​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı

25 Mayıs 2018, Cuma - 11:03
​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Karatay Anadolu Lisesi’ne de bilişim sınıfı kazandırdı. Başkan Tütüncü, liselilere farklı düşünmeleriyle, fark oluşturabileceklerini söyledi.
 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 50 okula bilişim sınıfı projesi kapsamında Karatay Anadolu Lisesi’ne de bilişim sınıfı armağan etti. Karatay Anadolu Lisesi bilişim sınıfı açılışına belediye bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar ve öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Karatay Anadolu Lisesi’nin bilişim sınıfı açılış töreninde öğrencilere farklı düşünmekle kazanım sağlayacaklarını anlatan bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, her yeni gelişimin o toplumu oluşturan fertlerin içindeki bireysel değişimle doğru orantılı olduğunu vurguladı.
 
 
Kodlama dilini öğrenmek çağın gereği
 
Modern dünyada faklı olanların kazandığını anlatan Tütüncü, dünyadaki gelişmeye ayak uydurmak için okullara bilişim sınıfı açmanın yeterli olmayacağı düşüncesiyle kodlama eğitim merkezi kurduklarını hatırlattı. Kodlama dilini öğrenmenin yabancı dil bilmek kadar önemli olacağı bir çağa girdiklerini belirten Tütüncü, başkalarından faklı olmak için öğrencilerin kendini iyi yetiştirmesi gerektiğini söyledi.
 
Ülkelerin gelişmişlik seviyesi marka üretebilmekte
 
Okullara bilişim sınıfı, kodlama eğitim merkezi, TÜBİTAK Bilim Merkezi gibi eğitim yatırımlarını neden yaptıklarını açıklayan Tütüncü, şöyle konuştu; “Hepimiz 19 milyar dolara satılan WhatsApp kullanıyoruz. 50 kişilik bir ekip tarafından kurulmuş. En nihayetinde bir fikir, dokunduğunuz bir şey değil. Youtube’nin nasıl kurulduğunu biliyorsunuz değil mi gençler. ABD’de garajda sizin gibi 2 tane genç tarafından kuruldu ve milyar dolarlara satıldı. Şimdi dünyanın en büyük markalarından birisi. Google’dan İnstagram’a kadar hepsi bir fikrin ürünü. Bunların marka değeri bizim kocaman markalarımızın çok üzerinde. Dünyada en önemli trend, katma değer oluşturan ürünler üretebilmek. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi, işte bu tip markaları üretebilmesiyle ölçülür. Bizim gençlerimiz neden yeni fikirler üretemesinler, neden katma değer üretmesinler?”
 
 Gençler zamanın şartlarına göre yetişmeli
 
Eğitimle, çocuklarımızla ilgili çok büyük hayaller kurduklarını dile getiren Tütüncü, gençlerin zamanın şartlarına göre kendilerini en iyi şekilde yetiştirsinler istediklerini söyledi. Gençlere bu yönde en iyi desteği vermek istediklerini belirten Tütüncü, “Belki 15 yıl sonra karşılaşacağız ve bana ‘lisedeyken bize gelmiştiniz, bu konuşmanız bize ufuk açtı ve biz şu an şurada görev yapıyoruz’ diyerek bulunduğunuz pozisyonları gururla anlatacaksınız. Ben en fazla bundan gururlanacağım” diye konuştu.
 
Başarıları takip etme tavsiyesi
 
Öğrencilere ilgi alanlarının en az birinde farklı olmaya yönelmeleri tavsiye eden Tütüncü, yaşanmış başarı ve başarısızlık hikayelerini dinlemelerini önerdi. Kendinsin de en fazla internetten başarısızlık hikayelerini dinlediğini anlatan Tütüncü, “Üniversite bitince ne iş yaparım demek, karamsar bakışla hayatınızı sürdürmek yerine, benim birçok fraklı özelliğim var, başkalarını şanssızlığı beni tanımamak diyebilmenizi isterim” dedi.
 
Farklı bir şey söylüyoruz
 
Bir belediye başkanı olarak gelip resmi protokol konuşmalarıyla bilişim sınıfının açılabileceğini ve birçok şey söyleyebileceğini belirten Tütüncü, ama farklı bir şey söylediğini söyledi. Fındık üreticisinin Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmış 10 milyon dolarlık fındık satmaları örneğini veren Tütüncü, “Peki kim almış bu fındığı, İtalya’ya satmışız. İtalya o fındığı çikolata yapıp bize geri satıyor. 10 milyon dolara sattığını bize 30-40 milyon dolara geri satıyor, belki daha fazla” dedi.
 
Katma değer oluşturmalıyız
 
Kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolardan 2012 yılında 10 bin dolara çıkartıldığını hatırlan Tütüncü, kısa sürede gelinen bu noktada kalındığını söyledi. Asıl işin kişi başına düşen gelirin 20 bin- 30 bin dolara çıkartmak olduğunun altını çizen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Müteahhitlik, yol yaparak, pamuk, tütün, fındık üreterek yapamayız. Bunlarda önemli ama birlikte katma değer oluşturacak çok önemli işler de yapmamız lazım. 10-15 tane gencin geliştirdiği bir fikri bizim gençlerimiz neden geliştiremesinler. Neden gençlerimiz farklı şeyler üretemesin. Atamız Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul’u fethetti, Gazi Mustafa Kemal genç yaşında bir ülkenin kurtuluş meşalesini nasıl ateşlediğini anlatmaktan gurur duyuyoruz. Peki Karatay Anadolu Lisesi öğrencileri bunu neden yapamasın. Hep nazarınızı sonsuzluğa dikin ve hep büyük düşünün. Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye dediği gibi, yeri geliyorsa büyük ölmek lazım.”
 
 Büyük hayalleriniz olmalı
 
Bir insanın en güzel yıllarının geçtiği lise ve üniversiteden sonra gelecekle ilgili büyük kaygıların başladığını ifade eden Tütüncü, bu kaygıların yaşanmaması için şimdiden büyük düşünmek gerektiğine işaret etti. Gençlerin bugünden itibaren büyük hayaller kurmalarıyla daha güzel neticeye ulaşabileceklerini belirten Tütüncü, böylece vatanına ve milletine daha faydalı olacağını söyledi. Herkesin liseyi bitireceğini ama farkının ne olduğunu sorgulaması gerektiğine işaret eden Tütüncü, “Siz hangi yönünüzle farklı olacaksınız? Herkes lise eğitimi veriyor ama Karatay Anadolu Lisesi’nin farkı ne? Hangi alanda olursak olalım, ister dondurmacı, ister sokakları süpüren belediyeci, ister öğretmen, ister liseli öğrenci. Bizim farkımız ne diye sorgulamamız lazım” diye konuştu.
 
Hayata bu gözle bakın
 
Okulların fiziki yapısını düzeltmenin çok ama çok kolay olduğunu belirten Tütüncü, “Zor olan anlattıklarımı içselleştirip, onların ışığında eğim metodolojisini geliştirip, ciğerparelerimizi geleceğe motive etmek. Bütün dikkatimizi millet olarak buna yoğunlaşırsa, milli gelirimiz kişi başına 10 bin dolardan 20 bin dolara kısa sürede ulaşabiliriz. İstihdam problemini ortadan kaldırmış oluruz. Bunu çözmüş bir Türkiye tablosu oluştururuz. Yaptığımız işleri bütün belediyeler yapıyor. Bizim farkımız, anlattıklarımızı iç dünyamızda bir ütopyaya dönüştürüp, o hayali gerçekleştirmek için gece gündüz çalışmamız. Umarım sizlere faydalı bir konuşmam olmuştur. Bir de hayata bu gözle bakın” şeklinde konuştu.
 
Bozulursa yenisini getiririz
 
Tütüncü konuşmasının ardından hayır dualarının okunmasıyla açılış kurdelesini kesti. Açılışı yapılan bilişim sınıfını inceleyen Başkan Tütüncü, tüm cihazların çalışıp çalışmadığını sordu. Bu cihazlardan öğrencilerin istediği kadar faydalanmasını isteyen Tütüncü, bilgisayarların bozulması halinde yenisini verebileceklerini söyledi. 
​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı
​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı
​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı
​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı
​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı
​Kepez’den bir okula daha bilişim sınıfı

Benzer Haberler

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine katılan Sanayi  ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Belediyecilik

2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın


“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul