Antalya City Expo kapılarını açtı

28 Mart 2018, Çarşamba - 14:18
Antalya City Expo kapılarını açtı
Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Expo Center’da 8’nci kez kapılarını açtı. 3 gün açık kalacak fuar, belediyeciliği güncel teknolojilerle buluşturacak.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nin koordinatörlüğünde bu yıl 8’ncisi gerçekleştirilen Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ile Yerel Yönetimler Sempozyumu ziyaretçilere kapılarını araladı. Antalya City Expo için düzenlenen açılış törenine Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ruhi Beşiktaş, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyeleri katıldı.  
8. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin Antalya  için çok önemli bir çalışmayı her yıl güçlü bir şekilde büyüterek, yoluna devam etme gayreti içinde olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, “Belediyecilikle ilgili her yıl farklı bir tema kapsamında bir araya gelmek, belediyelerimizin ortaya koymuş olduğu hizmet noktasındaki önemli projeleri dikkatle tetkik etmek ve belediyelere hizmet sağlayan tedarikçileri de yıl içinde ortaya koymuş olduğu yenilikleri bu fuarda farklı bir gözle görmek bu fuarın en önemli amaçlarındandır. Bu fuarın en önemli amaçlarından bir diğeri de belediyecilik noktasında belediyecilerimizin, başkanlarımızın, bürokrat arkadaşlarımızın zaman içerisinde elde ettikleri tecrübeleri paylaşabilecekleri müstesna bir ortamı oluşturmaktır. Her yıl güçlenerek, gelişerek, elde ettiğimiz tecrübeleri üst üste koyarak daha da büyüyen bir belediyecilik fuarımız Antalyamız için istikbal vaat eden bir marka haline gelme aşamasındadır. Ne mutlu ki bizlere, Türkiye’de belediyecilikle ilgili fuarları düzenlemenin oldukça zor olduğu bir ortamda biz bu zoru başaran bir idare olduk. Türkiye de bu anlamda önemli belediyeler birliğinden birisi olduk. Bundan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Fuar şehre hareketlilik kazandıracak

Akdeniz Belediyeler Birliği görevini 4 yıl önce üstlendiğine de değinen Başkan Tütüncü, Fuarın Antalya’ya kazandırılması noktasında bu görevi daha önce Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in üstlendiğini ve Antalya’ya kazandırılan en önemli hizmetlerden biri olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Tütüncü, katkılarından dolayı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Başkan Tütüncü, 3 günlük fuar sürecinde 900 den fazla konuğu Antalya’da misafir edeceklerini ve şehre farklı bir hareketliliğin kazandırılması arayışı içinde olduklarını söyledi. Güzel olan fuarın her geçen gün gelişerek daha da güzelleştiğine değinen Başkan Tütüncü, “İnşallah önümüzdeki yıllarda bu bakış açısı ile Akdeniz Belediyeler Birliği bu fuarı geliştirme yönünde iradeyi ortaya koyacak” diyerek, fuarın bu kadar güzel hale gelmesinde emeği geçen danışma kurulu üyelerine teşekkür etti.

Fuara 115 katılımcı iştirak etti

Danışma Kurulunda örnek bir çalışma sergilendiğine de değinen Başkan Tütüncü, Danışma kurulunda her partiden, her belediyeden temsilcilerin olduğuna dikkat çekerek, 8. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’na 115 katılımcının iştirak ettiğini ve 45’inin belediye ve diğerlerinin ise hizmet sağlayan tedarikçilerin olduğunu da sözlerine ekledi.

‘Belediyecilik Çözüm Sanatı’

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ruhi Beşiktaş da belediyeciliğin çözüm sanatı olduğunu söyledi.  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı sorunu olmayan bir belediye olduğuna değinen Beşiktaş, “Suyu olmayana su, yolu olmayana yo, işi olmayana iş, aşı olmayana aş götüren bir belediyeyiz” dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden de bahseden Beşiktaş, Antalya’nın akıllı kent olduğuna değinerek, Akıllı kent projesi hakkında da bilgi verdi.

‘İnsanlığın en önemli yaşam koşulu şehircilik’

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, şehirlerin insanlığın en önemli yaşam ve buluşma merkezi olduğunu söyledi. Şehirlerin iyi yönetilmesi, şehirlerde günün teknolojilerinin kullanılması ve  yaşam kalitesini arttıracak etkinliklerin yapılmasının insanlık için çok önemli olduğuna değinen Vali Karaloğlu, “Günümüzde teknoloji hayatımızın her alanında var. Yaşantımızı ve yaşam kalitemizi kolaylaştırıyor. Şehirlerde akıllı şehir ötesine geçerek sanayi de kullandığımız ‘Sanayi  4-0’ kavramını, şehircilikte de kullanılma  zamanı geldi. Türkiye olarak dünyanın gerisinde kalmamamız için şehir teknolojileri konusunda meselelerimizi gündemde tutmak ve bu gibi etkinliklerle hem teknolojiyi yakından takip etmek, hem de belediyeciliğimizi geliştirme noktasında bilgi paylaşımı ve tecrübe paylaşımının iyi örneklerini kendi aramızda yayma noktasında, bugün burada fuarın ve sempozyumun önemli olduğunu düşünüyorum.”dedi.

‘Fuarda tecrübeler paylaşılacak’

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Belediyeler Birliği Antalya, Burdur, Isparta ekseninde başladığını, Akdeniz’den sonra şimdi Doğu Anadolu Bölgesine kadar genişleyen ve güzel faaliyetleri olan bir birlik olduğunu da sözlerine ekledi. Vali Karaloğlu, Dünyadaki belediyelerle diyalog kurarak,  dünyadaki yeniliklerin takip edilmesinin ne kadar önemli olduğuna da değindi. Tecrübe paylaşımlarının sağlanacağı fuara katkılarından dolayı Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü  ve emeği geçe herkesi kutladı. Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile 3 gün sürecek olan 8. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın kapıları ziyaretçilere açıldı.   

Yabancı Delegeler Katılıyor

Pyramids Grup Fuarcılık organizatörlüğünde 28-29-30 Mart tarihlerinde açık olacak fuara Fas, Kosova, Makedonya, Irak, İran, Kırgızistan, Kıbrıs, Azerbeycan, Umman, Lübnan, Karadağ, Ukrayna, Arnavutluk, Cezayir, Ürdün, Suudi Arabistan Çin ve Kuveyt’ten delegeler katıldı. Fuarda belediye ve ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park- bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi yeni ürün grupları ziyaretçilere tanıtılacak.
Antalya City Expo kapılarını açtı
Antalya City Expo kapılarını açtı
Antalya City Expo kapılarını açtı
Antalya City Expo kapılarını açtı
Antalya City Expo kapılarını açtı

Benzer Haberler

Antalya City Expo kapılarını açtı

Antalya City Expo kapılarını açtı

Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Anfaş Fuar Merkezi’nde 9’uncu kez kapılarını açtı. Fuar 3 gün boyunca belediyeciliği güncel teknolojilerle buluşturacak. Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nin

​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor
​Türkiye’nin en büyük belediyecilik fuarı Antalya’da başlıyor

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, 8. Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın Antalya’da düzenlenen fuarlar arasında en profesyoneli ve en


City Expo- Antalya Şehircilik Fuarı kapılarını açıyor
City Expo- Antalya Şehircilik Fuarı kapılarını açıyor

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın Antalya’nın önemli bir marka değeri olduğunu söyledi. Bu yıl 11-13


Belediyeciliğin sınırları bu fuarda gelişecek
Belediyeciliğin sınırları bu fuarda gelişecek

Türkiye’deki belediyecilik sınırlarını uluslararası düzeye taşıması amacıyla AKBB’nin düzenlediği Antalya City Expo, Antalya Expo Center’da ziyarete açıldı.   Akdeniz