıldılar
 
Ersoy İlkokulu /Ortaokulu, Su Kaşifi Projesine, 2017 yılında katıldı. Okul tarafından, içilebilir suyun farkına vararak insanları su tasarrufu yapmaya teşvik edebilmek amacıyla yıl boyunca 24 etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerden alınan puanlarla Türkiye’de 872 okul arasından, üçüncülüğü birinci ile aynı puanla paylaşan Ersoy İlkokulu /Ortaokulu, değerlendirmeler sonucu 20 okul arasından da yarı finale yükselen Antalya’da tek okul oldu.  
 
Sosyal sorumluluk projesi
 
Su Kaşifi projesine, Ersoy İlkokulu /Ortaokulu öğrencileri 90 ekip üyesi ve 5 ekip sorumlusu ile katılarak, Türkiye’nin en kalabalık proje grubunu oluşturdular. Proje koordinatörlüğünü; okul müdürü Uz. Öğrt. Hasan Ali Çetin, İngilizce Öğretmeni Figen Ertuğrul, Sınıf Öğretmeni Uz. Öğrt. Yüksel Eruğrul, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fatma Tetik ve Matematik Öğretmeni Adem  Adanır’ın üstlendiği proje, 4 yıldır uygulanan ve merkezi İngiltere’de bulunan GAP (Global Action Plan) tarafından yürütülen ve son 2 yıldır Türkiye’nin 1’nci olduğu su tasarrufu üzerine yapılan bir sosyal sorumluluk projesi.
 
‘Suya ihtiyacımız var’
 
Ersoy İlkokulu/Ortaokulu’nda son 2 yılda önce 56, son yılda ise 33 su tasarrufu yaptıklarını açıklayan proje koordinatörleri; “Su festivali ile daha geniş kitlelere ulaşmayı, insanların su kullanım biçimlerini değiştirmeyi ve finale çıkan 5 okul arasına girmeyi hedefliyoruz. Su Kaşifi Projesi ile yaptığımız deneyimler bizlere gösterdi ki eğitim temel öğedir. Suyun hayatımızda ne kadar önemli olduğunu vurgulamak için gökyüzüne balonlar bırakarak 1300 km uzaklıktaki bir karakola ulaştık, 1230 km uzaklıktaki çocuklarla tanıştık, onlarla su kardeşliği oluşturduk. Yurdumuzun değişik yerlerine ulaşarak suyun önemini anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz. Çünkü doğarken de, ölürken de suya ihtiyacımız var” diye konuştular. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak’ın da katıldığı ‘Su Festivali’nde, öğretmen ve öğrenciler bilinçli su kullanımı konusunda vatandaşları bilgilendirerek, örnek bir çalışmaya imza attılar.
Kepez’de Su Festivali
Kepez’de Su Festivali
Kepez’de Su Festivali
Kepez’de Su Festivali
Kepez’de Su Festivali
Kepez’de Su Festivali
Kepez’de Su Festivali
Kepez’de Su Festivali

Benzer Haberler

“Kepez’de bir devre imza attık”

“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul edilen 2 önerge ile birlikte 53 gündem maddesini görüşüldü.

2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması
Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması

Kepez Belediyesi ve Kepez ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’ncü yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı Okuma Yarışması


Kepez’e yeni okullar geliyor
Kepez’e yeni okullar geliyor

Kepez ilçesinde ihtiyaç duyulan eğitim yatırımları, merkezi ve yerel yönetimler ile iktidar partisi temsilcilerinin katıldığı toplantıda istişare edildi. Başkan Tütüncü de, “Eğitim