Engelsiz Kepez.

29 Mayıs 2010, Cumartesi - 20:03
Engelsiz Kepez.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı’nı kabul eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez’i, engelsiz bir ilçe haline getirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Kamp için Antalya’da bulunan Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı, Başkan Hakan Tütüncü’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Kamp Müdürü İlhan Minar, Antrenör Can Aksun, Menajer Ziya Nur Sezen, Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Soner Yasak ve basketbolcular yer aldı.

Avrupa Şampiyonu olmak istiyoruz

Kamp Müdürü Minar, Tütüncü’nün, engellilere yönelik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtirken; Antrenör Can Aksun da, İtalya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceklerini kaydetti.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hakan Tütüncü de, Türkiye’nin önemli problemlerinden olan bedensel engellilerin, sosyal hayata rehabilitasyonunda da ciddi bir sıkıntı yaşandığına vurgu yaptı.

Sosyal yaşam alanlarında engeller kalkacak

Başkan Hakan Tütüncü, belediyenin oluşturduğu fiziki alanlarda, sosyal hayatın paylaşıldığı yerlerde, bedensel engelliler içi fiziki engelleri kaldırmak istediklerinin altını çizerek,“Kepez’i engelsiz bir ilçe haline getirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.” dedi. Tütüncü, engelsiz bir Kepez için şunları söyledi: “Belediyecilik hizmetlerimizden başlayarak parklar, yollar, kaldırımlar engellilere uygun hale getiriliyor. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışma ile bölgemizdeki sosyal donatı alanları okulları, kültür merkezini, spor salonunu engellilerin çok daha rahat kullanabileceği bir hale getirmek istiyoruz. İbadethaneleri de bedensel engellilerin kullanabilmesi için çözümler üretiyoruz.”

Tütüncü’ye teşekkür sertifikası

420 bin nüfusu ve ilköğretimde okuyan 110 bin öğrencisi olan ilçede, sporun önemini bildiklerini ifade eden Kepez Belediye Başkanı, “Amatör spor branşlarına ciddi manada destek veriyoruz. Önümüzdeki süreçte de engelli spor branşı açma arzusundayız. Hepimiz aslında bir engelli adayıyız. Bunu bilerek, bedensel engellilerimiz için köklü, kalıcı çözümler üretmenin gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu. Tütüncü, Tekerlekli Sandalye Basketbol Genç Milli Takımı’na Avrupa Şampiyonası’nda başarılar diledi. Kamp Müdürü İlhan Minar da, bedensel engellilere yönelik çalışmalarından dolayı Tütüncü’ye, teşekkür sertifikası takdim etti.

Benzer Haberler